De ce frigiderul meu nu raceste, dar congelatorul functioneaza?

De ce frigiderul meu nu raceste, dar congelatorul functioneaza?

De ce frigiderul meu nu raceste, dar congelatorul functioneaza

Unele defectiuni ale aparatelor sunt o provocare, de exemplu momentul in care o parte a frigiderului functioneaza, dar cealalta nu. In mod ciudat, aceasta este o problema obisnuita si exista mai multe motive din cauza carora frigiderul tau nu mai raceste, dar congelatorul functioneaza. AfacereaZilei.ro iti spune ce sa faci atunci cand un frigider Beko nu raceste. Pentru a afla mai multe informatii, citeste acest articol.

Cauze:

Frigiderele moderne sunt avansate din punct de vedere tehnologic si sunt disponibile in multe stiluri diferite, dar toate functioneaza utilizand acelasi sistem de baza. Poate exista o serie de defectiuni la nivelul anumitor piese, precum:

  • Ansamblu de control al amortizorului
  • Motorul ventilatorului
  • Placa de control dezghetare
  • Temporizator dezghetare
  • Termostat

# 1 – Ansamblu de control al amortizorului este defect

Ansamblul de control  raceste partea de jos a frigiderului se raceste lasand sa intre aer dinspre congelator. Daca acest ansamblu se deterioreaza, se blocheaza sau nu mai functioneaza, nu va fi introdus suficient aer rece in partea inferioara. Va trebui sa verifici clapeta pentru a vedea daca se deschide si se inchide corect. Daca nu mai functioneaza corespunzator, va trebui sa o inlocuiesti.

# 2 – Motorul ventilatorului este defect

Ambele parti ale frigiderului se racesc datorita aerului rece care este tras peste bobinele evaporatorului de un ventilator. Ulterior aerul rece va circula in ambele parti ale frigiderului. Motorul defect al ventilatorului poate fi una dintre cauzele functionarii defectuoase a frigiderului. Testeaza motorul rotind paleta ventilatorului cu mana. Daca simtiti ca nu poti roti ventilatorul, va trebui sa il inlocuiesti cu unul nou. Un ventilator zgomotos este, de asemenea, un semn ca trebuie inlocuit.

# 3 – Eroare placa de control dezghetare

Frigiderele folosesc un sistem de dezghetare temporizata pentru a mentine o temperatura stabila si pentru a preveni inghetarea bobinelor evaporatorului. Acest sistem functioneaza datorita unei placi de control dezghetare care se activeaza la anumite intervale. Daca placa de control  nu mai functioneaza, frigiderul nu va putea elimina caldura eficient.

# 4 – Defectiune temporizator dezghetare

In timp ce placa de control este creierul sistemului de dezghetare, temporizatorul este cel care o porneste de-a lungul zilei. Daca placa de dezghetare nu functioneaza, temporizatorul ar putea fi problema. In cazul in care frigiderul nu se va raci, dar congelatorul functioneaza, incearca sa schimbi setarile temporizatorului. Verifica frigiderul de mai multe ori pe zi pentru a observa daca temperatura din interior a scazut.

# 5 – Termostatul este defect

Termostatul monitorizeaza temperatura frigiderului si transmite informatiile catre placa principala de control. Daca temperatura este prea ridicata sau scazuta, placa de control porneste sau opreste compresorul. Un termostat defect nu va transmite informatiile corecte, iar compresorul va functiona prea des sau mult prea rar, temperaturile nefiind cele corespunzatoare. Incearca sa testezi termostatul schimband setarile acestuia.

Totodata, retine ca exista numeroase cauze pentru care frigiderul nu functioneaza corespunzator, asadar pentru o analiza atenta a problemei aparute, va trebui sa apelezi la un specialist, care se va ocupa de buna functiune a aparatului. In acest mod vei fi sigur ca toate piesele defectate vor fi schimbate.

 

Facebook Comments