Cum poti repara un frigider cu usurinta?
Desi este adevarat ca repararea unui frigider poate fi o sarcina complicata, acest lucru va depinde de problema la indemana. In acest articol vom rezolva cele mai frecvente probleme care apar uneori in frigiderele noastre.
De ce sa nu racesti un frigider?
Aceasta problema este mai frecventa decat va puteti imagina si, uneori, nu este o problema foarte complicata de rezolvat. Deci, inainte de a apela un specialist, aruncati o privire la urmatoarele exemple pe care vi le vom da.
Lipsa puterii
Poate parea o prostie, dar o priza poate sa nu mai functioneze corect, asa ca ar putea intrerupe alimentarea frigiderului; Pentru a verifica daca functioneaza corect, trebuie pur si simplu sa deconectam frigiderul si sa conectam orice altceva, cum ar fi dispozitivul nostru mobil sau o lampa, daca curentul trece, vom sti ca problema este de la frigider.
Termostat de configurare gresita
Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care frigiderul nu se raceste corect (nu este prima data cand se intampla) si, in realitate, nu are prea mult de oferit decat reglarea corecta a temperaturii frigiderului, in mod normal aceste valori sunt intre 4 ° C (39,2 ° F) pentru frigider si -4 ° C (-0,4 ° F) pentru congelator. Daca frigiderul nu are un termometru incorporat, va trebui sa cumparati unul separat pentru a sti la ce temperatura este frigiderul.
Compresor in stare proasta
In cazul in care compresorul este cauza acestei probleme, va recomandam ca pentru siguranta sa apelati un tehnician, acest lucru se poate datora faptului ca o parte interna este deteriorata sau in stare proasta, deci ar putea pierde presiunea. Chiar si asa, este posibil sa nu fie compresorul care este deteriorat, ci circuitul care consta dintr-un condensator de pornire, un protector termic si un releu ampermetru. Poti afla mai multe detalii pe https://www.cursuriautorizate.eu/.
Cauciucul usii deteriorat
Acest lucru este destul de comun, in special in frigiderele vechi. Benzile meteorologice sunt responsabile pentru a se asigura ca nu exista pierderi de temperatura in interiorul frigiderului. Daca acestea sunt in stare proasta, acestea vor impiedica frigiderul sa functioneze corect. Mai tarziu (aici) va vom explica cum puteti rezolva aceasta problema in cel mai simplu mod posibil si fara a cheltui un singur ban.
Capacitate redusa in frigider
Daca aveti un frigider cu putin spatiu, pentru ca l-ati umplut cu o multime de alimente si bauturi, ar putea impiedica fluxul de aer proaspat in interiorul frigiderului. Umplerea excesiva nu este buna pentru aparatul dvs., si este adevarat ca, pe langa faptul ca nu permite fluxul adecvat de aer, puteti ajunge sa obstructionati prizele de aer care cauzeaza probleme de functionare, inclusiv ca nu se raceste.
Deschideti usa in mod continuu
Deschiderea constanta a usii sau mentinerea acesteia deschisa pentru o lunga perioada de timp, poate provoca aceasta problema si mai ales atunci cand temperatura exterioara este mai mare decat in mod normal. Acest lucru se datoreaza faptului ca, caldura din exterior este introdusa in interiorul frigiderului, asa ca va va lua mult mai mult timp sa ajungeti la temperatura reglata si sa raciti eficient alimentele.
Cum se foloseste corect frigiderul?
Refrigerati sau congelati imediat produsele perisabile. Alimentele care necesita refrigerare trebuie puse la frigider de indata ce le ajungi acasa. Respectati „regula celor doua ore” pentru a lasa articolele care necesita refrigerare la temperatura camerei. Nu lasati niciodata carnea, carnea de pasare, fructele de mare, ouale sau legumele sau alte alimente care necesita refrigerare sa stea la temperatura camerei mai mult de doua ore – o ora daca temperatura aerului este peste 90 ° F. Acest lucru se aplica si articolelor cum ar fi resturile, „saci pentru caini” si mancare la pachet. De asemenea, atunci cand puneti mancarea deoparte, nu inghesuiti frigiderul sau congelatorul atat de strans incat aerul sa nu poata circula.
Pastrati aparatele la temperaturi adecvate. Pastrati temperatura frigiderului la sau sub 40 ° F (4 ° C). Temperatura congelatorului trebuie sa fie de 0° F (-18° C). Verificati periodic temperaturile. Termometrele pentru aparate sunt cel mai bun mod de a cunoaste aceste temperaturi si sunt in general ieftine.
Verificati instructiunile de depozitare de pe etichete. Multe articole, altele decat carnea, legumele si produsele lactate, trebuie pastrate la rece. Daca ati neglijat sa refrigerati corect ceva, de obicei cel mai bine este sa-l aruncati.
Utilizati alimente gata de consumat cat mai curand posibil. Alimentele refrigerate gata de consum, cum ar fi carnea de pranz, trebuie folosite cat mai curand posibil. Cu cat sunt pastrate mai mult timp in frigider, cu atat exista mai multe sanse sa se dezvolte Listeria , o bacterie care provoaca boli de origine alimentara, mai ales daca temperatura frigiderului este peste 40° F (4° C).
Fiti atenti la alimente stricate. Orice lucru care pare sau miroase suspect trebuie aruncat. Mucegaiul este un semn de deteriorare. Poate creste chiar si la frigider. Mucegaiul nu este o amenintare majora pentru sanatate, dar poate face alimentele neapetisante. Cea mai sigura practica este sa aruncati alimentele care sunt mucegaite.