Cum se face intretinerea unui motocultor?

Cum se face intretinerea unui motocultor?

Cum se face intretinerea unui motocultor?

Este indicat sa aveti in vedere chestiunile legate de utilizarea si intretinerea unui motocultor, deoarece numai in aceste conditii, aveti ocazia de a va bucura de o utilizare optima pentru o perioada indelungata de timp. Daca intentionati sa cumparati un motocultor de orice model, fie el ieftin sau scump, trebuie sa stiti cum sa il folositi. Prin urmare, ar trebui sa fiti constienti de urmatoarele aspecte:

Utilizare:

Umplerea cu combustibil (benzina sau motorina) se face doar in aer liber si intotdeauna pe o suprafata plana, departe de sursele de caldura care ar putea aprinde uleiul special. Fumatul interzis in timpul alimentarii. Dupa alimentarea motocultorului, pedala de acceleratie trebuie pusa in treapta de pornire si trebuie tras cablul sau manerul demarorului.

Un motocultor poate fi un produs puternic si trebuie folosit cu prudenta. Inainte de a incepe lucrul, este indicat sa indepartati obiectele ascutite care pot deteriora motosapa si partea inferioara a plantei cu radacini puternice. Pantele mai abrupte de 30 de grade necesita o analiza atenta a lucrului in desfasurare, deoarece este necesar sa se lucreze mai degraba decat de-a lungul.

Se recomanda sa nu lasati motocultorul in treapta superioara in timpul lucrului, deoarece puteti pierde controlul asupra acestuia.

De asemenea, utilizarea pe termen lung a motocultorului cu eficienta ridicata poate uza sau  deteriora motorul. Totodata, trebuie sa stiti ca atunci cand utilizati acest dispozitiv, trebuie sa purtati papuci din material rezistent antiderapant, ochelari de protectie si manusi special facute pentru gradinarit.

Inainte de a incepe lucrul, este necesar sa verificati daca toate partile produsului sunt prezente sau daca lipsesc suruburi sau exista scurgeri de ulei sau benzina/motorina

Intretinere:

Daca utilizati un motocultor asa cum este recomandat, il poti folosi mult timp. De fiecare data cand utilizati motocultorul, este recomandat sa curatati toate reziduurile si murdaria care au intrat intre componente in timpul functionarii.

Murdaria din jurul tobei de esapament nu trebuie ignorata niciodata si este singura modalitate de a preveni supraincalzirea si deteriorarea motorului, asa ca ar trebui sa verificati intotdeauna starea filtrelor de aer, nivelul uleiului si al combustibilului (benzina sau motorina).

Daca vreo componenta a produsului se defecteaza, trebuie solicitat service profesionist. Nu incercati sa reparati singur produsul, deoarece acest lucru poate provoca daune grave. Contactati intotdeauna un atelier de reparatii autorizat sau garantia oferita de producator pentru a va asigura ca obtineti rezultatele dorite si ca dispozitivul functioneaza corect. Daca doriti sa cumparati diverse accesorii pentru munca de zi cu zi, ar trebui sa le cumparati numai de la producatori. Acestea vor avea calitatea de care aveti nevoie si va ofera cele mai bune rezultate.

Avand in vedere toate informatiile de mai sus, aveti ocazia de a utiliza si intretine un motocultor in cele mai bune conditii, iar functionarea va fi una optima din toate punctele de vedere. Cu siguranta va doriti sa luati decizia optima si in ceea ce priveste achizitionarea unui produs de acest tip, iar daca veti alege un motocultor Progarden 18 cp cu diferential, atunci decizia luata va fi una optima. Acest tip de motocultor, ofera mereu avantaje si beneficii multiple pe perioada utilizarii.

Facebook Comments