Ce ghirlandă luminoasă să alegi pentru bradul de Crăciun?
Decorarea bradului de Crăciun devine o adevărată aventură atunci când ai de ales între atâtea elemente de decor în culori, dimensiuni și forme diferite.
Globuri, ghirlande și alte elemente de decor, toate acestea pot reda bradului tău de Crăciun aspectul unic pe care îl dorești, însă este important să știi cum să faci alegerile potrivite în acest sens. Iată un scurt ghid despre alegerea ghirlandelor potrivite pentru decorul de Crăciun pe care dorești să îl obții.
Lungimea potrivită a ghirlandei luminoase pentru bradul de Crăciun
Lungimea pe care ar trebui să o aibă instalația sau ghirlanda luminoasă pe care o alegi pentru decorarea unui brad artificial de Craciun depinde mai ales de mărimea pe care o are bradul. Pentru un brad cu o înlțime de până la 1 metru și jumătate, este nevoie de aproximativ 10 metri de ghirlandă luminoasă, în timp ce pentru un brad mai mare de 2 metri este nevoie de ghirlande de cel puțin 20 de metri.
Câte lumini să ai în funcție de dimensiunea bradului?
Nu cred că se poate spune vreodată că un brad decorat de Crăciun are prea multe lumini. Cu cât aprinzi mai multe lumini, cu atât aspectul acestuia va fi mai frumos, iar bradul va părea mai măreț. De cele mai multe ori, se obține un brad care nu are lumini suficiente, iar o mare parte a decorațiunilor din el vor rămâne în umbră.
Pentru a evita această greșeală, este important să alegi o ghirlandă sau instalație luminoasă cu minimum 150 de lumini pentru un brad care are înălțimea de 1 metru și jumătate, în timp ce pentru un brad mai mare de doi metri ai avea nevoie de peste 250 de lumini, cel puțin.
Pentru efecte strălucitoare deosebite, este ideal să alegi cel puțin două modele de elemente de iluminat pentru decor. Combină două lumini diferite, astfel încât să obții contrastul perfect.
Prima iluminare ar trebui să reprezinte luminile fine care vor crea atmosfera de poveste – pentru aceasta, poți alege o ghirlandă cu lumini mici LED, dar care să aibă lungimea suficient de mare, astfel încât luminile să pară multe. A doua iluminare ar trebui să fie o instalație cu lumini mai mari – fie o ghirlandă cu LED-uri mari, fie globuri mici luminoase, fie o ghirlandă cu lumânări cu LED-uri.
De asemenea, este important să distribui luminile în mod corect, uniform. Iluminarea principală, respectiv luminile mici ar trebui să reprezinte 80% din iluminarea bradului, iar iluminarea secundară, respectiv luminile mici, ar trebui să acopere 20% din iluminarea bradului decorat.
Combinând în acest fel cele două tipuri de lumini, vei avea posibilitatea de a crea o atmosferă cu totul specială, plină de magie. Cu cât va fi mai frumos luminat, cu atât bradul va arăta mai frumos, de parcă ar fi decupat din reviste.
Temperatura de culoare a luminilor este, de asemenea, o chestiune de gust – o iluminare caldă va crea o atmosferă caldă, care te învăluie în momentele de relaxare, iar o iluminare rece va crea o atmosferă mai elegantă, mai sofisticată.