Plosnitele sunt insecte mici, ovale, maronii, care traiesc consumand sangele animalelor sau al oamenilor. Plosnitele adulte au corpuri plate de dimensiunea unei seminte de mar. Cu toate acestea, dupa hranire, corpul lor se umfla si are o culoare rosiatica.
Aceste insecte nu zboara, dar se pot deplasa rapid peste podele, pereti si tavan. Femelele pot depune sute de oua pe parcursul intregii vieti, fiecare dintre ele fiind de dimensiunea unui fir de praf.
Plosnitele imature, numite nimfe, isi pierd pielea de cinci ori inainte de a ajunge la maturitate si au nevoie sa consume sange de fiecare data inainte de a-si lasa pielea. In conditii favorabile, acesti paraziti se pot dezvolta pe deplin in doar o luna si pot produce trei sau mai multe generatii pe an. In acest articol va vom oferi mai multe informatii cu privire la acesti parazitii, dar si la muscatura de plosnita.
Totusi, nu se crede ca transmit boli.
Plosnitele pot intra in casa prin bagaje, imbracaminte, paturi si canapele uzate si alte articole vintage. Corpurile lor aplatizate le permit sa se incadreze in spatii minuscule, aproximativ la latimea unui card de credit.
Plosnitele nu au cuiburi precum furnicile sau albinele, dar tind sa traiasca in grupuri mari in diferite ascunzisuri din casa dumneavoastra. Ascunzatorile lor initiale se gasesc de obicei in saltele, arcuri, rame de pat si tablii de pat, unde au acces usor la oameni pentru a musca noaptea.
Cu timpul, insa, se pot imprastia prin dormitor, mutandu-se in orice fanta sau locatie protejata. Se pot raspandi si in alte camere sau in apartamentele din apropiere. Deoarece plosnitele se hranesc numai din sange, a le avea acasa nu este un semn de murdarie. Este la fel de probabil sa le gasiti in case imaculate si in camere de hotel.
Cand musca plosnitele?
Plosnitele sunt active in principal noaptea si de obicei musca oamenii in timp ce dorm. Se hranesc strapungand pielea si sugand sangele printr-un cioc alungit. Acestea se hranesc de la trei la 10 minute pentru, iar apoi tarasc neobservate inapoi in ascunzatori.
Muscaturile de plosnite
Majoritatea muscaturilor de plosnite sunt nedureroase la inceput, dar mai tarziu dau senzatia de mancarime. Spre deosebire de muscaturile de purici care sunt in principal in jurul gleznelor, muscaturile de plosnite sunt pe orice zona a pielii expuse in timp ce dormiti.
De asemenea, muscaturile nu au o pata rosie in centru, asa cum au muscaturile de purici, iar cateodata apar si complicatii, cum ar fi inflamatii sau chiar puruit. In cazul persoanelor sensibile la muscaturile de insecte, de cele mai multe ori apar si alte simptome cum ar fi: febra, bataile accelerate ale inimii, dureri de cap.
Persoanele care nu-si dau seama ca au o infestare cu plosnite pot atribui mancarimea si bataile accelerate ale inimii cu alte cauze, cum ar fi tantarii sau chiar alte probleme de sanatate.
Pentru a confirma muscaturile de plosnite, trebuie mai intai sa gasiti si sa identificati singur parazitii. De cele mai multe ori, acestia traiesc in saltele, lenjerii de pat, haine sau dupa tabliile patului.
Facebook Comments