3 stiluri contemporane perfecte pentru livingul casei tale

3 stiluri contemporane perfecte pentru livingul casei tale

3 stiluri contemporane perfecte pentru livingul casei tale

O casă modernă, amenajată conform stilurilor actuale, îți poate oferi confort și satisfacția alinierii la tendințele de design interior. Din fericire nu trebuie să faci eforturi supraomenești pentru a schimba aspectul casei tale ori de câte ori apare un nou curent de amenajare, iar dacă ai nevoie de inspirație pentru a-ți amenaja modern livingul, atunci aceste idei sunt potrivite pentru tine.

3 stiluri contemporane perfecte pentru living

Stilul scandinav

Specific zonelor nordice ale Europei, stilul scandinav este recunoscut pentru simplitate și confort. În cadrul acestui stil accentul cade pe lumină (de preferat lumină naturală), pe culori deschise și pe un spațiu cât mai liber. Pentru a nu fi nevoit să modifici foarte multe lucruri în livingul tău ca să obții aspectul dorit poți remodela obiectele de care deja dispui. Caută o gamă de huse pentru canapele din care să alegi culoarea dorită pentru canapeaua ta, folosește vopsea pe bază de apă pentru mobilier și alege un set de perdele noi, de culoarea albă sau cât mai apropiată de aceasta.

Stilul scandinav presupune de asemenea și o aerisire a spațiului, așa că înainte de a cumpăra mobilier sau alte accesorii, fă un decluttering în lucrurile pe care deja le deții. Ideea stilului scandinav este legată de simplitate, așa că păstrează doar ceea ce consideri că este cu adevărat important pentru tine. 

Stilul eclectic

Stilul eclectic este un mod liber de amenajare a spațiilor, deoarece presupune un mix de elemente care se complimentează reciproc. Unul dintre avantajele majore pe care le oferă acest stil este creativitatea, deoarece poți fi liber să folosești elemente din mai multe stiluri, culori și texturi, care să genereze un aspect personalizat al casei tale. 

Cu ajutorul stilului eclectic poți readuce la viață obiecte vechi, vintage și le poți integra în amenajări interioare moderne, cu impact asupra aspectului final. Deși poate părea un stil haotic, există o regulă foarte importantă care stă la baza stilului eclectic. Aceasta presupune ca amenajarea spațiului să fie centrată pe un singur element, chiar dacă restul amenajării poate fi distinctă. Spre exemplu, poți amenaja livingul în jurul unei decorațiuni, cum ar fi o vioară sau o pictură,  sau poți amenaja în jurul unei piese de mobilier, a unui pian sau a unui perete. Important este să construiești în jurul acestui element o poveste pe care restul decorațiunilor să o poată susține.

Stilul industrial

Stilul industrial de amenajare interioară este unul dintre cele mai iubite, grație mixului de elemente diferite care  lucrează pentru un aspect omogen. Elementele specifice acestui stil de design interior sunt metalul, sticla, lemnul, cărămida și betonul, materiale care contrastează puternic și care totuși oferă o senzație caldă de familiaritate. 

Spre exemplu, dacă te gândești să faci schimbări la nivelul pereților, atunci poți opta pentru un perete realizat cu cărămidă aparentă și pentru ceilalți păstrați în stadiul de tencuială. Discrepanța dintre cele două materiale va fi una deosebită, specifică stilului industrial. De asemenea, poți schimba câteva elemente de mobilier, alegând polițe din oțel, mese din sticlă sau elemente metalice de iluminat, care vor aduce spațiul mai aproape de imaginea specifică stilului industrial. 

Acestea sunt doar 3 dintre cele mai apreciate stiluri moderne, în care îți poți amenaja livingul. Nu uita să fii creativ și să conferi spațiului personalitate, așa că folosește în acest sens obiecte care să transmită o emoție sau care să spună o poveste. 

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments