Scurt ghid pentru alegerea unor tractoare de vânzare

Scurt ghid pentru alegerea unor tractoare de vânzare

Tractoare 8RX 3 1

Atunci când vine vorba despre alegerea unor tractoare de vânzare, este foarte important să aveți în vedere câteva aspecte, astfel încât să vă puteți orienta către un tractor cât mai potrivit din multe puncte de vedere. Multe persoane își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii, de aceea ele își doresc să aibă parte de cele mai bune tractoare agricole, de aceea caută mereu ceea ce are piața mai bun de oferit.

La ce trebuie să fiți atenți atunci când căutați tractoare de vânzare?

Exista mai multe lucruri importante pe care trebuie să le considerați atunci când sunteți în căutarea unor tractoare de vânzare. Fiind o achiziție importantă, un fermier trebuie să știe faptul că un astfel de tractor poate fi achiziționat pentru a face mai multe lucruri. Printre lucrurile pe care fermierul le poate face cu tractorul sau este să cultive, să semene, dar și să transporte diversele produse sau materiale de care are nevoie în activitatea sa.

Țineți cont de faptul că pe piață există o mulțime de astfel de tractoare de vânzare dintre care să alegeți, de aceea este o idee bună să apelați și la ajutorul unui specialist atunci când aveți în vedere achiziționarea unui astfel de tractor, astfel încât alegerea să fie una mult mai inspirată.

Sunt și unele detalii pe care le puteți deduce singuri în achiziționarea unui tractor. În primul rând, vă interesează dimensiunea, dar și puterea tractorului pe care îl veți avea în vedere. Puterea unui tractor se măsoară în cai putere, ea determinând capacitatea sa de a efectua sarcini agricole. 

Muncile ușoare precum tăiatul ierbii, vor avea nevoie de un tractor cu 20-30 de cai putere. În situația în care aveți de-a face cu sarcini mai complexe precum este și cazul cultivării, dar și al semănării, v-ar trebui un tractor de cel puțin 50 de cai putere, acest lucru ținând foarte mult cont de spațiul pe care îl aveți în lucru.

Dimensiunea tractorului, un aspect esențial

Fiind foarte importante pentru o fermă, dimensiunile tractorului trebuie și ele să fie în concordanță cu ceea ce aveți de făcut. Un tractor mic destinat lucrului pe un teren de câteva hectare te va încurca destul de mult. Mai trebuie să ții cont și de faptul că și tipul de teren este un aspect de considerat. 

În același timp, daca ai un spațiu limitat sau un teren mai îngust, atunci un tractor prea mare îți va crea o mulțime de probleme. Acesta este un alt lucru de care să ții cont atunci când ești in căutare de tractoare de vânzare.

Mai ai în vedere și opțiunile de transmisie pe care acest utilaj agricol le are. Tractorul poate veni cu o cutie manuală sau cu una hidraulică, de aceea poți considera și acest lucru. O transmisie manuală necesită un operator să schimbe vitezele manual, lucru care devine obositor după o perioadă de timp îndelungată. O transmisie hidraulică este mult mai ușor de utilizat, aceasta permițând schimbarea treptelor folosind un singur buton.

Accesorii necesare pentru tractoare de vânzare

Accesoriile, precum și posibilitatea de personalizare a unor tractoare de vânzare este un alt lucru de care să țineți cont. Daca este să vorbim despre accesorii, printre cele mai cunoscute accesorii de care veți avea nevoie atunci când doriți achiziționarea unui tractor se numără cuplajul remorcii, încărcătorul frontal, dar și un sistem GPS. Acestea vor fi foarte specifice pentru anumite sarcini agricole precum este transportul recoltelor sau lucrările de curățare a solului.

Veți mai avea și posibilitatea de a vă personaliza tractorul, astfel încât acesta să se potrivească foarte bine cu nevoile pe specifice pe care le aveți. Puteți alege un tractor cu o cabină închisă, aceasta fiind folosită chiar și în timpul perioadelor meteo nefavorabile, de aceea o astfel de opțiune de personalizare trebuie și ea să fie considerată atunci când sunteți în căutare de tractoare de vânzare.

Tractoare 5E 1
Tractoare de Vânzare – Alegeți Calitatea și Eficiența

Un alt lucru pe care trebuie să îl considerați la aceste tractoare noi îl reprezintă lucrurile adiționale pe care le mai puteți face. Chiar dacă lucrurile adiționale adaugă costuri suplimentare, este bine să priviți și beneficiile extra pe care unele tractoare le pot pune la dispoziția voastră. În acest fel, munca va fi ușurată semnificativ, iar pe termen lung veți avea de câștigat.

Nu uitați și că unele accesorii vă pot ajuta foarte mult, astfel încât să vă reduceți nevoia de a cumpăra vehicule sau echipamente pentru a vă îndeplini sarcini zilnice. Tipul de motor este și el un lucru atunci când ai în vedere aceste tractoare de vânzare și anume că tractoarele vin echipate cu motoare diesel sau cu motoare pe benzină. 

Motoarele diesel, eficiente pentru lucrările grele

Ai în vedere faptul că motoarele diesel sunt mult mai eficiente pentru a efectua lucrările grele, dar și pentru a economisi combustibil. Acestea sunt o opțiune mai bună pentru tine în unele situații.

Mai te poți uita și la condițiile de service, dar și de garanție a tractorului. Asigurați-vă că aveți un service autorizat în apropiere, astfel încât, atunci când apare o problemă la tractorul vostru să o rezolvați în cel mai scurt timp. 

Prețul achiziționării unui astfel de tractor trebuie să fie și el cât mai realist, de aceea poți să-ți stabilești un buget, iar în funcție de acest buget să faci alegerea cea mai bună în ceea ce privește tractorul pe care îl ai în vedere. Ține mereu cont de faptul că brandurile de renume pot oferi o calitate, dar și un suport mult mai bun.

Tractorul trebuie și testat înainte de a fi achiziționat, pentru a vedea dacă acesta este o alegere bună pentru tine. Daca este posibil, încearcă să testezi tractorul pentru a-ți face o părere despre el. În acest fel, te poți asigrua de faptul că te simți confortabil și că te bucuri de un tractor care îți respectă toate cerințele.

Mai poți fi atent și la costurile de întreținere atunci când îți alegi aceste tractoare de vânzare, astfel încât să iei decizia cea mai bună în alegerea unui astfel de tractor. Ținând cont de toate aceste lucruri, poți găsi un tractor care să fie cât mai potrivit pentru tine.

Facebook Comments