Cum alegi parchetul potrivit pentru mobila albă din sufragerie + care este covorul de care ai nevoie?

Cum alegi parchetul potrivit pentru mobila albă din sufragerie + care este covorul de care ai nevoie?

Cum alegi parchetul potrivit pentru mobila albă din sufragerie + care este covorul de care ai nevoie?

Dacă ai mobila albă în sufragerie, știi deja cât de rafinată poate fi aceasta, dar știi și că trebuie să ai mare grijă la alegerea parchetului și a covorului pentru a completa acest aspect elegant. Schimbarea parchetului și cumpărarea unui covor nou poate fi o investiție semnificativă pentru orice proprietar, așadar este important să știi cum să iei deciziile potrivite. În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi de bază pentru alegerea parchetului și a covorului într-o cameră cu mobilă albă.

 

1. Identifică stilul camerelor tale

Pentru a începe, trebuie să te uiți în jurul camerei și să încerci să identifici stilul acesteia. Dorim să alegi un parchet și un covor ce se potrivesc stilului camerei, astfel încât să ofere un aspect armonios la final. De exemplu, dacă încăperea are un aspect clasic, parchetul de stejar și covorul cu ornamente vor fi perfecte, în timp ce pentru un aspect modern, parchetul din lemn deschis la culoare și covorul neutru vor fi cea mai bună alegere.

 

2. Alege materialul potrivit

Pe lângă aspect, trebuie să te asiguri că parchetul și covorul pe care le alegi sunt potrivite pentru stilul de viață și nevoile tale. Parchetul din lemn masiv este o alegere populară, dar dacă ai mai mulți copii sau animale de companie, vei dori un parchet mai rezistent pentru a evita zgârieturile și petele care apar. O altă opțiune este parchetul laminat, care oferă o opțiune mai accesibilă cu o gamă largă de culori și modele.

 

Covorul trebuie să fie, de asemenea, potrivit stilului de viață și nevoilor tale. Un covor din lână naturală este moale și confortabil, dar este mai greu de întreținut decât un covor sintetic. Dacă ai animale de companie sau copii mici, un covor cu fibre scurte și întreținere ușoară va fi o alegere bună.

 

3. Alege culoarea potrivită

Una dintre cele mai importante decizii atunci când alegi parchetul și covorul este culoarea. În camerele cu mobilă albă, există multe opțiuni, dar trebuie să alegi una care să se potrivească cu stilul și să ofere un aspect armonios. Unele alegeri comune sunt parchetul închis la culoare pentru un aspect clasic, în timp ce parchetul triplu stratificat online de la Valprestparchet.ro de culoare deschisă sau gri închis sunt potrivite pentru un aspect modern.

 

Culorile covorului ar trebui să se potrivească cu parchetul. Poți alege un covor alb sau bej. Pentru a adăuga o pată de culoare, poți alege un covor colorat ce poate fi o declarație vizuală puternică, dar care trebuie să se potrivească cu restul decorului.

4. Alege textura potrivită

Textura parchetului și a covorului va juca un rol important în aspectul general al camerei. Parchetul cu textura simplă și linii curbate este, de obicei, asociat cu un aspect clasic, în timp ce parchetul cu o textură mai accentuată și iregulară se potrivește cu un aspect modern. Covorul ar trebui să fie moale și confortabil pentru a adăuga un aer de confort camerei.

 

Alegerea pardoselii și a covorului potrivit pentru o cameră de zi cu mobilă albă poate fi descurajantă, dar cu aceste sfaturi, nu vei avea nicio problemă în a găsi ceva care să se potrivească stilului și nevoilor tale. Nu uita să identifici stilul camerei înainte de a alege materialele, culorile și texturile. Ia în considerare parchetul de la Valprestparchet.ro dacă ai nevoie de durabilitate, în timp ce covoarele din lână naturală sunt cele mai bune pentru a oferi o senzație de confort. Nu în ultimul rând, alege o culoare care să se potrivească cu mobilierul, fără a intra în conflict cu alte elemente de decor din cameră. Cu toate aceste puncte luate în considerare, vei găsi cu ușurință combinația perfectă de parchet și covor pentru a completa mobilierul alb din camera de zi!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments