Ce face o firma de pompe funebre?

Ce face o firma de pompe funebre?

Ce face o firma de pompe funebre?

Cunoastem cu totii importanta unei case funerare, dar este posibil sa avem idei mai putin clare despre operatiunile si procedurile pe care o casa funerara le desfasoara in detaliu pentru a sprijini si ajuta o familie intr-un moment dificil, cum ar fi doliul.

In sentimentul comun, este clar ca o firma de servicii funerare Craiova, are sarcina de a usura povara sarcinilor practice si birocratice ale persoanelor care trebuie sa se confrunte cu pierderea unui membru al familiei, neavand nici timpul, nici luciditatea mentala pentru a se ocupa de aceste aspecte.

Serviciile unei firme de pompe funebre pot fi multiple si nu poate fi decat un lucru bun ca o firma care activeaza in acest domeniu sa se ocupe in mod independent de tot ceea ce au nevoie cei apropiati celui decedat.

Care sunt sarcinile unei case funerare?

Este bine sa intelegem in primul rand ca o firma de pompe funebre are anumite atributii impuse de lege si ofera adesea mai multe servicii in functie de nivelul de profesionalism si chiar de creativitate. Este intotdeauna important ca o familie care apeleaza la o firma de pompe funebre sa inteleaga exact ce face si ce nu va face compania respectiva.

Numai in acest fel, cei indurerati pot decide sa delege companiei operatiunile birocratice si sarcinile practice esentiale pentru organizarea funeraliilor si a inmormantarii sau, eventual, a incinerarii. Prin urmare, este logic sa va bazati direct pe o agentie, poate chiar discutand in prealabil o estimare, fara a trece prin intermediari.

Sarcinile unei agentii

Sa vedem in detaliu de ce sarcini se poate ocupa cu siguranta o agentie funerara:

  1. raportarea decesului
  2. ingrijirea defunctului
  3. amenajarea salonului funerar
  4. sa gestioneze transportul sicriului
  5. organizeaza ritualului funerar
  6. gestionarea cimitirului si a practicilor funerare

Asadar, aceasta este lista de sarcini administrative si pur de gestionare a doliului si de organizare a funeraliilor. Acesta incepe cu notificarea decesului, in termen de 24 de ore de la deces, si continua cu curatarea si imbracarea defunctului si amenajarea salonului funerar.

Acestea din urma pot fi instalate fie acasa, fie intr-un spital sau chiar intr-o locatie ad-hoc. Practicile de cimitir ar trebui, de asemenea, sa fie gestionate direct de catre casa funerara pentru a evita pierderile inutile de timp si greselile periculoase.

Alte servicii ale casei funerare

In cele din urma, exista si alte servicii de care se poate ocupa o agentie, la discretia persoanei indurerate. Compania poate, eventual, sa publice necrologuri si anunturi pentru afise, precum si sa se ocupe de invitatiile la inmormantare.

Interventia initiala a firmei de pompe funebre

Daca decesul a survenit la domiciliu sau, in orice caz, intr-un alt loc decat un spital, o casa funerara are posibilitatea de a interveni imediat, ocupandu-se de transferul cadavrului la morga.

Pe de alta parte, daca decesul a survenit intr-o unitate spitaliceasca, este de competenta personalului medical sa transfere cadavrul la morga, dupa care firma de pompe funebre are cum sa intervina. Serviciile unei firme de pompe funebre includ in primul rand pregatirea defunctului, apoi spalarea, imbracarea si, de asemenea, orice proceduri tanatoestetice.

Organizatia funerara

Serviciile funerare nu pot include decat furnizarea sicriului, in legatura cu care exista, de obicei, multe optiuni diferite, fara a neglija pregatirea camerei funerare. Rolul agentiei de pompe funebre este, de asemenea, foarte important in ceea ce priveste inmormantarea, incepand cu faptul ca firma se ocupa de transportul trupului de la firma de pompe funebre la locul unde va avea loc inmormantarea si apoi la cimitir.

In cazul in care exista nevoi speciale de transport, cum ar fi transportarea cadavrului intr-o alta provincie, intr-o alta regiune sau chiar intr-o alta tara, cele mai bune companii din acest sector sunt capabile sa satisfaca si aceste nevoi.

In timpul inmormantarii, personalul agentiei ramane disponibil in permanenta si se ocupa nu numai de conducerea vehiculului funerar, ci si de toate celelalte operatiuni necesare pentru buna desfasurare a ceremoniei si pentru a onora persoana decedata in cel mai bun mod posibil.

Servicii de inmormantare

Serviciile unei agentii funerare includ, evident, si inmormantarea, iar din acest punct de vedere pot exista si cerinte specifice, cum ar fi producerea de pietre funerare si monumente funerare pentru infrumusetarea mormantului. In prezent, se poate opta si pentru alternative la inmormantare, cum ar fi incinerarea cadavrului.

Cele mai bune agentii sunt impecabile si in acest tip de solicitare, asigurand incinerarea si gestionarea cenusii intr-o maniera completa, care respecta pe deplin preferintele clientului.

Gestionarea sarcinilor birocratice

Serviciile unei firme de pompe funebre includ, de asemenea, rezolvarea tuturor documentelor necesare: cele mai bune firme de pompe funebre se ocupa ele insele de toate acestea, ceea ce este important atat din punct de vedere practic, cat si pentru ca, intr-un moment de durere, nu este deloc usor sa trebuiasca sa indeplinesti o serie de sarcini birocratice.

Facebook Comments