Care sunt tipurile principale de produse cosmetice?

Care sunt tipurile principale de produse cosmetice

Cosmeticele sunt clasificate ca fiind hipoalergenice, fara grasimi, impermeabile si rezistente la minerale.

Cosmeticele sunt un set de produse care servesc la curatarea pielii, la protejarea acesteia, la modificarea suprafetei acesteia sau la crearea anumitor aparitii, precum si la un set de produse conform carora se pot face anumite modificari in aceeasi epiderma.

In orice caz, produsele cosmetice sunt produse care sunt utilizate pe piele, deci este intotdeauna recomandabil sa le alegem pe cele care ni se potrivesc cel mai bine atat tonalitatii noastre, cat si in egala masura modului nostru de machiaj, gusturilor si tipului de piele; acestea sunt motivele pentru care stiinta a facut un pas inainte pentru a oferi intotdeauna cele mai bune rezultate.

Ai nevoie de o hidratare corecta a parului tau ? Nu ai idee unde sa gasesti produse speciale pentru piele ? Iata aici complex de hidratare al pielii.

Care sunt tipurile de produse cosmetice?

Hipoalergenic.

La inceput, acestea au fost concepute pentru toate tipurile de piele, fiind testate in teste de laborator extinse si exhaustive, in care s-a stabilit ca au ingrediente sau componente moi care nu vor provoca nici o deteriorare a pielii.

Si cand subliniem acest lucru, ne referim la faptul ca au o formula moale, care nu are ingrediente abrazive si nici nu are lotiuni care pot genera alergii, in asa fel incat sa fie ideale pentru toate tipurile de piele.

Fara grasimi.

Aceasta este o alta linie de produse cosmetice, care ar fi trebuit sa fie testate in laborator si este ideala pentru acei oameni care au pori deschisi si transpiratie excesiva.

In sine, este un fel de cosmetica care este ideala pentru ca persoanele care elibereaza excesul de grasime sa poata fi siguri ca pot folosi produsul fara ca fata sa inceapa sa transpire si, prin urmare, machiajul sa se scurga si, de asemenea, pielea sa arate groasa si cu un aspect dur.

Compusi hidratanti

Cel mai bun lucru la aceste produse cosmetice este ca acestea sunt realizate pe baza unor compusi hidratanti, adica care mentin nivelul apei pielii intr-o stare optima, in egala masura, acestea permit pielii sa arate neteda in asa fel incat sa ofere un finisaj natural.

In asa fel, incat acestea sunt ideale nu numai pentru tenul gras, ci si aplicate in ocaziile in care persoana poate fi supusa in medii in care lumina este puternica, adica este posibil ca atat de multa luminozitate sa provoace cresterea temperaturii si, prin urmare, persoana sa inceapa sa transpire, fiind esential un machiaj anti-grasime.

Sigilarea porilor

Cel mai important lucru este ca acestea sigileaza porii, adica pastreaza productia de grasime la distanta, cu toate acestea, expertii considera ca utilizarea constanta a acestui tip de machiaj, poate provoca obstructii in porii insisi adunand impuritati.

De aceea, una dintre cele mai marcate recomandari este dedusa din faptul ca persoanele cu ten gras ar trebui sa evite utilizarea constanta a acestora, astfel incat pielea lor sa poata transpira si, astfel, sa evite acumularea de grasime.

Avantajele uleiului de cocos

Probabil ca nu trebuie sa va spunem ca uleiul de nuca de cocos, care contine acid lauric, este uleiul care este derivat din nuca de cocos – asta este de la sine inteles. Dar componentele care alcatuiesc uleiul de cocos sunt importante de subliniat aici. Acidul lauric gasit in uleiul de cocos poate avea proprietati antimicrobiene, care pot ajuta la uciderea bacteriilor de pe piele si la reducerea inflamatiei. In plus, uleiul de nuca de cocos contine niveluri ridicate de acid linoleic, un acid gras omega-6 nesaturat, care poate fi folosit ca emolient si pentru calmarea pielii.

Beneficiile uleiului de cocos pentru piele

  • Este antibacterian: acidul lauric gasit in uleiul de cocos ii confera proprietati antimicrobiene pentru a ucide bacteriile de pe piele si pentru a reduce inflamatia.
  • Exfoliaza: uleiul de cocos „ajuta, de asemenea, la exfolierea stratului exterior de celule moarte ale pielii, facand pielea mai neteda”, spune Conte.
  • Actioneaza ca un demachiant: uleiul de cocos este, de asemenea, o modalitate geniala si eficienta de a sterge machiajul dupa o zi lunga. Uleiul nu numai ca atrage murdaria si depunerile, dar, conform lui Thornfeldt si asa cum am mentionat mai sus, este si un agent natural antibacterian si anti-drojdie.
  • Inmulteste pielea: Potrivit lui Conte, un ulei de nuca de cocos de calitate „este un hidratant „anti-imbatranire” minunat, complet natural, atunci cand este aplicat local.”
  • Reduce aspectul liniilor: „Atunci cand este absorbit in pielea si tesuturile conjunctive, uleiul de cocos ajuta la reducerea aspectului liniilor fine si ridurilor, ajutand la mentinerea tesutului conjunctiv puternic si suplu”, spune Conte.
  • Netezeste pielea: „Pentru frumusete, uleiul de nuca de cocos este bogat in acizi grasi cu lant mediu, care ajuta la mentinerea continutului de umiditate al pielii, ajutandu-l in acelasi timp sa arate si sa se simta catifelat,” spune Conte.
  • Usureaza inflamatia: Conform unui studiu din 2019, sa descoperit ca uleiul de cocos virgin suprima markerii inflamatori si protejeaza pielea prin imbunatatirea functiei de bariera a pielii. Cu toate acestea, acest test a fost facut in vitro, asa ca trebuie facute mai multe cercetari.
  • Blocarea umiditatii: S-a descoperit ca uleiul de cocos extravirgin reduce semnificativ nivelurile de pierdere transepidermica de apa (TEWL) si creste nivelul lipidelor de la suprafata pielii.