Cum alegi croiul rochiei în funcție de siluetă – sfaturi pentru femei care vor să arate întotdeauna perfect

Cum alegi croiul rochiei în funcție de siluetă – sfaturi pentru femei care vor să arate întotdeauna perfect

Cum alegi croiul rochiei în funcție de siluetă - sfaturi pentru femei care vor să arate întotdeauna perfect

Fie că ești invitată la o petrecere sau o cină importantă, alegerea rochiei perfecte poate fi adesea o provocare. Însă, deși există multe modele de rochii disponibile, nu toate se potrivesc tuturor siluetelor. Pentru a arăta întotdeauna perfect, trebuie să ții cont de forma corpului tău atunci când alegi croiul rochiei. Află cum să alegi croiul rochiei în funcție de siluetă, urmând câteva sfaturi simple, adaptate pentru fiecare siluetă în parte.

Iată ce trebuie să știi pentru a alege rochia perfectă în funcție de corpul tău:

Când vine vorba de alegerea rochiei perfecte, nu există o regulă generală. Deși anumite modele arată bine pe unele siluete, ele s-ar putea să nu funcționeze bine pe altele. Astfel, este important să ții cont de forma corpului tău atunci când alegi croiul rochiei. În acest articol, vom discuta despre diferite croiuri și despre cum acestea se potrivesc diverselor siluete.

Silueta în formă de clepsidră:

Dacă ai o siluetă în formă de clepsidră, forma corpului tău este echilibrată, cu umerii care se potrivesc cu șoldurile și talia bine definită. Pentru a sublinia această siluetă, poți alege o rochie cu croi în A sau o rochie scurtă dreaptă. Stai departe de rochiile cu talie joasă sau cu o linie simplă, deoarece acestea pot distruge echilibrul subțire dintre umeri și șolduri, chiar dacă acestea sunt pline de personalitate.

Silueta în formă de măr:

O siluetă în formă de măr are umerii mai lați decât șoldurile și bustul mai plin decât talia. Pentru a găsi o rochie potrivită pentru tine, alege o rochie cu o talie subțire pentru a accentua mijlocul și a crea proporții. De asemenea, ar trebui să eviți rochiile cu umeri umflați sau cu detalii prea mari pe bust sau umeri, deoarece acestea pot face figura mai robustă.

Silueta în formă de pară:

Dacă ai o siluetă în formă de pară, șoldurile tale sunt mai mari decât umerii și bustul. Pentru a-ți sublinia silueta, alege o rochie cu o linie simplă, cu o talie înaltă și cu decolteul în V. Astfel, vei atrage atenția asupra umerilor și vei echilibra figura. În plus, poți alege de la StarShinerS rochii cu volane sau detalii în partea de sus, care vor adăuga volum în această zonă.

Silueta în formă de dreptunghi:

O siluetă în formă de dreptunghi are umerii și șoldurile aproximativ la aceeași lățime, având o talie puțin mai largă. Pentru a crea un echilibru, poți alege o rochie cu croi în A sau o rochie cu talie înaltă și cu partea de jos evazată. Evită să porți rochii drepte sau cele care se potrivesc strâns, deoarece acestea pot face figura să pară liniară și fără forme.

Alegerea croielii potrivite pentru silueta ta este esențială dacă vrei să arăți perfect. Ținând cont de forma individuală a corpului tău și urmând câteva sfaturi simple, adaptate fiecărei siluete, poți găsi o rochie care să se potrivească perfect siluetei tale unice și care să te ajute să scoți în evidență tot ce ai mai bun. Nu îți fie teamă să experimentezi cu diferite croieli până când găsești una care să te avantajeze – nu există o modalitate mai bună de a te asigura că orice ținută arată minunat pe tine! Cu aceste cunoștințe la îndemână, acum este timpul pentru cumpărături!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments