De ce este atât de importantă inspecția periodică într-o stație ITP?

De ce este atât de importantă inspecția periodică într-o stație ITP?

De ce este atât de importantă inspecția periodică într-o stație ITP

Pentru a se asigura că vehiculul se ridică la standarde tehnice cât mai mult timp posibil, producătorii de vehicule recomandă efectuarea unei inspecții tehnice în mod regulat.

Aceasta este singura modalitate de a asigura menținerea garanției producătorului și evitarea reparațiilor ulterioare costisitoare. Întreținerea regulată poate avea un impact direct asupra valorii de revânzare, a duratei de viață și a funcțiilor generale ale vehiculului tău. Poți efectua inspecția tehnică periodică la stația ITP Cluj Napoca Zorilor.

De ce este atât de importantă inspecția periodică într-o stație ITP?

Inspecțiile periodice sunt prescrise individual de fiecare producător de vehicule. Inspecția tehnică periodică ITP este obligatorie pentru fiecare model, motor, indiferent de vârsta vehiculului și de kilometraj. Există două motive principale pentru care ar trebui să respecți intervalele de inspecție care se aplică vehiculului tău:

Garanție. Pentru a putea revendica reclamațiile împotriva producătorului vehiculului, aceștia obligă proprietarul vehiculului să respecte intervalele de inspecție specificate. De regulă, mașina trebuie reparată într-un service auto autorizat.

Siguranță. Inspecția tehnică este, de asemenea, relevantă pentru propria ta siguranță. Deoarece numai printr-o întreținere regulată, funcția perfectă a tuturor componentelor și, astfel, fiabilitatea mașinii tale poate fi garantată.

Intervale de inspecție – când și cât de des trebuie să mergi cu vehiculul la stația ITP Cluj Napoca?

În funcție de vârsta și kilometrajul unui vehicul, diferiții producători de autovehicule prescriu intervale de inspecție și intervale de timp diferite. Spre deosebire de inspecția generală obligatorie ITP la fiecare doi ani, legea nu impune o inspecție auto.

Poți afla exact când urmează următoarea inspecție, la stația ITP Cluj Napoca Zorilor sau din broșura de service a vehiculului tău. De regulă, se recomandă o inspecție a vehiculului după unul sau doi ani sau la fiecare 30.000 km.

În funcție de comportamentul de conducere (porniri frecvente la rece, funcționare pe călătorii scurte etc.), programarea pentru o inspecție auto poate fi necesară și mai devreme.

Desigur, ești întotdeauna liber să mergi la un service auto în afara intervalelor de inspecție tehnică ITP specificate de producătorul vehiculului, pentru a-ți verifica vehiculul cu atenție. Dacă dorești o inspecție timpurie, mecanicii auto de la stația ITP Cluj Napoca Zorile vor fi bucuroși să îți supună vehiculul la o întreținere adecvată și profesională.

Inspecție tehnică – ce se face în atelierul auto?

Domeniul de aplicare al măsurilor luate ca parte a unei inspecții tehnice ITP poate varia foarte mult. Se face o distincție de bază între o verificare minoră și o verificare majoră. Toate componentele relevante pentru siguranță sunt verificate și proprietarul vehiculului este informat cu privire la defecţiunile existente și la reparațiile necesare, dacă acest lucru este necesar.

La o verificare minoră de regulă, se efectuează doar o schimbare a uleiului, iar lichidul de frână și apa de răcire sunt completate. De asemenea, filtrele de aer sunt schimbate, iar șasiul, inclusiv caroseria și anvelopele, sunt verificate pentru defecte.

Verificarea majoră implică și, dacă este necesar, schimbarea pieselor de uzură ale motorului, cutiei de viteze, corpului inferior, osiilor, frânelor sau altor ansambluri relevante pentru siguranță. Sistemul de iluminat și sistemul de evacuare sunt, de asemenea, verificate pentru funcționalitate.

 

Facebook Comments