Cum să îți renovezi baia fără a modifica finisajele
Baia este concepută ca fiind un spațiu în care să te relaxezi, de aceea este bine să organizezi această încăpere astfel încât să fie funcțională, estetică și practică. Poți apela la un designer de interior sau poți obține singur o amenajare de succes, astfel încât baia ta să atingă cele mai înalte standarde de calitate și aspect. Mai jos găsești 5 sfaturi pentru a face decorarea acestui spațiu cât mai facilă.
Iată cele 5 idei de care să ții cont pentru a-ți renova baia!
1. Alegerea combinației de culori
Alege o paletă de culori care să fie relaxantă și să se potrivească cu gusturile și nevoile tale. Pentru început, ia în calcul dimensiunea băii, câtă lumină naturală este în încăpere și ce atmosferă îți dorești să creezi. Culorile calde, deschise sunt adesea utilizate în acest gen de încăperi, deoarece creează atmosferă calmă și încăperea pare mai spațioasă. În prezent se folosesc materiale mai naturale, tapete, vopsele speciale sau plăci ceramice mai mari fără rosturi.
2. Iluminarea
Asigura-te că baia are suficientă lumină, fie că dispui de lumină naturală sau artificială, acest aspect este important, deoarece influențează în mod semnificativ atmosfera și funcționalitatea camerei. Iluminatul cald și difuz poate crea o atmosferă plăcută și să dea impresia de cameră mai spațioasă și mai plăcută. Poți îmbunătăți aspectul general al băii, dacă adaugi un candelabru elegant sau lămpi de perete decorative.
3. Schimbarea mobilierului
Mobilierul este elementul cel mai important dintr-o încăpere. Când îl alegi este bine să fii atent la mai multe detalii, cum ar fi spațiile de depozitare, poți alege dulapuri suspendate care arată mai estetic și sunt mai utile, deoarece poți să faci curățenie mult mai ușor – găsești aici mobilier pentru baie pe homelux.ro potrivit pentru toate gusturile și bugetele. Dacă optezi pentru mobilier cu oglinzi, asigură-te ca acestea sunt integrate și amplasate strategic pentru a reflecta lumina și a face ca acest spațiu să pară mai mare.
Tot pe homelux.ro poți citi un articol despre cum să alegi oglinzile de baie corect, astfel încât să se potrivească nevoilor tale.
4. Obiecte sanitare
Când alegi obiectele sanitare încearcă să investești în produse de calitate pentru a fi cât mai trainice și durabile în timp. Poți opta pentru obiecte care să fie eficiente din punct de vedere al consumului de apă și potrivite cu designul general al băii și cu dimensiunile încăperii.
5. Decorațiuni
Decorațiunile pot adăuga un plus de personalitate și de stil la tine în baie. O oglindă frumoasă poate fi piesa de rezistență dintr-o astfel de încăpere, poți adăuga și plante și flori pentru un aer fresh, lumânări sau odorizante cu mirosuri plăcute sau decorațiuni, tablouri care să fie rezistente la umezeală. Ține cont de dimensiunile băii și încearcă să nu supraaglomerezi camera.
Când reamenajezi o încăpere încearcă să fii organizat, să stabilești un buget de dinainte și să alegi lucruri care ți se potrivesc atât ție cât și casei tale. Chiar dacă nu petreci foarte mult timp în baie este important ca acest spațiu să fie frumos și cât mai facil de folosit.
Sursa foto: pexels.com