Saloanele de manichiura si pedichiura si importanta sterilizarii

Saloanele de manichiura si pedichiura si importanta sterilizarii

Saloanele de manichiura si pedichiura si importanta sterilizarii

Mentinerea igienei intr-un salon de manichiura si pedichiura este cel mai important factor in eliminarea riscurilor de infectie. 

Astazi, nivelul de cunoastere al clientului cu privire la riscurile pe care le poate intalni aici este in crestere, iar o manichiurista responsabila care se preocupa de igiena la locul de munca devine o garantie a succesului in combaterea infectiilor si, astfel, arata faptul ca ii pasa de siguranta clientului si a propriei sale sigurante.

Dezinfectarea si sterilizarea saloanelor de coafura si de infrumusetare au fost intotdeauna obligatorii. Exista un flux enorm de oameni implicati in activitati de ingrijire. Dezinfectand astfel de locuri, vei ajuta la prevenirea raspandirii bacteriilor si a bolilor transmise de virus.

Astazi, cand lumea se afla intr-un moment de pandemie, sterilizarea materialelor de ingrijire si dezinfectarea locurilor sunt chiar mai respectate decat inainte.

Ce este sterilizarea?

Sterilizarea este procesul prin care toate instrumentele reutilizabile dintr-un salon de infrumusetare sau frizerie devin instrumente igienizate sau sterile. Pentru asta se utilizeaza preparate adecvate, precum si dispozitive speciale, precum un autoclav pentru instrumente de manichiura si pedichiura Enbio s.

Un alt exemplu este un sterilizator care, echipat cu lampi germicide, sterilizeaza in mod adecvat ustensilele sau intreaga camera. Un alt exemplu poate fi un incalzitor de prosoape cu un sterilizator sau o autoclava, care, prin procese specifice care au loc in el, sterilizeaza si incalzeste unelte care nu sunt instrumente de unica folosinta.

Sterilizatoarele sau autoclavele sunt dispozitive in care poti decontamina instrumentele sub influenta temperaturilor ridicate. Din nou, instrumentele curate sunt ambalate in pachete sterile, eliminand astfel posibilitatea aparitiei virusilor sau bacteriilor.

Dispozitivele variaza in marime, sunt mari sau mici, au imprimante speciale pentru computer care imprima toate informatiile necesare pe ambalaj sub forma de etichete. Astazi, a avea autoclave in saloanele de infrumusetare este o necesitate.

Dezinfectarea salonului de manichiura si pedichiura

Dezinfectarea este un cuvant deja cunoscut de toata lumea. Astazi se dezinfecteaza mainile, incaperile, aparatele, manerele usilor si instrumentele.

Dezinfectarea corecta ajuta la scaparea de germeni, bacterii si virusi. Produsele pentru dezinfectarea saloanelor de coafura si de infrumusetare sunt puternice si ofera rezultate imediate. Exista disponibile numeroase preparate ce dezinfecteaza perfect mainile, instrumentele si suprafetele.

O fac rapid, in cazul dezinfectantilor rapizi sau ar trebui sa fie aplicate pe un obiect sau suprafata si sa se astepte un timp pentru a dezinfecta un anumit loc.

Concentratele pentru dezinfectare au numeroase aplicatii si o concentratie foarte mare, prin urmare sunt oferite recipiente suplimentare pentru astfel de preparate. Concentratele dizolvate in proportiile potrivite iti permit sa creezi mai multi dezinfectanti. In plus, dezinfectantii sunt eficienti pentru orice tip de suprafata fara a le deteriora. Deci pot fi utilizate pe suprafete metalice, din lemn, otel sau cromate. Este foarte important in saloanele de infrumusetare si coafura.

De ce se dezinfecteaza un salon de manichiura si pedichiura?

Saloanele sunt locuri in care se acumuleaza diferite tipuri de microorganisme, bacterii si virusi. Multe persoane diferite vin acolo, tratamentele sunt strans legate de locurile de pe fata, piele sau corpul clientilor. Este important sa se puna accentul pe dezinfectare in astfel de saloane, pentru ca totul ar trebui facut in medii cat mai sterile posibile.

Facebook Comments