Scapa de incontinenta urinara cu Bila kegel

Scapa de incontinenta urinara cu Bila kegel

Scapa de incontinenta urinara cu Bila kegel

Incontinenta urinara este o afectiune frecventa care afecteaza milioane de persoane din intreaga lume, in special femei. Aceasta se refera la scurgerea involuntara de urina, care poate fi cauzata de diversi factori, cum ar fi sarcina, nasterea, imbatranirea si anumite afectiuni medicale.

Bila kegel este o tehnica care se concentreaza mai degraba pe relaxarea decat pe contractia muschilor planseului pelvian. In loc sa stranga si sa tina muschii, persoanele care folosesc Bila kegel urmaresc sa se relaxeze si sa elibereze in mod constient tensiunea din planseul pelvian. Aceasta abordare poate fi deosebit de benefica pentru persoanele care au dificultati in contractarea muschilor planseului pelvian sau care resimt durere sau disconfort la exercitiile kegel traditionale.

Incontinenta urinara este o afectiune frecventa care afecteaza milioane de persoane din intreaga lume. Ea se caracterizeaza prin scurgerea involuntara de urina, care poate fi cauzata de slabirea muschilor planseului pelvian. In plus, bilele Kegel pot fi folosite discret si convenabil acasa. Ele sunt mici si usor de introdus, ceea ce le face potrivite pentru uz personal.

Ce este incontinenta urinara?

Incontinenta urinara este o afectiune care se caracterizeaza prin incapacitatea de a controla eliminarea urinei din vezica urinara. Persoanele care sufera de incontinenta urinara experimenteaza scurgeri involuntare de urina, ceea ce poate duce la disconfort fizic si emotional. Aceasta afectiune poate afecta atat femeile, cat si barbatii, dar este mai frecventa la femei, in special dupa menopauza.

Exista mai multe tipuri de incontinenta urinara, inclusiv incontinenta de stres, incontinenta de urgenta si incontinenta mixta. Incontinenta de stres apare atunci cand activitatile care exercita presiune asupra vezicii urinare, cum ar fi tusea sau rasul, determina scurgeri de urina. Incontinenta de urgenta se manifesta prin nevoia brusca si intensa de a urina, care este adesea dificil de controlat. Incontinenta mixta este o combinatie a celor doua tipuri mentionate anterior.

Cauzele incontinentei urinare pot varia de la slabirea muschilor pelvieni, dupa nastere sau in timpul procesului natural de imbatranire, pana la afectiuni medicale precum infectiile tractului urinar sau afectiunile neurologice. Factorii de risc pentru dezvoltarea incontinentei urinare includ varsta inaintata, sarcina si nasterea, obezitatea si fumatul.

Diagnosticul incontinentei urinare poate implica o discutie detaliata a simptomelor si istoricul medical al pacientului, precum si efectuarea unor teste suplimentare, cum ar fi analizele urinei sau teste urodinamice pentru a evalua functia vezicii urinare si a muschilor pelvieni. Tratamentul incontinentei urinare poate include schimbari ale stilului de viata, cum ar fi exercitii pentru muschii pelvieni sau modificari ale dietei, dar poate necesita si terapie comportamentala sau medicamente. In unele cazuri severe, poate fi necesara interventia chirurgicala pentru a corecta problemele anatomice care cauzeaza incontinenta urinara.

In concluzie, incontinenta urinara poate avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii unei persoane, dar poate fi gestionata si tratata eficient prin diverse abordari. Exercitiile Kegel sunt recomandate in mod obisnuit ca tratament de prima linie pentru incontinenta urinara, dar pentru persoanele care au dificultati in contractarea muschilor planseului pelvian sau resimt disconfort cu kegel-urile traditionale, Bila kegel ofera o abordare alternativa care se concentreaza pe relaxare. Ambele tehnici au meritele lor si ar trebui sa fie utilizate impreuna cu alte modalitati de tratament sub indrumarea unui profesionist din domeniul sanatatii.

Facebook Comments