Beneficiile pentru sanatate pe care le aduce consumul de peste
Pestele este unul dintre cele mai delicioase si sanatoase alimente care exista, acest lucru datorita continutului ridicat de acizi grasi omega 3, calciu, proteine, vitamine D si vitamine B, pestele va protejeaza impotriva unor boli precum diabetul, Alzheimer si depresia.
In plus, consumul de peste si fructe de mare va ofera substante nutritive cu valoare biologica ridicata care sunt benefice pentru sanatatea cardiovasculara, pe langa reducerea colesterolului, printre alte conditii de sanatate care pot fi imbunatatite cu un aport bun de peste insotit de o dieta sanatoasa.
Din aceste motive, mai jos vom detalia cele mai bune beneficii ale pestilor pentru a imbunatati sanatatea corpului si a mintii.
Care sunt beneficiile consumului de peste?
Consumul de peste gras, pe langa faptul ca ofera un continut ridicat de proteine, grasimi sanatoase, acizi grasi polinesaturati, iod, aminoacizi esentiali si vitamine solubile in grasimi de care organismul are nevoie pentru prevenirea anumitor patologii.
Nota: De asemenea, va ajuta direct sa imbunatatiti indicii nutritionali din dieta dvs., scazand in acelasi timp colesterolul, astfel incat sa obtineti o dieta buna insotita de o mare varietate de beneficii pentru sanatatea dvs.
In acest sens, am construit pentru tine o lista cu cele beneficii ale pestilor, astfel incat sa cresti aportul acestui aliment si sa obtii in mod natural proprietatile sale multiple care iti vor imbunatati sanatatea.
Avem scrumbie Dunare proaspata pe care trebuie neaparat sa o incercati.
- Previne diabetul de tip 1
Diabetul de tip 1 este un tip de boala autoimuna in care sistemul imunitar ataca celulele producatoare de insulina din pancreas.
Ar trebui sa stiti: Potrivit unui studiu publicat de revista Nutrition & Diabetes, consumul de ulei de peste sau peste gras reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 1 la copii si adulti.
Desi rezultatele sunt provizorii, expertii cred ca pestele gras poate preveni acest tip de boli autoimune datorita continutului lor de acizi grasi polinesaturati omega 3 si vitamina D.
Nota: Se speculeaza ca consumul de peste poate, de asemenea, sa scada riscul de scleroza multipla si artrita reumatoida, dar sunt inca necesare mai multe dovezi pentru a confirma acest fapt.
- Promoveaza dezvoltarea si cresterea economica
Pestele contine acizi grasi omega 3 si proteine care sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea si cresterea fiintei umane, in special in dieta femeilor insarcinate.
Mai exact, exista un acid omega 3, numit acid docosahexaenoic (DHA), care se acumuleaza in creier si ochi in timpul dezvoltarii lor.
Nota: Este recomandabil ca in timpul sarcinii si alaptarii femeile sa consume peste uleios pentru a asigura o doza adecvata de omega 3, dar niciodata mai mult de 340 de grame pe saptamana.
Cu toate acestea, exista anumite tipuri de pesti care pot prezenta riscuri pentru femeile insarcinate si care alapteaza:
- Pestele crud sau insuficientcontine, de obicei, microorganisme care pot dauna fatului.
- Pestii din partea de sus a lantului alimentarpot contine cantitati mari de mercur, o substanta daunatoare dezvoltarii creierului.
Sfat: Sardinele, somonul sau pastravul sunt peste delicios si optiuni foarte potrivite pentru femeile insarcinate sau care alapteaza.
Avantajele fructelor de mare in dieta
Fructele de mare sunt o sursa excelenta de proteine de calitate superioara si se compara favorabil cu carnea si puiul. Nu numai asta, este plin cu multi nutrienti esentiali de care corpul tau are nevoie pentru a functiona bine, in fiecare zi! Intr-adevar, am putea continua si mai departe despre beneficiile uimitoare pe care fructele de mare le ofera, dar haideti sa incepem cu aceste 5 pentru a va ajuta sa ajungeti cu usurinta la masa dumneavoastra!
Fructele de mare includ nutrienti vitali necesari pentru sanatate si bunastare la toate varstele, inclusiv omega-3, fier, vitamine B si D si proteine. Pestele si crustaceele furnizeaza nutrientii, vitaminele si omega 3 esentiale pentru oase puternice, dezvoltarea creierului si sanatatea inimii si a sistemului imunitar. Consumul de fructe de mare de cel putin doua ori pe saptamana reduce riscul de deces din orice cauza legata de sanatate cu 17%. Grasimile gasite in mod natural in fructele de mare, omega-3 EPA si DHA, sunt esentiale pentru sanatatea noastra.
In medie, americanii consuma doar 80 din cele 250-500 mg de omega-3 EPA+DHA recomandate pe zi. De asemenea, pestele are mai multa vitamina B12 si vitamina D decat orice alt tip de aliment, potrivit FDA.
Cercetatorii si expertii in sanatate sustin si promoveaza beneficiile pe tot parcursul vietii ale meselor de familie. Cand adaugati fructe de mare la mesele de familie, toata lumea poate beneficia de nutritia pe care o ofera. Nu numai atat, este foarte usor de facut si, cu numeroasele sale specii, poti gasi ceva de care se va bucura intreaga familie.
Numeroase studii arata ca mesele gatite in casa hranesc spiritul, creierul si sanatatea tuturor membrilor familiei. Aducerea fructelor de mare la masa ta aduce unitate intregii familii.