Prima ta GRADINA DE CASA: un super ghid + beneficii, sfaturi si multe altele

Prima ta GRADINA DE CASA: un super ghid + beneficii, sfaturi si multe altele

Prima ta GRADINA DE CASA un super ghid + beneficii, sfaturi si multe altele

Daca vreti sa aveti propria gradina la domiciliu, dar nu stiti de unde sa incepeti, am creat acest ghid super pentru tine. Veti vedea ca nu este atat de complicat: verificati-l pe cont propriu cu aceste sfaturi, beneficii si multe altele si veti reus isa aveti propria gradina de legume, acasa.

In fiecare zi ne pasa mai mult de ceea ce mancam, de modul in care este cultivat, de pesticidele si ingrasamintele folosite in productia sa si de modul in care alimentele ajung la masa noastra.

In urma cu 60 de ani, aceste preocupari au fost mult mai mici, deoarece alimentele pe care le-am consumat au fost produse in apropierea caselor noastre, dar din cauza cresterii urbane rapide, acest lucru a devenit aproape imposibil. Cu toate acestea, exista o solutie care devine din ce in ce mai binevenita: gradinile de acasa. Poti planta de exemplu ardei capia Slonovo Uvo.  

Ce sunt gradinile de acasa?

Gradinile de acasa sunt o tendinta relativ recenta in orase, deoarece acestea reprezinta posibilitatea de a ne creste propria hrana acasa si ne permit sa castigam experienta in crestere, lucru pe care noi, locuitorii orasului, l-am pierdut.

Gradinile urbane sunt o optiune din ce in ce mai interesanta de implementat in casele noastre. Potrivit ONU, 68% dintre latino-americani vor trai in orase pana in 2050 si, tinand cont de ritmul neinfranat de crestere a populatiei, nevoia de a gasi metode alternative de a produce si distribui alimente devine latenta.

Livezile pot fi spatii in casele noastre unde pot fi cultivate diferite tipuri de legume sau ierburi aromatice. Ele pot fi o banda mica langa o fereastra sau o terasa plina de varietate, totul depinde de spatiul si timpul disponibil.

Pentru a avea o viata sanatoasa este o cerinta sa consumati fructe si legume. Dar de multe ori am auzit despre nenumaratele agrotoxine pe care le poseda daca sunt cumparate in lanturi alimentare mari, depozite si chiar in greengrocer-ul de cartier.

Solutia la aceasta problema sunt alimentele cultivate la domiciliu, care nu poseda la fel de multe substante chimice. Plantarea in gradini urbane fara pesticide si inceperea unei gradini este o optiune excelenta de a creste si de a ne consuma propriile alimente si de a ne apropia de natura. Aceste gradini au devenit din ce in ce mai frecvente din cauza necesitatii de a prelua controlul asupra propriilor noastre alimente si sanatate.

In acest articol vom explica pas cu pas cum sa cream o gradina acasa. Nu este necesar sa aveti o gradina mare, aveti nevoie doar de un sector cu lumina directa timp de cel putin 6 ore.

A face o gradina este mai simplu decat pare. Trebuie doar sa urmati acesti pasi si sa invatati pe masura ce experimentati. Acesta este un ghid simplu pentru a incepe infiintarea gradina ta acasa cu sfaturi care servesc pentru toate tipurile de gradini.

Inainte de a incepe…

  • Planificati bine ce veti creste si cat de multe fructe sau legume veti planta. Afla care dintre ele ar fi ideale in climatul tau si in spatiul pe care il detii. Alege locul constiincios.
  • Fii atent cu instrumentele si incearca sa obtii elemente de buna calitate pentru ca le vei aprecia in viitor. Materialele de lucru sunt indispensabile pentru un rezultat bun.
  • Daca este prima ta gradina, alege plante mici, productive si rezistente, cum ar fi ierburi sau condimente, astfel incat sa inveti cu usor si apoi trece la cele mai dificile.
  • Amintiti-va sa cumparati seminte in magazine specializate in produse agricole si sa profitati de ocazie pentru a intreba la fata locului sau de la persoane cu experienta despre ingrijirea adecvata, cantitatea de plante si alte lucruri. Pe masura ce cresteti, impartasiti informatii si impartasiti seminte!
  • Grupati elementele de care aveti nevoie si comandati sarcina astfel incat totul sa fie gata si sa nu aveti evenimente neprevazute.

De ce am nevoie pentru a face o gradina acasa?

  • O cutie de lemn (o gasesti in supermarketuri la raionul de fructi si legume) sau rachita.
  • Alege un spatiu cu soare, daca este sol direct

O lopata

  • O grebla
  • Manusi groase de lucru
  • Un dus mic ca sa poti usa
  • Pamant
  • Compost sau ingrasamant

Pasi pentru a incepe a iti faci gradina acasa

  • In primul rand, curatati bine cutia, depune marginile si aliniati interiorul cu plasticul (facand anterior gauri, astfel incat apa sa nu se acumuleze). Puteti lacui exteriorul daca doriti, dar amintiti-va sa nu utilizati spray-uri.
  • Asezati solul in cutie si faceti caneluri in pamant cu grebla.
  • Raspanditi semintele in brazde.
  • Acoperiti usor semintele cu solul si udati-l.
  • Daca cultura este pe teren deschis, nu uitati sa curatati portiunea pe care veti lucra bine si sa delimitati zonele in functie de tipurile de seminte.

 

 

Facebook Comments