Bambusul. Avantajele utilizării produselor din bambus sau tratate cu bambus

Bambusul. Avantajele utilizării produselor din bambus sau tratate cu bambus

Bambusul. Avantajele utilizării produselor din bambus sau tratate cu bambus

Societatea în care trăim a făcut pași însemnați pentru dezvoltarea calitațiitraiului zilnic, care reușesc să asigure unui număr din ce în ce mai mare de oameni condițiile necesare unei vieți sănătoase și echilibrate.

Totuși, acest lucru a avut efecte nocive asupra ecosistemului, care nu a putut face ritmului alert în care a crescut populația globului și consumul suplimentar pe care îl implică acest lucru. Resursele se epuizează rapid și de aceea trebuie să găsim alternative care să mențină trendul ascendent de îmbunătățire a condițiilor de viață, fără a mai afecta atât de mult mediul înconjurator.

Înlocuirea materialelor poluante, dăunatoare mediului înconjurător, cu surse de materie primă sustenabile, pare să ocupe un loc tot mai important în agenda secolului al XXI-lea. Uneori inovația este atinsă privind spre trecut. De exemplu, bambusul, are o istorie de utilizare destul de veche și este departe de a fi uitat.

De-a lungul timpului în jurul acestei plante s-au conturat diverse legende și credințe populare, care susțin efectele pozitive ale bambusului asupra ființelor umane, având efecte tămăduitoare atât la nivel fizic, cât și spiritual. Acestea nu sunt complet rupte de adevăr, deoarece s-a descoperit științific eficiența pe care o are această plantă împotriva bacteriilor.

Viabilitatea pe termen lung  a acestei resurse se datorează în special vitezei extraordinare de creștere a plantei, rezistenței sporite, dar și ariei largi în care își găsește utilitatea. Hârtia de bună calitate, piesele de mobilier, parchetul, pălăriile, jucăriile, țesăturile și medicamentle sunt doar câteva dintre produsele finite care pot fi realizate din această plantă minune.

Un mare plus îl reprezintă beneficiile pe care le aduce bambului sănătății, întreținerii frumuseții și calității somnului. În consecință, a fost introdus în industria farmaceutică și a altor produse care intra în contact cu pielea.

Totuși, folosirea exclusivă a materialelor „eco-friendly” este aproape imposibilă. Spre exemplu, persoanele care se confruntă cu afecțiuni ale coloanei vertebrale au nevoie de perne și saltele speciale care să preia automat forma anatomică și să se adapteze la aceasta pe tot parcursul somnului.

Din nefericire, materialele de origine naturală precum lâna, puful sau umplutura din bambus nu pot îndepli aceste condiții. Saltele și pernele de tip memory foam sunt confecționate din materiale sintetice precum poliuretanul. Asta nu înseamnă că nu putem îmbina beneficiile utilizării tehnologiei materialelor artificiale cu cele ale produselor de origine naturală.

Dacă aveți dureri frecvente de spate și o pernă cu umplutura de bambus nu este cea mai inspirată alegere, nu înseamnă că trebuie să renunțați complet la beneficiile acestei resurse puse la dispoziție de natură. Un set 2 perne 50×70 Somnart Bambus Memory Foam cu husa detasabila îmbină perfect noua tehnologie cu tradiția utilizării bambusului.

Deși interiorul pernei este confecționat din materiale sintetice, husa acesteia este tratată cu bambus. Husa în sine protejează pernele de praf și murdărie, iar tratamentul aplicat crește nivelul de siguranță, împiedicând dezvoltarea unor alergii iritante. Aceasta poate fi scoasă cu ușurință și igienizată în mașina de spălat la 40 de grade. Astfel vă veți putea bucura de un somn odihnitor, protejând în același timp coloana vertebrală.

Facebook Comments