Cele mai bune aplicatii GPS

Cele mai bune aplicatii GPS

Cele mai bune aplicatii GPS

S-au dus zilele in care oamenii se orientau dupa stele si dupa urmele lasate de natura. Aplicatiile GPS sunt cele mai importante pentru pasionatii de calatorii. Acestea se folosesc atunci cand o persoana merge la serviciu, cand vrea sa evite traficul si strazile aglomerate, cand vrea sa gaseasca un restaurant bun in zona, o benzinarie, un bancomat, conexiuni la diverse mijloace de transport in comun si multe altele.

GPS este o tehnologie creata de americani in urma cu 6 ani care a revolutionat modul de miscare pe uscat, in apa si in aer. Pana la sfarsitul anilor 1970, GPS-ul a fost dezvoltat in scopuri militare, iar din 1983 a fost folosit si in scopuri civile, atat in ​​aviatie, cat si in marina. Sistemul de pozitionare globala este un sistem global de radionavigatie format din 24 de sateliti care orbiteaza Pamantul.

Ei trimit continuu semnale radio digitale care contin date de pozitie prin satelit si ora precisa catre receptorii de la sol. Aceste receptoare sunt echipate cu ceasuri atomice cu o precizie de o miliardime de secunda. GPS transmite date cu o precizie de cativa metri, dar cu variante mai avansate, masuratorile se pot face cu o precizie mai mica de un centimetru.

In cazul in care intampinati probleme din cauza ca telefonul cade in momentul folosirii aplicatiilor, intrati pe reparatii iPhone Bucuresti.

Iata cele mai utilizate si descarcate aplicatii GPS:

  • Here We Go: Mai putin cunoscuta decat alte aplicatii, dar in plina dezvoltare. Aceasta este mai folosita pentru excursii in oras si de asemenea, se pot gasi cu usurinta alte facilitati precum: bancomate, atractii turistice sau restaurante. Cu ajutorul ei se poate afla despre alternativele la transportul public.
  • Sygic GPS: A fost dezvoltata initial pentru sistemele de navigatie GPS. Harta acesteia contine multe repere 3D si contine, de asemenea modul offline. Aplicatia este compatibila cu ceasurile inteligente si poate fi folosita si pe aceste dispozitive. Se poate descarca gratuit, varianta Preumium fiind cu plata.
  • iGo: Prezenta initial pe sistemele de navigatie GPS, aplicatia este favorizata de cei care au un drum lung de parcurs. Interfata este atractiva, iar harta este detaliata cu modele 3D ale cladirilor principale. Aceasta are semne vizuale ale semnelor de circulatie si este o solutie conceputa initial pentru functionarea offline.
  • Waze: Cea mai populara aplicatie a momentului. Aceasta foloseste aceleasi harti si surse precum Google Maps, dar cu o interfata diferita. Rutele ocolitoare nu au secrete cu aceasta aplicatie, de aceea este un erou care tine pe oricine foloseste aceasta aplicatie, departe de trafic. Este usor de utilizat, gratuita si aduce informatii in timp real – alerte radar, evenimente, permite interactiunea utilizatorului cu alte persoane din trafic care utilizeaza aplicatia si multe altele. Este disponibila in mai multe voci si in mai multe limbi.
  • Google Maps: Disponibila pentru Android si iOS. Este prima aplicatie de navigatie GPS creata si poate fi folosita atat online, cat si offline. Avantajul utilizarii online este capacitatea de a vedea alerte radar in timp real sau diverse evenimente de-a lungul drumului, dar si optiunea de ocolire. In plus, harta este usor de utilizat atat pentru soferi, cat si pentru pietoni sau cei care folosesc transportul public. Are optiuni vocale multiple, traduse in mai multe limbi.

Facebook Comments