Irigarea automata a gradinii: Sfaturi pentru ingrijirea plantelor dvs.

Irigarea automata a gradinii: Sfaturi pentru ingrijirea plantelor dvs.

Irigarea automata a gradinii: Sfaturi pentru ingrijirea plantelor dvs.

Este frumos sa ai o gradina de flori, mai ales vara. Dar trebuie sa tinem cont de faptul ca este si perioada din an in care pentru a continua sa purtam acest aspect gradina necesita mai multa munca si atentie.

Sistemele de irigatii si programatorii de irigatii fac din aceasta meserie o sarcina mult mai usoara, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji pentru plantele tale, chiar si atunci cand esti in vacanta.

De cata automatizare ai nevoie?

Toti cei care avem gradini pline de plante se confrunta cu o mare provocare, mai ales in mijlocul verii: udarea plantelor in mod regulat si in functie de nevoile lor. Unii oameni iubesc sa ude  gradina lor ei insisi folosind furtune  de irigare.

Dar altii prefera sa-si petreaca timpul liber dedicandu-se la ceva diferit. Instalarea sistemelor automate de irigare ar putea rezolva aceasta problema. Planificarea si instalarea initiala pot fi costisitoare, dar cantitatea de timp liber castigata din aceasta este de nepretuit. Iar atunci cand esti in vacanta, nu va trebui sa te gandesti sau sa-ti faci griji pentru gradina ta.

Vezi aici plasa umbrire Micul Mester si alege modelul potrivit care sa iti protejeze gradina.

Un inceput bun: Sisteme de irigatii

Instalarea unui sistem de irigare in intreaga gradina poate ajuta la furnizarea de umiditate localizate pentru garduri vii, paturi de flori, arbusti si ierburi. Atunci cand este utilizat cu atentie, puteti uda plantele individual si in functie de nevoile dvs.

Componenta principala a acestui tip de sisteme de irigare este un furtun special, care poate fi prelungit sau scurtat si echipat cu duze de pulverizare in functie de nevoile dvs. Pentru a incepe, va recomandam sa achizitionati un kit de pornire, care include un furtun si un filtru, mai multi conectori si duze.

Asigurati-va ca plasati furtunul in asa fel incat toate zonele gradinii care au nevoie de udare sa fie acoperite. Asezati duzele de pulverizare in punctele de pe furtun unde doriti ca apa sa se disperseze mai tarziu. In functie de tipul de duza pe care il utilizati, puteti uda plantele la un unghi de 90, 180 sau 360 de grade.

Si puteti chiar sa reglati volumul de apa folosit pentru a va satisface nevoile. In plus fata de duzele de pulverizare, puteti utiliza si inele de picurare, care elibereaza incet apa din furtun sub forma de picaturi.

Puteti utiliza inele de etansare pentru a sigila furtunul in locuri care nu mai necesita udare. De asemenea, veti avea la dispozitie un furtun poros de picurare, potrivit in special pentru irigarea cu eliberare lenta a gardurilor vii si arbustilor, de exemplu.

Amintiti-va sa dezasamblati sistemul de irigare, in special duzele si conectorii, inainte de sosirea iernii. Furtunul de picurare poate fi lasat, poate ramane in gradina in timpul iernii, atata timp cat a fost drenat anterior de apa. Acest lucru este deosebit de practic daca furtunul a fost ingropat sub un strat de mulci de scoarta. Asigurati-va ca pastrati un desen detaliat al gradinii si plantelor pentru a facilita reasamblarea sistemului in primavara anului urmator.

Sfaturi utile pentru a creste morcovi

Nu recolta prea devreme, crezand ca vei primi morcovi dulci. Morcovii mici din magazin sunt fie o varietate speciala care matureaza morcovi mici, fie morcovi mari care au fost macinati pana la dimensiunea bebelusului. Morcovii imaturi vor fi fazi pentru ca nu au avut timp sa-si dezvolte dulceata deplina. Adesea, dulceata se dezvolta atunci cand recolta a trecut printr-un inghet.

Daca solul este foarte moale, puteti rasuci si trage morcovii din sol. Pentru a fi in siguranta, este intelept sa slabiti usor solul inainte de recoltare, asigurandu-va ca nu injunghiati morcovii in acest proces. Indepartati frunzele imediat dupa recoltare. Frunzele vor continua sa ia energie si umiditate de la radacini, lasandu-le moale si diminuand dulceata morcovilor tai.

Morcovii necesita pamant liber, bine drenat. Se vor bifurca si se vor deforma daca se intalnesc cu cea mai mica rezistenta, cum ar fi o stanca sau un sol dur din gradina. Daca nu puteti oferi pamant liber in gradina dvs. de legume, luati in considerare cresterea morcovilor intr-un recipient folosind pamant de ghiveci preamestecat special pentru legumele in ghivece.

Tipurile de degete mai scurte sau morcovii mici si rotunzi, cum ar fi „Paris Market”, sau alte tipuri cu radacini care cresc si se maturizeaza pana la doi pana la trei inci lungime, sunt ideale pentru containere.

Asigurati-va ca recipientul dvs. (orice material este in regula) are un diametru de cel putin 12 pana la 24 de inci, de cel putin 12 inci adancime si cu multe orificii de drenaj. Morcovii in container vor necesita mai multa apa decat culturile din pamant; Udati recipientul profund o data pe saptamana.

Facebook Comments