Este buna mierea de manuka pentru sportivi?

Este buna mierea de manuka pentru sportivi?

Este buna mierea de manuka pentru sportivi?

Cu totii stim ca sportivii care se antreneaza la sala si nu numai, folosesc anumite alimente pentru a imbunatati performantle atletice. Inca din cele mai vechi timpuri, se practica acest obicei, astfel ca anticii indieni-peruani au consumat deseori radacina de maca inainte de lupta. Acestia au crezut la vremea respectiva ca maca le-a dat forta si rezistenta in fiecare lupta, iar astfel si-au raspus inamicii.

Inaintam repede cateva mii de ani si putem vedea ca nu s-au schimbat prea multe. Sportivii aleg sa consume si in zilele noastre tot felul de diferite suplimente in speranta de a castiga un avantaj asupra adversarului lor.

Din pacate, multi sportivi opteaza pentru suplimente sintetice care pot fi daunatoare organismului uman atunci cand sunt utilizate pe termen lung. Stramosii nostri au fost robusti, sanatosi si puternici, dar nu au consumat niciodata nimic sintetic sau fabricat intr-un laborator.

Au inteles ca pamantul a furnizat tot ceea ce au nevoie pentru a fi sanatosi, si fizic superiori adversarului sau inamicului lor. Din fericire, multe dintre aceste alimente care au fost folosite de popoarele antice sunt acum disponibile pentru populatia generala din intreaga lume. Cu toate acestea, exista un superfood, in special, extrem de benefic pentru performanta atletica si care este mierea cruda de Manuka, sau miere de manuka originala.

Cat de mult influenteaza mierea de manuka performanta atletica?

Mierea cruda de Manuka provenita de la albinele muncitoare din Noua Zeelanda este un produs cu adevarat magic. Aceasta miere contine literalmente fiecare nutrient necesar pentru a sustine viata umana. Continutul sau ridicat de vitamine si minerale este ceea ce separa cu adevarat mierea de Manuka de alte diferite tipuri de miere.

Sportivii care se antreneaza zi de zi si de multe ori se confrunta adesea cu problema supra-antrenarii, sau nu primesc suficienta hranire pentru a se recupera din antrenamentele grele. Din acest motiv, multi sportivi vor consuma imediat carbohidrati simpli, odata incheiata o sesiune de antrenament. Acest lucru ajuta la restabilirea nivelului de glicogen din organism si asigura ca exista suficiente stocari pentru urmatoarea sesiune de antrenament.

Din pacate, exista un numar mare de sportivi care consuma suplimente periculoase post-antrenament, cum ar fi printre altele pulberea de dextroza, care este extrem de sintetica si nu este naturala. Desi nu pot aparea probleme imediate de sanatate in urma luarii acestor pulberi, au existat ZERO studii care arata ca astfel de suplimente sunt sigure atunci cand sunt utilizate pe termen lung.

Din acest motiv, este foarte recomandat ca toti sportivii sa consume 2-3 linguri de miere de Manuka bruta amestecata in apa dupa ce au participat la concurs sau au terminat o sesiune de antrenament. Acest lucru va oferi organismului 40-60 de grame de carbohidrati simpli pentru organism. Cercetarile indica faptul ca mierea cruda este o optiune excelenta si extrem de eficienta pentru restabilirea nivelurilor epuizate de glicogen la sportivi.

In plus, spre deosebire de pulberea de dextroza, mierea cruda de Manuka ofera un echilibru de vitamine, minerale si aminoacizi care sunt cruciali pentru recuperarea optima.

Mierea Manuka ajuta la imbunatatirea functiei Gut

Multi care cauta sa imbunatateasca performanta atletica nu stiu ca sanatatea microbiomului intestinal joaca un rol integrant, si cat de bine este capabil sa functioneze organismul.

De fapt, cei care au modificat functia intestinala din cauza unei supraaglomeratii de bacterii sau drojdii rele, cum ar fi candida albicans, sunt mai expusi riscului de a dezvolta deficiente minerale si vitaminice.

De asemenea, diverse alimente precum cereale, nuci, seminte si alimente procesate pot provoca permeabilitatea intestinului sau „intestinul scurger”. Cand se intampla acest lucru, intestinele permit particulelor alimentare nedigestionate sa intre in fluxul de sange si acest lucru creeaza o serie de probleme.

Cei care doresc sa creasca performanta atletica ar trebui sa ia in considerare cautarea unor modalitati prin care microbiomul intestinal poate fi optimizat si creste permeabilitatea intestinala.

Din fericire, mierea de Manuka s-a dovedit a fi extrem de eficienta in combaterea supraagregarii candidei patogene in intestin prin inhibarea eficienta a reproducerii drojdiei. In consecinta, acest lucru va duce la o functionalitate mai buna in intestin si o capacitate imbunatatita de a utiliza nutrientii care vin alimente. Acest lucru duce inevitabil catre recuperarea mult mai rapida, si catre o performanta atletica globala imbunatatita.

Mai mult, s-a constatat ca mierea cruda de Manuka creste permeabilitatea intestinala si previne leziunile gastrice. Acest lucru impiedica intrarea particulelor alimentare nedigerate in fluxul de sange si imbunatateste enorm sanatatea intestinului.

Contine aminoacizi esentiali pentru recuperarea optima

Multi sportivi stiu deja ca a lua suficienti aminoacizi este crucial pentru recuperarea optima dupa antrenament sau competitie. Cu toate acestea, multi obtin acesti aminoacizi din alimente animale de calitate inferioara sau din suplimente de aminoacizi sintetici.

Mierea cruda de Manuka contine 22 de aminoacizi care sunt esentiali pentru repararea muschilor si servesc ca blocuri de constructie importante in organism. Cei care doresc sa creasca performanta atletica pot beneficia extrem de mult prin incorporarea zilnica a unei mieri de Manuka brute.

Facebook Comments