Ce controler led poti folosi si pentru ce tip de benzi led?

Ce controler led poti folosi si pentru ce tip de benzi led?

Ce controler led poti folosi si pentru ce tip de benzi led?

Controlerul LED este un accesoriu care iti permite sa modifici lumina benzii tale LED, intr-o singura culoare, CCT, RGB, RGBW sau chiar RGBWW. Exista multe controlere pentru tehnologia LED, acesta este unul dintre punctele forte ale acestui produs revolutionar. Cu o banda LED poti crea toate atmosferele in functie de dorintele si nevoile tale.

Ce controler sa gestioneze o banda LED cu o singura culoare?

O singura culoare LED este una care se va aprinde doar intr-o singura culoare. Prin urmare, controlul acestei benzi LED este limitat la variatia luminozitatii, precum si la activarea sau oprirea benzii LED.

Pentru pornire si oprire exista mici comutatoare basculante „clasice” care iti vor permite sa pornesti sau sa dezactivezi banda LED.

Exista modele mai avansate care iti permit sa controlezi banda LED. Poti creste, reduce luminozitatea si, de asemenea, poti activa sau dezactiva banda LED. Raza de actiune a acestor telecomenzi este in general de 30m.

Ce controler sa gestioneze o banda LED CCT?

Banda LED CCT este capabila sa lumineze in alb cald, dar si in alb rece si, bineinteles, toate variatiile de alb care sunt intre aproximativ 2700K si 5700K.

Pentru a conduce acest tip de banda LED, va trebui sa utilizezi un controler banda led CCT. Majoritatea sunt controlere de frecventa radio, deci exista o telecomanda pentru a modifica temperatura culorii, pentru a regla luminozitatea, dar si pentru a porni sau opri banda LED.

Ce controler sa gestioneze o banda LED RGB?

Banda LED RGB este un clasic in tehnologia LED, este banda LED care schimba culoarea. Ca si in cazul benzii LED CCT, va trebui sa ai un controler pentru a utiliza aceasta banda LED. Exista 2 variante de controlere RGB, controlere in infrarosu si controlere de radiofrecventa.

Versiunile cu infrarosu sunt mai putin costisitoare, dar autonomia telecomenzii este de doar cativa metri. De asemenea, trebuie sa vizezi controlerul cu telecomanda, in general senzorul infrarosu se afla la capatul unui cablu mic care iti permite sa ascunzi controlerul intr-o piesa de mobilier, de exemplu.

Modelele cu frecventa radio sunt putin mai scumpe, dar sunt controlere mult mai eficiente. Cu o raza de actiune a telecomenzii de 10 pana la 30 de metri, in cea mai mare parte, nu este necesar sa vizezi controlerul pentru a trimite informatiile. Acest tip de frecventa trece prin pereti si functioneaza in toate directiile.

Ce controler sa gestionati o banda LED RGBW / RGBWW?

Benzile LED RGBW sau RGBWW sunt versiuni chiar mai avansate decat benzile LED RGB, de fapt pot produce o lumina alba reala (alb rece sau alb cald in functie de benzi). Pentru a le controla, trebuie sa utilizezi un controler RGBW, deoarece controlerul trebuie sa poata gestiona schimbarea culorii in plus fata de lumina alba.

Pentru aceste controlere vei gasi doar frecvente radio si, in plus, vei vedea aparate de control care sunt capabile sa gestioneze mai multe zone dintr-o singura telecomanda si de ce nu smartphone-ul tau.

Facebook Comments