Cele mai importante instrumente de gradinarit

 Cele mai importante instrumente de gradinarit

 Cele mai importante instrumente de gradinarit

Iti prezentam instrumentele de gradinarit care sunt indispensabile pentru intretinerea unei gradini sau a unei livezi. Exista o mare varietate, dar acum va aratam pe cele principale dintr-o lista.

Daca esti un gradinar profesionist, cu siguranta vei dori sa ai cele mai bune instrumente pentru diferitele sarcini care sunt efectuate in fiecare gradina.

Am selectat cele mai de baza instrumente ale unui gradinar, dar necesare in intregime.

Lista de instrumente ale unui graditinar

Acestea sunt instrumentele indispensabile pentru un gradinar, ele sunt necesare pentru ingrijirea si intretinerea gradinilor si a zonelor verzi. Sa ne uitam la ustensilele de gradinarit de care ai nevoie!

Manusi de gradinar

Folosind manusi de panza iti asigugi protectia mainilor. Aceste ustensile de gradina sunt ideale pentru a manipula in mod corespunzator alte instrumente si nu numai ca, poti ridica, de asemenea, frunzele fara teama de a te rani cu spini sau altceva care iti poate rani mainile.

Cizmele gradinarului

In afara de protejarea mainilor, ar trebui sa iti protejezi picioarele de posibile zgarieturi sau lovituri. Cizmele sunt de mare ajutor in cazurile in care trebuie sa lucrezi acolo unde exista furnici, aceste cizme sunt proiectate astfel incat apa sa nu poata intra si sa fie foarte netede, astfel incat furnicile sa nu poata urca.

Matura

Matura normala de gradina

O matura este un instrument de curatare foarte usor de utilizat, serveste la maturarea sau curatarea podelei.

Maturile nu sunt folosite doar de gospodine, expertii in gradina stiu cat de functionale sunt, cu ele vei lasa zona de lucru curata si vei arata mai bine.

Grebla

Grebla pentru curatare

O grebla de gradinarit are varfuri ferme pentru a matura gunoiul sau resturile de iarba uscata. Dintii pot fi perpendiculari adoptand o forma curbata pentru a obtine un rezultat mai bun la maturare.

Lopata

Lopetile sunt un alt instrument indispensabil pentru lucrarile de gradinarit. Aceste ustensile ne ajuta sa indeplinim sarcini precum sapaturile in pamant, dezradacinarea, umplerea caruciorului cu nisip.

Exista doua tipuri de lopata, primul este cu varf patrat, iar al doilea cu varf rotund. Vezi mai multe produse pe Columnashop.ro.

Gradinarit – mistrie

Este cunoscuta sub numele de mistrie sau lopata de gradina, acest instrument manual iti va servi pentru a efectua transplanturi de flori, pentru a semana seminte sau pentru a sapa flori cu buruieni. Este conceput pentru a penetra toate tipurile de soluri fara a face prea mult efort.

Foarfeca pentru tufisuri

Daca nu ai o foarfeca pentru tuns tufisurile, atunci ar trebui urgent sa iti cumperi una. Exista multiple modele de la cele manual, simple, sip ana la cele pe benzina sau cu incarcator electric. Cu acestea poti taie ramurile uscate ale copacilor sau si tunde tifusurile crescute fara forma.

Cele mai multe modele sunt pe baza de benzina, cu un motor puternic, care face munca mai usoara si mai rapida.

Foarfece

Foarfece de gradinarit -manuale

Fiecare gradinar bun ar trebui sa poarte in cutia sa de gradinarit o pereche de foarfece, este esential sa ai una dintre ele pentru a obtine un rezultat frumos intr-o gradina.

Sfaturi pentru a muta plantele afara

Plantele care s-au adaptat la lumina directa in interior pot arde daca sunt plasate in lumina directa a soarelui in aer liber. Lumina sau umbra ambientala este cea mai buna pentru ca plantele de apartament sa se aclimatizeze la exterior. Dupa aproximativ doua saptamani la umbra, puteti muta plantele mai mult in lumina soarelui. Verificati zilnic plantele de interior in aer liber in aceasta perioada de tranzitie.

Opteaza pentru jardiniere cu orificii de drenaj, sau plaseaza-le intr-un spatiu acoperit.

Daca planta dumneavoastra se afla intr-o jardiniera fara o gaura fizica de drenaj, nu o puneti afara decat daca va fi acoperita complet. De ce? Acumularea ploii poate fi o problema pentru orice planta dintr-un ghiveci care nu dreneaza, deoarece ploaia se poate acumula rapid in jardiniera care nu dreneaza si poate duce la supraudare si potential putrezire a radacinilor.

Verificati zilnic amestecul de sol al plantelor de interior din exterior si udati bine cand este uscat. Odata cu cresterea luminii si caldurii, cel mai probabil se vor usca mai repede decat in ​​interior. Pentru plantele din jardiniere cu drenaj, atunci cand ploua, puteti sari peste udarea in acea zi.

Verificati saptamanal daca exista daunatori ai plantelor. In timp ce plantele sunt in aer liber, este posibil sa observati cateva muscaturi scoase din ele. Total normal. La ce trebuie sa fii atent sunt insectele care fac o casa din planta ta. Si cand iti aduci plantele inapoi in toamna, vrei sa te asiguri ca nu aduci si niciun daunator.

Taiati si inspectati bine plantele pe tot parcursul verii si inainte de a le aduce inapoi inauntru. Puteti chiar sa le pulverizati cu sapun insecticid in mod regulat, pentru a fi foarte precaut. Aflati mai multe despre daunatorii obisnuiti ai plantelor aici.

Facebook Comments