Instituțiile financiare nebancare – Ce servicii oferă acestea și care sunt avantajele lor

Instituțiile financiare nebancare – Ce servicii oferă acestea și care sunt avantajele lor

Instituțiile financiare nebancare – Ce servicii oferă acestea și care sunt avantajele lor

Împrumuturile nebancare au devenit o modalitate populară de a acoperi cheltuielile bruște sau de a rezolva probleme financiare în situațiile în care resursele tradiționale de finanțare, cum ar fi împrumuturile bancare, nu sunt disponibile. Din ce în ce mai multe persoane aleg să profite de astfel de împrumuturi datorită disponibilității și eficienței serviciilor oferite. Cum funcționează împrumuturile nebancare, cum diferă de cele bancare și care sunt beneficiile și riscurile acestora? Iată tot ce trebuie să știi.

 

Care sunt avantajele împrumuturilor nebancare

 

Unul dintre principalele avantaje ale creditelor nebancare este rapiditatea și ușurința obținerii acestora. Spre deosebire de bănci, care solicită clienților să îndeplinească o serie de cerințe și formalități, împrumuturile nebancare pot fi obținute într-un timp mult mai scurt – uneori chiar și în câteva zeci de minute. Multe instituții oferă posibilitatea depunerii cererilor online, ceea ce facilitează foarte mult procesul de obținere a unui împrumut. Caracteristica distinctivă a împrumuturilor nebancare este că nu trebuie să ai un istoric de credit ideal pentru obține creditul. Împrumuturile nebancare reprezintă o soluție și pentru persoanele care au nevoie de o sumă mică de bani. Spre exemplu, poți alege un credit în rate de la AgilCredit în valoare de câteva sute sau mii de lei, ceea ce îți permite să acoperi cheltuielile neprevăzute. 

 

Adesea, instituțiile financiare nebancare oferă termene de rambursare mai flexibile decât împrumuturile bancare clasice – clienții au opțiunea de a alege durata perioadei de împrumut și frecvența rambursărilor, ceea ce le permite să ajusteze rambursarea la propriile capacități financiare. Marele avantaj este reprezentat de viteza de acordare a unor astfel de credite – astfel, acestea sunt potrivite pentru persoanele care au întâmpinat cheltuieli neprevăzute. Cererea poate fi depusă online, iar decizia poate fi obținută chiar și în 15 minute. 

 

Ce servicii oferă o instituție financiară nebancară

 

Împrumuturile nebancare pot lua diferite forme în funcție de sumă, perioada de rambursare sau forma de garantare a datoriilor, după cum urmează:

 

  • creditele online sunt credite nebancare pe termen scurt, care pot fi obținute într-un timp scurt, fără formalități și certificate inutile. De obicei, acestea sunt acordate pentru sume cuprinse între câteva sute și câteva mii de lei, pentru o perioadă de câteva săptămâni sau luni;
  • creditele în rate pot fi rambursate pe o perioadă mai lungă, de la câteva săptămâni până la câteva luni sau chiar ani. Trăsătura lor caracteristică este posibilitatea de a obține o sumă mai mare de împrumut. Spre deosebire de împrumuturile bancare, consumatorul are opțiunea de ajustare mai convenabilă a numărului și a sumei ratelor la capacitățile sale financiare;
  • creditele ipotecare au o valoare de piață suficientă pentru a acoperi suma împrumutului. Acestea se caracterizează printr-o dobândă mai mică decât împrumuturile fără garanții, dar obținerea lor necesită prezentarea documentelor legate de proprietate și trecerea procedurii de evaluare a proprietății. 

 

În final, multitudinea de opțiuni în ceea ce privește instituțiile financiare nebancare îi poate surprinde chiar și pe cei care au o idee despre piața financiară. Pentru a lua o decizie corectă, cel mai bine este să studiezi fiecare ofertă și să găsești opțiunea de împrumut care se pliază cel mai bine pe nevoile și posibilitățile tale financiare.

 

Sursa foto: unsplash.com

Facebook Comments