Importanta vizitelor regulate la dentist

Importanta vizitelor regulate la dentist

Importanta vizitelor regulate la dentist

Vizitele regulate la medicul dentist sunt o necesitate pentru a va mentine dintii si gingiile sanatoase. Daca nu mergeti la dentist, riscati sa dezvoltati carii dentare, boli ale gingiilor si chiar pierderea dintilor.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii nu merg la dentist este ca le este frica de dentist. Dar nu va fie frica. Dentistii sunt acolo pentru a te ajuta si sunt foarte priceputi in ceea ce fac.

Cariile dentare

Caria dentara este o problema foarte frecventa si este principala cauza a pierderii dintilor in Romania. Daca nu sunt tratate la timp, aceasta poate duce la pierderea dintilor si alte afectiuni ce iti pot ingreuna viata de zi cu zi.

Caria dentara este cauzata atunci cand placa dentara, un amestec de alimente si bacterii, se acumuleaza pe dinti. In timp, aceasta placa poate provoca cariile dintilor.

Pentru a preveni cariile dentare, trebuie sa va asigurati ca va spalati pe dinti si folositi ata dentara in fiecare zi. De asemenea, puteti folosi o pasta de dinti care contine fluor pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare.

In cazul in care dezvoltati carii dentare, trebuie sa va consultati medicul dentist. Dentistul va indeparta cariile si va va reface dintele.

Bolile gingivale

Boala gingivala este o alta problema comuna care poate duce la pierderea dintilor. Boala gingivala face ca gingiile dumneavoastra sa devina rosii, umflate si dureroase. Acest lucru poate face dificil consumul de alimente si lichide, in special cele reci.

Pentru a preveni boala gingivala, trebuie sa va asigurati ca va spalati pe dinti si folositi ata dentara in fiecare zi, acordand o mare grija spatiilor dintre dinte si gingie. De asemenea, puteti folosi o periuta de dinti moale pentru a impiedica aparitia iritatiilor asupra suprafetelor gingivale..

Daca dezvoltati o boala a gingiilor, medicul dentist va poate recomanda un tratament pentru a scapa de diferitele afectiuni ce va impiedica sa va bucurati de mancarea preferata si de bauturile reci in verile calde

Resorbtia osului maxilar

Resorbtia osului maxilar este un proces prin care osul maxilarului se micsoreaza si, in cele din urma, isi diminueaza dimensiunea in timp. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de factori, inclusiv varsta, infectiile si

ranile. Daca nu este tratata, resorbtia osoasa a maxilarului poate duce la schimbari structurale semnificative in maxilar si, in cele din urma, la o scadere a functiei generale.

Resorbtia osului maxilar este de obicei vizibila in primii cativa ani de la debutul afectiunii si se poate agrava treptat in timp. Pe masura ce osul maxilarului se micsoreaza, poate deveni dificil sa deschideti si sa inchideti gura, ceea ce poate duce la dificultati semnificative in viata de zi cu zi. In cazuri extreme, resorbtia osului maxilar poate duce chiar la pierderea completa a functiei maxilarului.

Fa o programare pentru un consult medical de specialitate

Daca crezi ca e momentul sa iti faci controlul periodic sau pur si simplu suferi de una dintre afectiunile enumerate mai sus, New dent, un cabinet dentar Bucurestii Noi, iti sta la dispozitie cu toate informatiile de care ai nevoie. Cu un simplu apel telefonic sau o scurta vizita pe site-ul New Dent, poti face o programare in cel mai scurt timp.

Etape de dezvoltare a dintilor

Stadiul clopotului este cunoscut pentru histodiferentierea si morfodiferentierea care are loc. Organul dentar are forma de clopot in aceasta etapa, iar majoritatea celulelor sale sunt numite reticul stelat datorita aspectului lor in forma de stea. Stadiul clopotului este impartit in stadiul timpuriu si cel tarziu. Celulele de la periferia organului smaltului se separa in patru straturi importante. Celulele cuboidale de la periferia organului dentar sunt cunoscute sub numele de epiteliu extern al smaltului (OEE).

Celulele columnare ale organului smaltului adiacente papilei smaltului sunt cunoscute ca epiteliu intern al smaltului (IEE). Celulele dintre IEE si reticulul stelat formeaza un strat cunoscut sub numele de stratul intermediar. Marginea organului smaltului unde epiteliul smaltului exterior si interior se uneste se numeste ansa cervicala.

In rezumat, straturile, in ordinea de la cel mai interior la cel mai exterior, constau din dentina, smalt (format din IEE, sau „ameloblaste”, pe masura ce se deplaseaza spre exterior/sus), epiteliul smaltului intern si stratul intermediar (celule stratificate care sustin activitatea sintetica a epiteliul intern al smaltului) Ceea ce urmeaza face parte din „organul smaltului” initial, al carui centru este format din celule reticulului stelat care servesc la protejarea organului smaltului. Toate acestea sunt acoperite de stratul OEE.

Alte evenimente au loc in timpul fazei de clopot. Lamina dentara se dezintegreaza, lasand dintii in curs de dezvoltare complet separati de epiteliul cavitatii bucale; cei doi nu se vor uni din nou pana la eruptia finala a dintelui in gura.

Coroana dintelui, care este influentata de forma epiteliului intern al smaltului, ia forma si ea in aceasta etapa. Pe tot parcursul gurii, toti dintii sufera acelasi proces; este inca incert de ce dintii formeaza diferite forme de c oroana – de exemplu, incisivi versus canini. Exista doua ipoteze dominante .

„Modelul de camp” propune sa  existe componente pentru fiecare tip de forma de dinte gasita in ectomezenchim in timpul dezvoltarii dintelui. Componentele pentru anumite tipuri de dinti, cum ar fi incisivii, sunt localizate intr-o zona si se disipeaza rapid in diferite parti ale gurii. Astfel, de exemplu, „campul incisiv” are factori care dezvolta dintii in forma de incisiv, iar acest camp este concentrat in zona incisivilor centrale, dar scade rapid in zona canina.

 

Facebook Comments