De ce sa alegi o scoala privata?

De ce sa alegi o scoala privata?

De ce sa alegi o scoala privata?

Predarea este personalizata si cu aceasta este posibila promovarea abilitatilor si punctelor forte ale fiecarui copil. Infrastructura prin faptul ca nu depind de finantarea guvernamentala, scolile private isi aloca capitalul in facilitatile si serviciile care permit dezvoltarea si invatarea optima a elevilor.

Adica au cladiri si sali de clasa moderne, terenuri de sport, resurse tehnologice si tot ceea ce este necesar pentru ca copiii sa-si dezvolte abilitatile fizice si cognitive. Activitati extracurriculare: scolile private ofera mai mult decat clase curriculare.

Au activitati sportive si culturale extracurriculare care motiveaza dezvoltarea fizica, artistica si sociala a elevilor, ceea ce ii motiveaza sa descopere si alte domenii in care pot excela in afara clasei.

Implicarea parintilor: Acest tip de institutie isi deschide portile pentru parinti pentru a crea o relatie stransa cu acestia si pentru a incuraja participarea acestora la problemele scolare, astfel incat impreuna cu directorii si profesorii sa poata garanta progresul educational complet al copiilor.

Educatie bilingva: Unele scoli private au o metoda educationala bilingva in care majoritatea claselor sunt predate in limba engleza, ceea ce le ofera abilitati lingvistice mai mari si le aduce mai aproape de o alta cultura.

Fara indoiala, acesta este unul dintre avantajele care are un impact pozitiv asupra viitorului academic al studentilor.

De ce sunt scolile private mai bune decat cele publice?

Rezumat – „Acest studiu determina diferentele dintre testele Icfes dintre elevii din scolile publice si cele private. Dupa controlul caracteristicilor indivizilor, gospodariei, infrastructurii scolare si nivelului educational al cadrelor didactice, atat la nivel national, cat si la nivel urban si rural, exista o diferenta semnificativa in favoarea scolilor private.

Acest lucru se datoreaza caracteristicilor neobservabile, inclusiv sistemului de stimulente si promovari pentru profesori. Diferentele in favoarea scolilor private sunt cele mai accentuate la nivelurile cu venituri medii si superioare si, de fapt, la cel mai scazut nivel de venit, elevii din scolile publice au rezultate mai mari.

Ca o prima aproximare a efectelor caracteristicilor neobservabile, am comparat realizarile scolilor de invatamant public, privat si contractat (invatamant public administrat de biserica) .

Exista o diferenta semnificativa in favoarea educatiei contractate si rezultate mai favorabile pentru scolile publice decat pentru cele private. Avand in vedere ca programele  din centrele private au o versiune inovatoare a scolilor si functioneaza cu brio , am putea spune ca invatamantul privat are intaietate.  Vezi aici totul despre  scoala particulara Teddybar.

Cum sunt finantate scolile private?

Scoli private nesubventionate – Scolile private sunt finantate in principal din taxele cu care contribuie familiile elevilor, desi pot obtine venituri si din subventii sau institutii private: cooperative, fundatii, capital al ordinelor religioase etc.

Pentru deschiderea si functionarea lor trebuie sa obtina autorizatia administratiei educationale corespunzatoare, care se acorda cu conditia sa indeplineasca conditiile cerute tuturor centrelor de invatamant, indiferent de proprietatea si sursa de finantare a acestora, in vederea asigurarii unei educatii de calitate.

Printre acestea se numara conditiile prevazute de legislatia in vigoare din tara respective .

De ce profesorii care folosesc tehnici moderne sunt mai buni?

Profesorii BST ar trebui sa fie plini de resurse. Ei ar trebui sa colecteze si sa distribuie cursantilor tot materialul de studiu necesar pentru invatarea lor sau pentru a intelege clar subiectul. Resursele pot fi colectate din mediul scolar sau din orice alt loc unde sunt disponibile. De asemenea, un cursant poate fi sursa pentru a aduce materiale de studiu sau resurse de la finalul lor.

O caracteristica defineste metoda moderna de predare ca fiind foarte interactiva. Profesorul le cere elevilor sa formeze grupuri mici sau sa lucreze individual pentru a indeplini sarcinile de invatare si a obtine rezultatele dorite. Ii ajuta sa adune cunostinte unul de la celalalt. Elevii invata sa lucreze impreuna si sa aiba un sentiment de cooperare. De asemenea, functioneaza in favoarea lor atunci cand ies in lumea exterioara.

Una dintre caracteristicile vitale ale metodelor moderne de predare este ca este integrativa. Profesorii leaga subiecte dintr-o singura materie, de exemplu, subiecte de stiinte sociale, cum ar fi consumul de droguri, violenta domestica, siguranta, poluarea, distributia alimentelor, criminalitatea etc. cu alte probleme si o fac integratoare. Prin aceasta, un cursant poate dobandi cunostinte despre mai multe subiecte studiind unul.

Metodele moderne de predare nu numai ca incurajeaza studentii, permitandu-le sa-si prezinte ideile sau initiativa observandu-le raspunsurile, studiindu-le cercetarile si permitandu-le sa raspunda in timpul interactiunii la cursurile BST, dar, de asemenea, selecteaza studentii in functie de interes, nevoi si sentimente. Prin activitatile de instruire, elevii invata sa lucreze in cooperare si apreciaza si munca concurentilor lor. In curriculum-ul BST, interesele cursantilor sunt considerate cele mai importante si sunt ghidate catre obiectivele si cariera lor.

Ca si alte domenii, fata educatiei a evoluat drastic de-a lungul perioadei. Anterior, profesorii erau singurul mijloc de a crea o punte intre educatie si elevi. Ei foloseau metode pedagogice conventionale pentru a explica subiectul sau pentru a furniza note.

Cu toate acestea, educatia moderna vede un scenariu vast care incurajeaza cursantii sa studieze profund si sa studieze pentru a-si satisface curiozitatea. In ultimii ani, suntem introdusi cu diferite tehnici moderne de predare, iar introducerea tehnologiei impreuna cu modalitati inovatoare de a preda a adus o revolutie in sectorul educatiei. Deci, sa discutam care sunt noi metode de predare.

Facebook Comments