Asigurare auto: De ce este important?

Asigurare auto: De ce este important?

Asigurare auto: De ce este important?

Producatorii auto sunt siguri de a va oferi o politica pentru masina noua ta. Dar este important sa asiguram o masina second hand? Stiati ca cele mai multe defectiuni au loc in primele sase luni de la achizitionarea masinii?

Care este scopul asigurarii auto?

Cumpararea unei masini noi, chiar si a uneia second-hand, poate fi costisitoare. Este a doua cea mai importanta achizitie dintr-o casa . Revizuirea unei masini este convenabila in momentul achizitiei, importanta pentru a impiedica masina sa prezinte probleme in mecanica  cateva luni mai tarziu.

O revizuire corecta, oricat de propice ar fi, nu garanteaza transportul 100%, nu este scutita de o defectiune. Deci, este necesar sa va asigurati masina pentru a evita surprizele neplacute in viitor, cum ar fi o cutie de viteze cu defectiuni, un motor cu defectiuni sau costuri exorbitante ale fortei de munca ale unor ateliere. Asigurarea este o investitie importanta, in caz de defectiune veti fi usurati pentru ca v-ati gandit la o copie de rezerva pentru aceste cazuri.

Care este costul mediu al unei reparatii?

Costul mediu al unei reparatii mecanice este de 687 de euro fata de 330 de euro in medie din pretul unei asigurari cee ace inseamna un mare avantaj daca ai o asigurare.

Masinile de astazi sunt pline de tehnologie electronica si de noi tehnologii mecanice, deci nu este intotdeauna usor de reparat atunci cand exista o defectiune…

In aceste cazuri, este necesar sa o duceti la un atelier, avand in vedere complexitatea procedurilor la momentul reparatiilor, s-ar putea spune ca opinia mecanicului este obligatorie. In plus, daca aveti asigurare, veti fi asistat 24/7 oriunde in Europa!

Consultanta de specialitate

Retineti ca pretul asigurarii trebuie calculat in functie de kilometraj, timpul masinii si utilizarea care ii este data (de la 6 luni la 2 ani).

Ce riscuri acopera asigurarea auto?

Acoperirea oferita variaza foarte mult in functie de politica contractata.

In primul rand exista asa-numitele formule de baza. Sunt cele mai ieftine, asa ca nu va asteptati la o acoperire completa. Aceste formule va vor compensa defectiunile in partile esentiale ale vehiculului, se bazeaza pe asigurarea, motorul, puntea si cutia de viteze.

Alte garantii, ofera oportunitati mai largi, ofera mai multe servicii si, prin urmare, conditii mai bune.

In aceste cazuri, acesta va fi acoperit impotriva oricarei defectiuni a ambreiajului, a sistemelor electrice, a puterii motorului si a racirii, inclusiv a franelor (cu exceptia placutelor), a suspensiilor si a transmisiei. Este chiar posibil sa extindeti asigurarea masinii daca aveti mai putin de 5 ani sau mai putin de 120.000 de kilometri.

Ce se intampla daca sunt dealer auto?

Daca sunteti cel care vinde masina, garantia va permite sa indicati si sa puneti in incredere cumparatorul. Aceasta optiune poate fi motivul actului de cumparare, astfel incat cumparatorul sa se simta calm.

In concluzie

Mai bine in conditii de siguranta decat  sa regreti! Nu asteptati ca masina dumneavoastra sa aiba parte de un dezastru pentru a o asigura, sfatuiti-va bine si inchiriati o asigurare auto buna! Vezi aici RCA ieftin.

Ce nu este un fapt de circulatie?

Tot ceea ce nu este conform cu cele de mai sus, in plus fata de acele fapte derivate din evenimente sportive cu autovehicule in circuite activate si proiectate pentru aceasta.

Acest lucru nu inseamna ca nu ar trebui sa fie asigurate, ci ca trebuie contractata o asigurare auto speciala in care sa se aplice aceleasi limite cantitative in ceea ce priveste asigurarea obligatorie.

Exemple in acest sens le avem masinile de Formula 1 sau servicii pentru a testa masinile pe circuite care nu sunt deschise publicului larg. Amandoua exemplele vor avea nevoie in acest caz de  o asigurare speciala. Evenimentele sportive care se desfasoara in afara acestei zone, cum ar fi competitiile ilegale, nu vor fi acoperite pentru daunele cauzate de un accident prin asigurare obligatorie, deci sunt o excludere de la aceasta.

De asemenea, acele evenimente care sunt rezultatul unor sarcini industriale sau agricole cu autovehicule destinate acestui scop.

Cateva puncte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o asigurare auto sunt:

  • Cost: Pot exista diferente mari in primele pe care asiguratorii diferiti le percep pentru asigurarea auto pentru acelasi tip de vehicul. Din acest motiv, este foarte important ca persoanele care doresc sa cumpere asigurari auto sa compare diferite polite si asiguratori.
  • Raspunderea delictuala: Aceasta acoperire protejeaza asiguratul de „pierderile de proprietate la care ar fi expus daca este raspunzator pentru vatamarea corporala sau deteriorarea bunurilor tertilor care apar ca urmare a unui accident de circulatie”.  Este foarte important sa tineti cont de limita de asigurare oferita de fiecare asigurator prin polita auto, precum si de posibilele limite sau excluderi pe care le puteti avea.
  • Prezenta: Cateva exemple de servicii de asistenta care pot fi incluse in asigurarea auto sunt soferul ales, masina de atelier, serviciul de remorcare a camioanelor, asistenta la domiciliu, pierderea cheilor, printre altele.

 

Facebook Comments