Ce este guarana și ce beneficii are asupra corului nostru?

Ce este guarana și ce beneficii are asupra corului nostru?

Ce este guarana și ce beneficii are asupra corului nostru?

Guarana este o plantă cățărătoare originară din Amazon, cunoscută pentru proprietățile sale stimulante și medicinale. Amazonienii nativi au folosit-o secole întregi pentru proprietățile sale diuretice, proprietățile vindecătoare de dureri de cap, febră, crampe și pentru proprietăți afrodisiace. Pudra de Guarana dizolvată în apă este descrisă ca având un gust ușor amar, astringent și acid și este considerată un elixir de către popoarele indigene.

Semințele de Guarana conțin niveluri ridicate de metilxantină și taninuri, precum și saponine, amidon, polizaharide, pigmenți, grăsimi și colină. Metilxantinele, inclusiv cofeina, teofilina și teobromina, se găsesc în fructele de pădure și semințele plantelor. Guarana conține, de asemenea, flavonoide și alcaloizi purinici.

Haideți să aflăm ce este guarana și ce beneficii are asupra corpului:

Creșteți energia și reduceți oboseala

Alături de taurină și zahăr, guarana este adesea inclusă în băuturile energizante din cauza potențialelor efecte de stimulare a energiei și a conținutului ridicat de cofeină, care poate îmbunătăți performanța fizică. Guarana a fost, de-a lungul timpului, folosită ca stimulent de către indigenii din Amazon, iar recent, într-un studiu clinic realizat pe 40 de bărbați activi, a demonstrat că administrarea unui complex multivitaminic și multiminerale care conține guarana a redus oboseala.

Un produs eficient în slăbire

Guarana este clasificată ca un stimulent metabolic, ceea ce înseamnă că poate ajuta la arderea mai multor calorii pe parcursul zilei datorită conținutului său ridicat de cofeină. În general, acesta crește metabolismul grăsimilor, încurajează pierderea în greutate și crește energia pentru funcții metabolice esențiale, cum ar fi respirația și digestia.

Îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii

Guarana este folosită în mod obișnuit în produsele pentru celulită datorită conținutului său de cofeină și alcaloizi. Multe creme anti-îmbătrânire, loțiuni de curățare și săpunuri, șampoane și balsamuri folosesc, de asemenea, guarana ca ingredient activ.

Prevenirea bolilor de inima

Într-un studiu observațional pe mai mult de 600 de adulți în vârstă, consumul regulat de guarana a fost asociat cu rate mai scăzute de hipertensiune arterială, obezitate și sindrom metabolic. La femei, acesta a fost asociat și cu niveluri mai scăzute de colesterol (colesterol total și colesterol LDL).

Rol antibacterian

Extractul de Guarana a ucis E.coli în eprubete. Deși E. coli este o parte normală a microbiomului intestinal, anumite tulpini pot crește rapid în medii inflamatorii și pot produce alfa-hemolizină, o toxină care poate provoca inflamație, sângerare și „intestin permeabil”.

Beneficiile acestei plante au fost dovedite științific și nu numai pe parcursul a sute de ani, fiind una dintre cele mai utilizate plante încă din cele mai vechi timpuri.

Astăzi, acesta este folosit într-o multitudine de aspecte și suplimente care contribuie la dezvoltarea și evoluția armonioasă a organismului. Fie că este utilizată pentru a crește accesul de energie, fie că ne dorim să ne avantajeze din punct de vedere metabolic, Guarana este la îndemâna noastră oriunde am căuta-o.

Facebook Comments