Hortensiile imbunatatesc climatul interior

Hortensiile imbunatatesc climatul interior

Hortensiile imbunatatesc climatul interior

Care este cel mai bun remediu pentru incalzirea uscata a aerului in timpul iernii? Un umidificator natural numit hortensie. Florile sferice si frunzele voluminoase evapora apa si imbunatatesc astfel climatul interior intr-un mod complet natural, confirma oamenii de stiinta de la institutul de cercetare Fytagoras Plant Science din Leiden.

In timp ce florile mari, rotunde de hortensii sunt un tratament pentru ochi, frunzele dense, verzi si petalele mici cresc umiditatea si asigura astfel un climat interior mai sanatos. Apa de udare, care este absorbita abundent prin radacini, transporta hortensia spre frunzis si inflorire. Acolo se evapora si este eliberat in aerul din incaperea inconjuratoare. Mai ales in sezonul rece, cand incalzirea aerului poate duce la pielea si ochii uscati, precum si la dureri de cap, planta de apartament ofera un remediu natural.

Oamenii de stiinta de la institutul de cercetare Fytagoras Plant Sciene din Leiden au descoperit ca nicio alta planta de apartament studiata pana acum nu imbunatateste climatul interior la fel de semnificativ ca hortensia. S-a constatat ca noua hortensii de camera ridica o umiditate scazuta de 30 la suta la un nivel semnificativ mai sanatos de 40 la suta in patru ore. Mai ales in lunile reci de iarna din ianuarie, februarie si martie, ar trebui planificate cel putin doua hortensii de camera pe camera pentru a imbunatati climatul interior. Se aplica urmatoarele: Cu cat mai mult, cu atat mai bine!

Pentru ca hortensia sa evapore atat de mult, ar trebui sa fie udata in mod regulat, astfel incat balotul de oala sa nu se usuce niciodata complet – in functie de dimensiune, locatie, lumina soarelui si temperatura ambianta, de aproximativ doua pana la trei ori pe saptamana, dar trebuie evitata udarea. Un strat de drenaj de granule de argila este de ajutor. Verificarea nivelului de umiditate al ceramicii cu degetul ofera rapid informatii despre necesitatea apei.

Deoarece planta de apartament cu flori prefera solurile acide, apa de irigare ar trebui sa fie cat mai scazuta in var posibil. Pentru a se asigura ca bucuria florilor opulente dureaza cat mai mult posibil, planta este cel mai bine plasata intr-un loc cu multa lumina naturala, dar fara lumina directa a soarelui in timpul orelor de amiaza. De indata ce temperaturile de afara urca incet inapoi in intervalul de doua cifre, hortensia camerei poate fi repotata si petrece vara in aer liber.

Asadar nu uita ca frunzele si petalele hortensiilor evapora apa, crescand astfel umiditatea si imbunatatind astfel climatul interior. Este important sa udati hortensiile in mod regulat si, de preferinta, cu apa cu continut scazut de var, astfel incat balotul de oala sa nu se usuce niciodata complet. Cu proba de deget puteti verifica nivelul de umiditate al pamantului. Trebuie evitata udarea.

Asadar daca nu aveti deja o hortensie puteti cauta pret Hortensie in ghiveci si o sa gasiti diferite tipuri si marimi toate disponibile pentru dorintele si nevoile domiciliului dumneavoastra. Faceti aceasta alegere si veti putea incepe sa traiti cu un aer mai proaspat in propria dumneavoastra casa.

Facebook Comments