Cum curatam chiuveta de bucatarie?
Chiuveta de bucatarie este printre cele mai utilizate piese de mobilier din casa. Nu este de mirare ca poate deveni si unul dintre cele mai murdare obiecte pe care le detinem. Cu toate acestea, prin utilizarea eficienta a produselor de curatare care nu sunt daunatoare, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, sucul de lamaie si otetul, chiuveta de bucatarie, indiferent daca este otel inoxidabil sau portelan va arata ca noua.
Pentru inceput, indepartati resturile alimentare ramase in chiuveta si stergeti urmele lasate de acestea. Nu trebuie sa existe nimic pe suprafata chiuvetei daca doriti sa folositi substante chimice pentru curatarea suprafetelor. De altfel, nu uitati sa curatati si obiectele care sunt in jurul, cum ar fi suportul pentru bureti si dopul de scurgere.
Incepeti sa spalati pe intreaga suprafata a chiuvetei. Folositi un sapun bland special conceput pentru astfel de suprafete, o carpa moale si apa calda pentru a curata robinetii. Ar fi indicat sa faceti acest lucru de fiecare data cand folositi chiuveta, in special dupa ce ati terminat de spalat vasele.
Clatiti folosind apa calda. Acest lucru va ajuta la eliminarea mirosului neplacut si la inmuierea resturilor care ar putea bloca scurgerea. O alta varianta ar fi sa fierbeti apa intr-o oala si sa o turnati in chiuveta, deoarece in acest mod veti fi sigur ca ati indepartat toate resturile. Asigurati-va ca ati curatat intreaga chiuveta cu apa calda.
La final creati un amestec de bicarbonat de sodiu si suc de lamaie pentru a curata suprafata chiuvetei. Amesteca 1 lingurita de bicarbonat de sodiu cu 1/4 cana de suc de lamaie si toarna-l pe suprafata chiuvetei. Lasati acest amestec sa actioneze aproximativ 10 minute inainte de a-l clati cu apa fierbinte.
Va recomandam sa faceti acest lucru cel putin o data pe saptamana deoarece bicarbonatul este un agent de curatare natural care descompune murdaria si grasimea. De altfel nu ezitati sa-l presarati in locurile mai greu de curatat, cum ar fi in jurul robinetului si manerelor. Dupa ce ati lasat bicarbonatul sa actioneze, curatati surplusul folosind o periuta de dinti.
In cazul in care scurgerea este infundata, creati un amestec mai mare de bicarbonat de sodiu si suc de lamaie. Se amesteca 1/2 cana de bicarbonat de sodiu cu 1/4 cana de suc de lamaie. Turnati acest amestec in scurgere, ulterior turnand si 1/2 cana de otet. Acoperiti scurgerea si asteptati circa 5-10 minute. La final turnati apa calda sau clocotita pentru a elimina toate reziduurile ramase teava de evacuare.
Toate sfaturile de mai sus provin de la www.ideal-cleaning.ro, o firma specializata in curatenie atat pentru spatiile de birouri cat si pentru locuinte. Apelarea la profesionisti ajuta toate persoanele interesate sa se bucure de mai mult timp liber alaturi de cei dragi sau alaturi de prieteni.
In plus, in urma interventiilor specializate rezultatele sunt unele dintre cele mai bune pentru ca fiecare suprafata va straluci efectiv in urma activitatii echipelor specializate in curatenie. Toate firmele de curatenie au angajati cu experienta si se perfectioneaza continuu pentru a oferi cele mai bune solutii.