Cum sa va alegeti intrerupatoarele?

Cum sa va alegeti intrerupatoarele?

Cum sa va alegeti intrerupatoarele?

Fie ca sunt simple, cu un buton, sau mai elaborate, sub forma unei platforme de control real 2.0, ce intrerupatoare ar trebui sa fie instalate acasa? Iata care sunt sfaturile noastre pentru a face alegerile corecte alaturi de ElectriceConstructii.ro.

Alegerea intrerupatorului potrivit poate fi complicata atunci cand nu stiti ce va este oferit. Cu toate acestea, acest dispozitiv este esential pentru a controla iluminatul interior sau exterior al unei locuinte, dar nu numai! Care sunt diferitele tipuri de comutatoare? Cum sa le alegi in functie de nevoile tale?

Ce standarde trebuie respectate la instalarea acestor dispozitive in casa? Iata un scurt ghid pentru a alege intrerupatoarele potrivite pentru casa ta, in functie de gusturile tale, dar mai ales de nevoile tale!

Ce intrerupatoare ar trebui sa aleg din punct de vedere tehnic?

In primul rand, exista un comutator simplu, care controleaza un singur punct de lumina. Apoi, intr-un coridor, de exemplu, sau intr-o camera cu o intrare si o iesire, se utilizeaza un comutator cu doua cai, ale carui intrerupatoare controleaza un singur punct de lumina. In cele din urma, in cazul in care exista mai mult de doua puncte de control intr-o camera pentru un singur punct de lumina, se instaleaza butoane, care sunt conectate la un comutator de control la distanta.

Exista, de asemenea, o noua generatie de intrerupatoare controlate digital. Acest tip de intrerupator functioneaza cu tensiune joasa, indiferent de numarul de puncte de control. Acesta poate lua forma unui comutator cu aspect traditional sau a unui mini ecran tactil. Acesta functioneaza prin trimiterea unui semnal digital catre sistemul de automatizare a locuintei. Pot fi create diferite stari de iluminare.

De asemenea, sistemul poate fi utilizat pentru a controla lumina de la distanta, de exemplu prin intermediul unui telefon mobil.

Ce intrerupatoare ar trebui sa aleg din punct de vedere al designului?

In primul rand, exista intrerupatoare simple din plastic patrat. Aceasta este cea mai mare parte a pietei. In urma cu cativa ani, butoanele de control erau mult mai mici. Am trecut la intrerupatoare mai mari pentru a le face mai accesibile si pentru a putea, de exemplu, sa le actionam cu cotul atunci cand avem bratele pline. Exista, de asemenea, o gama din ce in ce mai larga de intrerupatoare colorate pentru a se potrivi cu tendinta decorativa.

Aceeasi tendinta a dus la dezvoltarea de intrerupatoare „materiale”. Acestea sunt disponibile in ardezie, marmura, metal, lemn, sticla, dar si in piele si corian. In cele din urma, in partea superioara a pietei, exista intrerupatoare personalizate, in care clientul isi alege propriul design, materialul si tipul de control. Plexiglasul este foarte popular, deoarece permite sa se vada un tapet frumos dedesubt, de exemplu.

Alegerea intrerupatoarelor 2.0

Pe langa dezvoltarea materialelor si a produselor pe masura, tendinta este de a crea game complete de comutatoare, in care toate produsele au aceeasi estetica: prize de curent de joasa si de inalta tensiune, prize telefonice, comenzi de incalzire, cutii de alarma, detectoare de miscare, comenzi pentru obloane etc.

In plus, apar intrerupatoare cu iluminare din spate, care sunt practice pe timp de noapte, dar si foarte atractive. Cealalta evolutie este integrarea tuturor comenzilor intr-un singur comutator care devine o adevarata platforma de control.

Ce impact are energia asupra mediului?

Consumul de apa este unul dintre principalele impacturi asupra mediului ale producerii de energie electrica. Toate ciclurile termice (carbune, gaz natural, nuclear, geotermal si biomasa) folosesc apa ca fluid de racire pentru a conduce ciclurile termodinamice care permit extragerea electricitatii din energia termica.

Alte surse de energie, cum ar fi vantul si solarul, folosesc apa pentru curatarea echipamentelor, in timp ce hidroelectricitatea are consumul de apa din evaporarea din rezervoare. Cantitatea de apa consumata este adesea de mare ingrijorare pentru sistemele de generare a energiei electrice, deoarece populatia creste si secetele devin o preocupare. In plus, schimbarile in resursele de apa pot afecta fiabilitatea producerii de energie electrica.

Sectorul energetic din Statele Unite retrage mai multa apa decat orice alt sector si este puternic dependent de resursele de apa disponibile. Potrivit US Geological Survey , in 2005, retragerile de apa pentru generarea de energie termoelectrica au reprezentat 41% din toate prelevarile de apa dulce sau 760 milioane m 3 (201 miliarde US gal) pe zi.

Aproape toata apa extrasa pentru energia termoelectrica a fost apa de suprafata folosita pentru racirea o singura data la centralele electrice. Retragerile pentru irigare si alimentarea publica in 2005 au fost de 37% si, respectiv, 13% din toate prelevarile de apa dulce.  Sunt acoperite aici tendintele viitoare probabile in ceea ce priveste consumul de apa.

Discutiile despre utilizarea apei pentru generarea de energie electrica fac distinctie intre extragerea apei si consumul de apa.  Conform USGS , „retragerea” este definita ca cantitatea de apa indepartata din pamant sau deturnata de la o sursa de apa pentru utilizare, in timp ce „consum” se refera la cantitatea de apa care este evaporata, transpirata, incorporata in produse. sau culturi, sau indepartate in alt mod din mediul imediat de apa.  Atat extragerea de apa, cat si consumul sunt impacturi importante asupra mediului de evaluat.

 

Facebook Comments