Cum scazi facturi la încălzire iarna cu ajutorul termostatelor inteligente pentru centrala?

Cum scazi facturi la încălzire iarna cu ajutorul termostatelor inteligente pentru centrala?

Cum scazi facturi la încălzire iarna cu ajutorul termostatelor inteligente pentru centrala?

Cele mai multe familii au un termostat clasic de care sunt cu siguranta multumite. Ceea ce nu stiai e ca, nivelul de confort poate creste semnificativ cu ajutorul unui termostat inteligent pentru centrala. Acest tip de termostat face aceeasi treaba ca si cel obisnuit, doar ca ofera familiei tale anumite avantaje suplimentare legate de confort si eficienta.

Cu ce e diferit un termostat inteligent comparativ si cum functioneaza?

Ceea ce stim cu totii este ca acestea au rolul de a gestiona caldura atunci cand temperatura din casa nu e aceeasi cu valoarea setata pe termostat.

Modelele de termostate inteligente centrala ofera posibilitatea utilizatorului de a controla nivelul de racire si incalzire al casei, de la distanta, cu ajutorul telefonului, tabletei sau cu oricare dispozitiv conectat la internet.

Termostatele sunt indispensabile in orice locuinta. Practic, de acestea depinde in mod direct temperatura ambientala atat a casei, cat si a fiecarei incaperi in parte.

Ce plusuri aduc termostatele inteligentecomparativ cu restul modelelor?

Avantajul major la aceste termostate inteligente centrala este legat de controlul temperaturii din casa, chiar de la distanta. Practic, nu trebuie sa iti mai faci griji ca atunci cand te intorci de la serviciu sa gasesti aerul din casa rece. Cu ajutorul unei tablete sau direct de pe telefon poti porni caldura la temperatura suportabila pentru tine inca de dinainte de a ajunge la domiciliu. Imagineaza-ti ca te afli in pat si nu ai chef sa te ridici pentru a modifica temperatura. Un termostat inteligent iti permite sa manevrezi gradul de caldura direct din pat fara vreun efort.

Cand ne gandim la termostate inteligente centrala, automat ne referim la confort. Acest gen de termostate permit sa fie manevrate rapid, datorita ecranului tactil si a comenzilor usor de utilizat.

Utilizarea termostatului este posibila de pe o aplicatie simpla, la indemana oricui. Tot ce ai nevoie este o buna conexiune la wi-fi. Temperatura optima nu e singurul lucru pe care il poti controla cu ajutorul termostatului smart. Cu acesta poti verifica si seta gradul de caldura inclusiv raportat la momentul zilei sau la vremea de afara.

Gratie termostatelor inteligente, poti vedea temperatura in timp real, precum si indicii legati de consum. Mai mult, cu acest dispozitiv vei afla cu exactitate care sunt momentele zilei in care creste cel mai mult consumul de caldura. Aceasta functie si-a dovedit eficienta, motiv pentru care multe persoane au inlocuit termostatul obisnuit cu modelul smart. Acesta iti arata cat sau cand ai consumat cel mai mult si poti sa economisesti lunar la factura.

Un termostat inteligent este cel care are capacitatea de a-ti invata programul din rutina ta zilnica. Dispozitivul inchide automat sistemul de caldura cand pleci dimineata la munca si il poare reporni la ora la care te intorci de obicei. Gandeste-te ca sunt zile in care programul nu e identic cu cel din zilele precedente. Ai de facut cumparaturi, trebuie sa stai peste program la birou, atunci ai posibilitatea de a opri sau de a reduce caldura care a pornit automat.

Tot la capitolul economie este inclus si controlul temperaturii in camere nelocuite sau spații de depozitare, precum debarale sau camari.

Utilizarea unui termostat inteligent pe care sa il manevrezi din oras, te poate ajuta sa ai o “casa smart” pe care sa o incalzesti cand si cat este necesar. Setarile pe care le faci direct de pe telefon iti aduc numeroase avantaje: costuri scazute la gaz, verificarea regulata a consumului, asigurarea temperaturii optime inainte sa ajungi acasa, comenzi usor de aplicat pentru maxim de confort.

Facebook Comments