In viata de zi cu zi, multi soferi se pot confrunta cu diferite probleme, care sa aiba drept rezultat fisurarea sau spargerea parbrizelor. A conduce masina cu parbrizul fisurat sau spart insa, nu este un lucru indicat, iar in randurile care urmeaza vom discuta pe marginea acestui subiect.
In primul rand, un parbriz care este fisurat, este deosebit de periculos pentru ca nu mai permite ca soferul sa aiba vizibilitatea de 100%. O clipa de neatentie, alaturi de o vizibilitate scazuta provocata de fisurarea parbrizului, se pot dovedi a fi cauzele unui accident de circulatie, care poate fi mortal.
Apoi, un alt detaliu important de mentionat in ceea ce priveste parbrizele fisurate, este acela ca nu mai sunt capabile sa ofere protectie maxima. In plus, cand cade grindina, are sanse mult mai mari ca fisura sa se extinda sau parbrizul sa se sparga.
Tinand cont de toate aceste detalii, daca va veti confrunta vreodata cu o astfel de problema, va sugeram sa accesati https://www.parbrizeacasa.ro/parbrize-auto/, si sa va comandati parbrizul potrivit, pentru inlocuirea celui problematic.
Va puteti inlocui personal parbrizul, sau puteti comanda parbrizul, iar apoi il puteti duce intr-un atelier auto pentru a fi inlocuit. Pretul acestuia trebuie sa stiti ca este influentat de marca si modelul masinii pe care o detineti.
Pana atunci insa, va prezentam in randurile care urmeaza, si cativa dintre cei mai importanti factori care se pot dovedi vinovati de fisurarea sau spargerea parbrizului. Iata care sunt acestia.
Drumuri cu pietris
Deseurile de pe soselele cu pietris, precum pietrisul in sine pot zbura de sub rotile masinilor aflate in fata (mai ales daca acestea circula cu viteza), si pot lovi parbrizul. Pastrati o distanta sigura cand conduceti in spatele altor vehicule pe suprafete de pietris si evitati sa conduceti pe drumuri neasfaltate, daca este posibil.
Conducerea in spatele vehiculelor care transporta materiale de constructii
Vehiculele care transporta materiale de constructii, precum vehiculele care circula pe drumurile cu pietris, au adesea murdarie, moloz si alte materiale in sarcina lor si in jurul lor. Cel mai bine este sa pastrati o distanta sigura cand conduceti in spatele acestor camioane sau schimbati benzile, daca puteti.
Constructie slaba a sticlei
Daca parbrizul dvs. a fost fabricat cu sticla de proasta calitate, asa cum sunt unele, chiar si cel mai mic stresor poate provoca craparea acestuia. Va trebui sa inlocuiti sticla cu un material de calitate superioara atunci cand doriti reparatia parbrizului. Vestea buna este ca la https://www.parbrizeacasa.ro/, puteti gasi parbrize de calitate superioara pentru fiecare marca si model auto, asa ca va puteti comanda parbrizul chiar de acasa.
Instalare slaba
Daca parbrizul dvs. a fost instalat in mod necorespunzator sau nu se incadreaza in cadrul vehiculului dvs., acesta poate deveni liber si poate fi un pericol serios pentru siguranta. Accelerarea la viteze mari pe autostrada il va face sa vibreze in cadru, ducand la posibile deteriorari. Repunerea sau inlocuirea vor rezolva aceasta problema.
Accidente
Daca locuiti intr-un complex de apartamente sau intr-un cartier cu adolescenti sau copii mici care alearga si joaca mingea in afara, este probabil ca o minge sau un alt obiect cu care acestia se joaca pe strada, sa se indrepte spre vehiculul dvs. intr-o zi nefericita, provocand pagube parbrizului. Parcarea masinii in garaj daca este posibil, este o solutie buna si de precautie.
Modificari de temperatura
Temperaturile extreme si fluctuatiile bruste de la cald la rece pot provoca stres pentru sticla, ceea ce duce la o fisura a parbrizului. Folositi tactici, cum ar fi incalzirea lenta parbrizului inghetat (pe timpul iernii), si nu parcati in lumina directa a soarelui pentru a preveni deteriorarea.
Lumina soarelui
Similar cu avertizarea de mai sus, caldura determina marginile exterioare ale sticlei automate sa se extinda mai repede decat centrul aceluiasi geam. Acest lucru il va determina sa se crape si sa necesite reparatii sau o inlocuire completa. Pentru a evita aceasta situatie, pur si simplu parcati-va masina departe de lumina directa a soarelui sau intr-un garaj, daca este posibil sau undeva la umbra.
Modificari de presiune
Fisurile de stres apar atunci cand presiunea fluctueaza. Acest tip de daune pot fi cauzate de deplasarea la viteze extrem de mari, de la obiecte care se impotrivesc de parbriz si cel mai putin probabil, pot proveni de la explozii din apropiere.
Grindina
Grindina provoaca ciobituri si crapaturi in parbrizul dvs., lovind sticla la viteze mari, cu o forta imensa. Conduceti mai incet sau trageti in cea mai apropiata parcare daca incepe sa cada grindina din ce in ce mai puternic, pentru a preveni deteriorarea.
Parcarea sub copaci
Elemente precum nuci, crengi rupte si alte obiecte tari pot ajunge sa se loveasca in cadere de parbrizul masinii daca parcati sub un copac. Poate parea o idee buna sa parcati sub un copac, deoarece este o zona umbrita, dar acest lucru va lasa parbrizul vulnerabil la obiectele care cad. Pentru a evita ciobiturile sau fisurile, luati in considerare sa va lasati masina intr-un garaj.
Facebook Comments