Ghid pentru a oferi un transfer funerar cu avionul

Ghid pentru a oferi un transfer funerar cu avionul

Ghid pentru a oferi un transfer funerar cu avionul

Cererile de transfer funerar aerian devin din ce in ce mai frecvente. Cresterea miscarilor migratorii si usurinta de a calatori oriunde in lume forteaza furnizorii de servicii funerare sa ofere un serviciu eficient de transport funerar pentru repatrierea unui cadavru.

Transfer funerar aerian: cerinte

Repatrierea unui cadavru este o decizie care corespunde exclusiv familiei defunctului, desi poate fi solicitata si la cererea unui asigurator sau a unui consulat. De obicei, transferul funerar se efectueaza cu avionul si este o procedura costisitoare si complexa, deoarece depinde de legile in vigoare in fiecare tara si de cerintele cerute de reglementarile internationale privind sanatatea si siguranta.

Pentru a organiza un transfer funerar aerian este necesar sa aveti urmatoarea documentatie:

  • Cerere de repatriere a familiei
  • Pasaportul original al defunctului
  • Certificat de deces medical
  • Certificat de deces literal
  • Licenta de inmormantare originala
  • Actul de imbalsamare
  • Scrisoare consulara

Unele dintre aceste documente pot fi furnizate de familia defunctului. Desi depinde de acordurile diplomatice dintre diferitele tari, ambasadele si consulatele nationale sunt, de obicei, responsabile pentru efectuarea tuturor procedurilor relevante in fata autoritatilor locale si furnizarea tuturor documentelor necesare pentru a autoriza transferul corpului sau cenusii cadavrului.

In cele din urma, inainte de a incepe transferul funerar aerian, companiile funerare trebuie sa stie in ce aeroport vor ajunge ramasitele, in ce cimitir va fi inmormantat decedatul si ce persoana sau companie funerara va avea grija de ramasitele din tara de destinatie.

Cat costa transportul unui cadavru cu avionul?

Transportul funerar aerian nu este ieftin. Costul unui transfer funerar international depinde de distanta, greutatea si specificatiile tehnice ale fiecarei companii aeriene, dar unii asiguratori sustin ca poate fi in jur de 6.000 de euro, in timp ce in Statele Unite, poate ajunge chiar si la 12.000 de euro.Vezi aici funerarii Italia.

Acest pret se refera la transferul unui sicriu. In cazul cenusii, costul repatrierii este redus considerabil, deoarece nu necesita cerinte de sanatate dincolo de procedurile birocratice esentiale.

Rudele defunctului trebuie sa suporte costurile de inmormantare sau incinerare, pe langa transferul funerar. Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe, constient de cat de complex si costisitor este sa se efectueze acest tip de procedura, recomanda celor care calatoresc in strainatate sa subscrie anterior la o asigurare de calatorie care acopera eventualitatea decesului lor in strainatate.

Proceduri de efectuare a unui transport funerar aerian

La repatrierea unui cadavru, este important sa cunoasteti cerintele legale ale tarii de destinatie. Aceste informatii pot fi consultate cu ambasada sau consulatul corespunzator, care este, de obicei, responsabil si de furnizarea documentelor necesare pentru inceperea procesului.

In functie de motivul decesului, in special in cazurile de deces violent, poate fi necesara o autorizatie judiciara pentru transferul ramasitelor sau chiar efectuarea unei autopsii.

Sicriul pentru transferul de aer funerar trebuie sa fie realizat din zinc si sa fie sigilat corespunzator.

In unele cazuri, exista exceptii. Tarile semnatare ale acordurilor de la Strasbourg si Berlin permit ca procesul de imbalsamare sa fie omis atat timp cat tara de origine nu o impune.

Obiceiuri funerare in Mexic

Zona Golfului este o bogata in culturi si traditii. Poporul mexican cuprinde cel mai mare grup latino din zona Bay – reprezentand putin sub 10% din populatia noastra. Multe dintre traditiile lor, in special in ceea ce priveste serviciul funerar, sunt o amalgamare a credintelor mayase, aztece si catolice. Desi fiecare persoana este diferita, cei care fac parte din cultura mexicana tind sa aiba o viziune profunda si religioasa asupra mortii, amestecata cu o acceptare relaxata a mortii. Familia este importanta, asa ca priveghiul si bocitul sunt reale, dar credinta catolica in viata vesnica in rai schimba ritualurile/

Multi au auzit de „Ziua mortilor”, care este celebrata pe 2 noiembrie in Mexic si in unele locuri din zona golfului. Este o sarbatoare care include decoratiuni cu schelete, dans si muzica. Ea exemplifica credinta lor profunda intr-o viata de apoi care usureaza tristetea care vine dupa o pierdere.

In Mexic, dupa un deces, se tine un priveghi cu familia si prietenii timp de 24-48 de ore. Ei vor manca si bea impreuna, iar oaspetii se vor ruga si vor aduce familiei daruri. Decedatul va fiingropat cu imbracamintea si bunurile sale importante. Copiii vor fi inclusi de la o varsta frageda.

Cel mai probabil, copiii vor fi prezenti la  inmormantare. De la o varsta frageda, copiii sunt invatati despre moarte si viata vesnica si sunt de obicei confortabili cu ideea.

Va puteti astepta sa vedeti manifestari deschise de emotie, dar mai mult de la femei decat de la barbati.

Inmormantarea traditionala este o alegere mai populara printre mexicani-americani, desi asta se schimba. Oricum, familiilor le place sa aiba un loc la care sa te intorci in zile speciale pentru a-ti aminti persoana iubita. Toti stramosii morti sunt sarbatoriti in fiecare an de Ziua Sufletului. Serviciile de la inmormantare sunt de asemenea importante.

O parte din frumusetea de a trai in zona Bay, este posibilitatea de a participa la astfel de expresii semnificative de dragoste si durere. In centrul a tot ceea ce facem se afla convingerea ferma ca fiecare viata, fiecare familie si fiecare cultura este unica si merita sa fie celebrata.

Facebook Comments