Ce este Discord? – Ce trebuie sa stie parintii

Ce este Discord? – Ce trebuie sa stie parintii

Ce este Discord? – Ce trebuie sa stie parintii

Lansata in 2015, Discord este o platforma prin care oamenii cu interese similare pot comunica. Este popular in randul comunitatii de jocuri, deoarece ofera o modalitate pentru jucatorii de jocuri video de a comunica intre ei si de a dezvolta o comunitate in afara jocurilor in sine.

Cu toate acestea, a devenit o retea sociala completa, cu peste 140 de milioane de utilizatori lunari activi. Nu mai este popular doar printre jucatori. Discord este folosit pentru o gama variata de jocuri online.

Cum functioneaza

Platforma functioneaza folosind servere. Acestea sunt configurate cu un accent sau o tema speciala ca o modalitate prin care oamenii se intalnesc online pentru a discuta si a face schimb de imagini, link-uri si informatii. Aceste servere ofera atat canale text, cat si chat vocal printr-un microfon pe dispozitivul pe care il utilizati.

Serverele identificate printr-un hashtag (#) sunt canale de text, care sunt cele mai populare. Utilizatorii partajeaza mesaje, precum si imagini si GIF-uri.

Canalele vocale au o pictograma difuzor langa ele. Cand utilizatorii se alatura, aud automat conversatiile in curs si se pot alatura. In plus, o functie de chat precum cele disponibile in canalele de text le permite utilizatorilor sa comunice in mai multe moduri simultan.

Utilizatorii pot fi invitati la servere sau pot gasi link-uri online pentru a le accesa. Persoana care a configurat serverul stabileste de obicei niste reguli de baza despre cum se interactioneaza si care este comportamentul asteptat. De asemenea, pot oferi linii directoare stricte pentru filtrarea continutului explicit si pentru a se asigura ca conturile moderatorilor lor sunt sigure.

Ce este Discord Nitro?

Discord Nitro este o versiune premium a platformei. Abonamentul permite utilizatorilor sa-si personalizeze profilurile, sa foloseasca un avatar diferit pe fiecare server si sa foloseasca emoji-uri personalizate oriunde. Utilizatorii au, de asemenea, acces la videoclipuri de calitate mai buna, dimensiuni de incarcare si multe altele. Preturile Nitro variaza in functie de ceea ce doriti sa fie inclus si pot incepe de la 4,69 GBP/luna.

Ce ai nevoie pentru a folosi platforma

  • Un computer, tableta sau smartphone cu conexiune la internet
  • adresa de e-mail pentru a configura un cont

Cerinta de varsta minima

Cerinta de varsta este de 13 ani si peste, cu exceptia cazului in care legislatia locala impune o varsta mai inaintata. Cu toate acestea, Discord „si-a actualizat ratingul de varsta la 17+ la cererea Apple”. Site-ul lor afirma ca doresc „sa se asigure ca minorii nu sunt expusi la continut neadecvat pentru ei”. Magazinul Google Play are o evaluare „Adolescent” pentru Discord.

Deoarece utilizatorii pot partaja imagini pe canale de text sau se pot implica in chat vocal, utilizatorii tineri risca sa fie expusi la continut sau limbaj neadecvat.

La ce sa fii atent

Platforma nu este potrivita pentru copiii foarte mici

Unele servere Discord pot afisa continut pentru adulti si sunt etichetate ca fiind accesibile numai celor peste 18 ani. Oricine deschide canalul vede un mesaj de avertizare care ii informeaza ca ar putea contine continut explicit si ii cere sa confirme ca are peste 18 ani. Serverele care contin materiale pentru adulti, dar care nu sunt etichetate, trebuie raportate.

Majoritatea conversatiilor sunt private si permit urmarirea videoclipurilor in direct si a locatiei.

Conversatiile din Discord sunt private pentru grup, deci sunt mai putin deschise si vizibile decat alte retele sociale. Impreuna cu aceasta, puteti scrie, vorbi, asculta si viziona videoclipuri live ale altor utilizatori. Exista, de asemenea, o functie „In apropiere” care va permite sa adaugati prieteni care au functiile de locatie activate pe dispozitiv si care sunt fizic in apropiere.

Este Discord sigur pentru copilul tau?

Este o modalitate benefica de a intra in legatura cu alte persoane daca au varsta potrivita si au sprijinul si contextul adecvat din partea parintilor si ingrijitorilor. Este posibil ca tinerii de toate varstele sa se confrunte cu riscuri pe platforma, dar copiii sub 13 ani ar trebui sa foloseasca in schimb aplicatii sociale sau platforme concepute special pentru ei, cum ar fi YouTube Kids si/sau PopJam.

Originile jocurilor online

Jocurile video timpurii folosesc dispozitive electronice interactive cu diferite formate de afisare. Cel mai vechi exemplu este din 1947 — un „dispozitiv de distractie cu tub catodic” a fost depus pentru un brevet la 25 ianuarie 1947, de Thomas T. Goldsmith Jr. si Estle Ray Mann, si eliberat la 14 decembrie 1948, ca brevet american 2455992.

Inspirat de tehnologia de afisare a radarului, acesta consta intr-un dispozitiv analogic care permite unui utilizator sa controleze arcul parabolic al unui punct de pe ecran pentru a simula o racheta care este trasa catre tinte, care sunt desene pe hartie fixate pe ecran.  Alte exemple timpurii includ jocul de draft al lui Christopher Strachey, computerul Nimrod din 1951. Festivalul Marii Britanii ; OXO, un joc de calculator tic-tac-toe de Alexander S. Douglas pentru EDSAC in 1952; Tennis for Two, un joc electronic interactiv creat de William Higinbotham in 1958; si Razboiul Spatial!, scris de studentii Institutului de Tehnologie din Massachusetts Martin Graetz, Steve Russell si Wayne Wiitanen pe un computer DEC PDP-1 in 1961.

Facebook Comments