Psihoterapia- cea mai buna metoda de a te regasi

Psihoterapia- cea mai buna metoda de a te regasi

Psihoterapia- cea mai buna metoda de a te regasi

Fiinta umana este, prin definitie, o enciclopedie vie. Acest aspect se datoreaza faptului ca oamenii sunt inzestrati cu inconstient, subconstient si constient.

Inconstientul reprezinta acea parte a psihicului regasita si la animale. Practic, el iti coordoneaza ceea ce tu denumesti ,,instincte”. Necesitatea de a manca sau de a dormi se incadreaza in categoria instinctelor. Organismul transmite spre creier semnale care sunt receptate de acesta, iar in functie de ceea ce cere corpul tau, psihicul te indeamna sa executi.

Subconstientul, pe de alta parte, este partea in care iti ascunzi anumite emotii, sentimente, reactii. E o bucatica imbibata cu trairile si gandurile tale cele mai adanci, pe care nu le impartasesti. In subconstient se ascunde vocea ta interioara, care iti spune ce e bine si ce e rau, te indeamna sau te opreste din a face ceva.

Constientul este ceea ce lasi sa iasa la iveala. El te ajuta sa comunici verbal sau non-verbal, sa actionezi intr-un anumit moment, pentru ca acolo se gaseste si ratiunea. Constientul este partea ta rationala, care ia decizii in functie de imprejurimile in care te afli.

Ce este psihoterapia si cum te poate ajuta ea?

In ziua de astazi, se pune tot mai mult accent pe sanatatea psihica. Asta pentru ca s-a realizat ca psihicul este de fapt cel care coordoneaza intreaga viata. Daca el este atins de probleme si afectat, nici din punct de vedere fizic si social nu o poti duce prea bine. Sanatatea psihica este din ce in ce mai intens studiata de specialisti si scoasa in evidenta in fata lumii, cautandu-se cele mai potrivite solutii pentru mentinerea ei.

Psihoterapia este una dintre aceste rezolvari gasite de specialisti pentru tratarea problemelor emotionale. Din pacate, multi nu apeleaza la serviciile unui psihoterapeut din pricina fricii si a parerilor celor din jur. Cel putin in Romania, sanatatea psihica pare sa fie inca un subiect tabu.

Cu toate acestea, afla ca poti sa gasesti ajutorul de care ai nevoie la o sesiune de psihoterapie pentru adulti in Cluj. Clujul este un oras destul de dezvoltat din acest punct de vedere, iar psihoterapeutii ofera servicii de cea mai inalta calitate. Daca te simti incatusat in cotidian si ai impresia ca lumea intreaga se prabuseste in jurul tau, invinge stereotipurile si fa-ti curaj sa ceri ajutor de specialitate. Nu este necesar sa treci prin nimic de unul singur. In cazul in care simti ca nu esti inteles si ascultat de familie sau de prieteni, ca nimeni nu pare sa fie empatic cu situatia ta actuala, psihoterapia este cheia. In cabinetul psihoterapeutului vei fi tratat cu respect si ascultat cu atentie. Daca ai sansa de a gasi un psihoterapeut profesionist, nici nu vei mai simti ca te afli in cabinetul unui medic, ci ca vorbesti cu un prieten despre tot ce te apasa in ultima perioada.

Nu mai amana momentul de a te vindeca. Este firesc ca intr-un moment al vietii tale sa ai impresia ca nimic nu mai merge conform planului, ca te afli prins intre ciocan si nicovala. Important este sa constientizezi ca nicio problema nu este lipsita de rezolvare, asa incat serviciile unui psihoterapeut priceput reprezinta cea mai viabila solutie pentru tine.

Facebook Comments