Cum va puteti alege corect locuinta?

Cum va puteti alege corect locuinta?

Cum va puteti alege corect locuinta?

Investitiile imobiliare raman una dintre cele mai bune modalitati de dezvoltare a activelor proprii, generand in acelasi timp un venit suplimentar substantial. Cu toate acestea, unele tipuri de proprietati sunt mai profitabile decat altele. Cumpararea unei garsoniere pentru a o inchiria este o investitie excelenta, deoarece randamentul brut al chiriei pentru acest tip de spatiu este cel mai ridicat. Cu toate acestea, pentru a face o investitie de succes, trebuie respectate cateva reguli. Iata o privire asupra detaliilor.

Locatia

Locatia determina tipul de potentiali chiriasi pentru garsonierastra. De exemplu, investitia intr-o garsoniera de 15 m2 garanteaza o cerere mare de studenti si, prin urmare, siguranta chiriei. Zona ar trebui sa fie bine deservita de transportul in comun si sa fie aproape de toate facilitatile, mai ales daca doriti sa investiti in orase studentesti. De asemenea, merita luate in considerare proiectele de urbanizare planificate in zona de cercetare sau in apropierea acesteia.

Calitatea proprietatii

Calitatile intrinseci ale proprietatii sunt importante si trebuie sa corespunda intotdeauna obiectivului pe care il urmariti. Daca este pentru studenti, faptul ca este la ultimul etaj, fara lift, nu va fi o bariera pentru acest tip de investitie si va poate permite sa cumparati proprietatea la un pret bun. Este necesara o analiza completa a anuntului imobiliar, dar aceasta nu se poate face fara o vizita.

Randamentul ridicat al unei garsoniere inchiriate

In contextul unei investitii locative, este esential sa se stabileasca rata de rentabilitate a proprietatii, luand in considerare pretul de achizitie si chiria lunara. Avantajul unei garsoniere este ca, datorita suprafetei sale mici, pretul de achizitie este, in general, accesibil. In functie de oras, o garsoniera nu e asa de scumpa, poti gasi chiar o garsoniere centru Craiova la un pret foarte bun.

Rotatie ridicata a chiriilor

Majoritatea garsonierelor sunt inchiriate de studenti, ceea ce inseamna ca exista o fluctuatie mai mare a chiriasilor decat in cazul locuintelor familiale. Cu o durata medie de 2 ani pentru o garsoniera, fata de 5 ani pentru un apartament mare sau o casa familiala, garsoniera necesita, prin urmare, mai mult timp pentru a gasi noi chiriasi, a semna noi contracte de inchiriere etc. Cu toate acestea, ceea ce poate fi perceput ca un dezavantaj de catre unii poate fi un avantaj pentru altii. Intr-adevar, o cifra de afaceri ridicata reduce, de asemenea, riscul de neplata a chiriei in timp, chiar daca o perioada de neocupare trebuie sa fie luata in considerare in calculul rentabilitatii.

Cei mai multi oameni care doresc sa faca prima lor investitie se indreapta spre studio. Accesibila, usor de revandut, deosebit de profitabila, investitia intr-o garsoniera are multe avantaje.

Taxe mai mici

Datorita suprafetei sale in general modeste, o garsoniera implica mai putine cheltuieli. In condominiu, de multe ori, unitatea care plateste cel mai putin in cladire este cea care plateste cel mai putin, deoarece taxele sunt proportionale cu suprafata! Acelasi lucru este valabil si pentru facturile la apa si electricitate, care sunt mult mai accesibile pentru zonele mici. In cele din urma, impozitul pe proprietate, care se calculeaza, de asemenea, in functie de marimea proprietatii, va fi mult mai mic decat in cazul unui apartament cu trei sau patru camere.

Cum puteti afla ceva despre istoricul casei cumparate?

Inainte de a te muta in noua ta casa, intreaba-ti agentul imobiliar despre istoria casei tale. Ar trebui sa va poata spune daca casa se afla sau nu intr-un cartier istoric desemnat. Un agent imobiliar bun ar trebui sa va poata ajuta si sa gasiti numele proprietarilor anteriori. Daca casa dvs. este situata intr-un cartier istoric, retineti ca ar putea veni cu reguli si reglementari. Aceste reguli, care se refera de obicei la aspectul exterior al unei case, ajuta la mentinerea aspectului general si a atractivitatii cartierului. Cu toate acestea, multi proprietari considera ca regulile sunt restrictive. Asigurati-va ca sunteti dispus sa va ocupati de tot ceea ce presupune detinerea unei case istorice inainte de a cumpara proprietatea.

Daca aveti ocazia sa intalniti vanzatorii, intrebati-i ce stiu ei despre casa. Sunt sanse ca ei sa fie mai mult decat dispusi sa impartaseasca istoria casei. De fapt, ar putea chiar sa o considere un punct de vanzare. Daca aceasta nu este o optiune, contactati-i dupa ce va mutati. Pe masura ce aflati identitatile proprietarilor anteriori si gasiti informatii de contact pentru acestia, incercati sa va conectati cu ei. Ei pot impartasi ceea ce stiu despre istoria casei, precum si amintiri despre locuirea acolo. Daca ai noroc, s-ar putea sa-ti bata chiar si un ocupant anterior la usa dorind sa-si revina fosta casa. Profita de oportunitate si pune-le intrebari. Ei pot oferi mai multe informatii decat v-ati astepta.

Esti curios cine a locuit in casa cu mult inaintea ta? Incepeti prin a cauta inregistrarile vechi de recensamant. Ar trebui sa puteti descoperi numele membrilor familiei care au locuit in casa, precum si varstele, statele de nastere, anul de imigrare, statutul casatoriei, ocupatiile, bunurile personale si alte informatii interesante. Potrivit Arhivelor Nationale, nu toate aceste informatii sunt disponibile pentru fiecare recensamant. De exemplu, din 1790 pana in 1840, numai „capul de gospodarie” este trecut in registrele de recensamant.

Facebook Comments