Ce este un urolog și de ce ai nevoie de el?

Ce este un urolog și de ce ai nevoie de el?

Ce este un urolog și de ce ai nevoie de el?

Un urolog Mureș este un medic care diagnostichează, previne și tratează bolile sistemului genito-urinar. Atât femeile, cât și bărbații se pot programa la un urolog Mureș.

Specialistul asigură îngrijiri medicale complete pentru tulburările ureterelor, vezicii urinare, rinichilor și uretrei. De asemenea, medicul se ocupă de tulburările sistemului reproductiv la bărbați. Urologia nu este doar o specialitate terapeutică, ci înseamnă și chirurgie.

De aceea, medicii asigură și intervenții chirurgicale care pot avea ca scop eliminarea diferitelor patologii, precum și a defectelor estetice congenitale și dobândite.

Ce tratează un urolog?

Cei care cred că un urolog este doar un „doctor de sex masculin” se înșală. Urologul se ocupă de boli ale sistemului genito-urinar și de sănătatea reproducerii.

El tratează boli ale vezicii urinare și ale tractului urinar, rinichi și prostată, cistită, urolitiază, incontinență urinară de stres, fimoză, balanită, pietre vezicale, pielonefrită, multe boli inflamatorii ale sistemului genito-urinar – toate aceste boli sunt tratate de urolog.

Pacienții unui medic urolog pot fi nu numai bărbați, ci și femei și copii.

Urologia se învecinează atât cu ginecologia, cât și cu andrologia, și cu toate acestea, urologia este o specialitate independentă.

Urologul se ocupă de disfuncția erectilă, modificările patologice ale ejaculării (accelerație, durere, absență), bolile sistemului genito-urinar la bărbați, ginecologie – boli inflamatorii ale sistemului genito-urinar la femei.

Urologia geriatrică studiază modificările legate de vârstă în sfera genito-urinară a unei persoane, copiii – problemele corespunzătoare ale organismului în creștere, iar onco urologia – neoplasmele maligne ale vezicii urinare și ale conductelor urinare.

Când ar trebui să mergi la un urolog?

Dacă simți durere, disconfort, arsură în timpul urinării, dacă aceasta devine incontrolabilă, prea frecventă sau, dimpotrivă, neobișnuit de rară, aspectul urinei s-a schimbat (a devenit tulbure, în ea sunt vizibile fulgi sau fire de mucus și chiar sânge), simți durere în zona rinichilor sau au început probleme cu actul sexual – toate aceste fenomene pot fi semne ale bolilor urologice.

O întâlnire cu un urolog ar trebui să fie primul pas în eradicarea problemei.

Un urolog conștiincios va acorda cu siguranță atenție simptomelor, va afla maximul despre istoricul tău medical, va studia cazierul medical, dacă este necesar, va prescrie un examen suplimentar, inclusiv teste, și după ce diagnosticul va fi pus, va oferi opțiuni de tratament, avertizând despre toate efectele secundare și îți va spune costul terapiei.

Dacă abia ai avut timp să îți exprimi îngrijorările și medicul are un diagnostic pregătit, acesta nu este, din păcate, un specialist foarte bun. Un medic urolog competent te va trimite cu siguranță la examinare și nu va trage concluzii, până când nu va fi sigur că se confruntă cu o anumită boală.

Tratamentul prescris de un urolog din Mureș pentru prostatită, cistită și altor boli poate fi însoțit de complexe de vitamine și proceduri de fizioterapie. Dacă urmezi toate recomandările medicului, poți scăpa de simptomele patologiilor și cauzele acestora, suficient de repede.

Terapia este întârziată doar în stadiile avansate ale bolii. Pentru o serie de boli, poate fi necesară chiar și o intervenție chirurgicală. Ca parte a tratamentului chirurgical, se efectuează rezecția glandei suprarenale, a vezicii urinare și a rinichilor, eliminarea prolapsului rinichiului, îndepărtarea chisturilor și a tumorilor, eliminarea pietrelor din tractul urinar etc.

Facebook Comments