Avantajele de a avea o poarta automata

Avantajele de a avea o poarta automata

Avantajele de a avea o poarta automata

Portile automate sunt utilizate in toate mediile, atat industriale si comerciale cat si pentru proprietatile private, pentru a permite accesul usor la cladire. Aceste tipuri de porti ofera o gama larga de avantaje. Detalii despre senzorii acestor porti puteti afla pe SpinMag.org.

Unul dintre principalele avantaje ale unei porti automate este usurinta cu care poate fi folosita. O astfel de poarta permite oamenilor sa treaca rapid, fara grija deschiderii manuale.

Doar cu o simpla apasare de buton sau cu ajutorul unui senzor, poarta se va deschide. Acest lucru poate fi extrem de eficient in special pentru persoanele cu dizabilitati, dar si pentru soferii de autovehicule. In zilele cu vreme nefavorbila, veti intra in curte fara a fi nevoie sa iesiti din masina pentru a va deschide poarta.

Un alt avantaj pe care il poate aduce o poarta automata este capacitatea sa de a economisi spatiu. Pe piata exista mai multe tipuri si modele de porti, iar alegerea produselor glisante sau telescopice va poate ajuta sa gestionati mai bine spatiul mic pe care il are curtea dumneavoastra.

Portile automate va pot oferi, de asemenea, securitate.  Majoritatea produselor sunt prevazute cu un sistem de blocare care ofera utilizatorului mai mult control, sporind securitatea si va vor face sa va simtiti in siguranta.

Cum functioneaza portile automate?

Portile automate sunt extrem de comode pentru viata de zi cu zi. Acestea asigura totodata securitatea, dar si accesul facil pe proprietate. Tot ce trebuie sa facem este sa mergem pana la poarta si ni se deschide magic. Dar cum functioneaza de fapt aceste porti automate?

Portile automate functioneaza utilizand o gama de senzori care pot detecta diferite lucruri, cum ar fi sunetul, lumina, greutatea si miscarea. Exista multe tipuri diferite de senzori si fiecare poate fi perfect pentru un anumit mediu. De exemplu, unele porti folosesc senzori de greutate pentru a detecta cand cineva sta pe un obiect care seamana cu o bucata de metal.

O alta metoda populara sunt senzorii de miscare, acestia detecteaza miscarea in jurul portii, in anumite zone predefinite, si trimit un semnal catre poarta pentru a se deschide atunci cand acestia sunt declansati.

Dupa ce senzorul a fost declansat, un mesaj este transmis unui sistem electric care este conectat direct atat la senzor cat si la incuietoare, controland astfel mecanismul de deschidere si inchidere al portii.

Acest mecanism este atasat la portile automate si foloseste o roata dintata care este conectata prin curele de cauciuc pentru a controla miscarea portii. Mecanisme functioneaza impreuna cu senzorii pentru a se asigura ca poarta va functiona ori de cate ori cineva doreste sa treaca.

Portile automate pentru situatii de urgenta

Portile automate pot fi extrem de utile in situatii de urgenta atunci cand vine vorba de evacuarea unei curti. Senzorii pot fi integrati intr-un sistem de evacuare la incendiu pentru a va asigura ca familia dumneavoastra este in siguranta in orice moment, respectand in acelasi timp reglementarile privind iesirile de incendiu.

De altfel, nu uitati ca in interiorul casei va trebui sa montati si senzori de fum.

Facebook Comments