Afla totul despre vopsire electrostatica

Afla totul despre vopsire electrostatica

Afla totul despre vopsire electrostatica

Vopsea electrostatica, de asemenea, cunoscuta sub numele de „pulbere de acoperire,” este frecvent utilizat in industria metalului pentru a crea un finisaj uniform si durabil pe metale si unele materiale plastice care impiedica bule care pot aparea cu vopsele lichide traditionale. Este folosita pe multe materiale plastice si in toate tipurile de metal.

Procesul de vopsire este simplu de urmat

Procesul de vopsire electrostatica este simplu in concept si functionare. O pulbere uscata compusa din rasini si pigmenti este alimentata dintr-un rezervor de alimentare cu arme la un amperaj scazut, conferind sarcina de inalta tensiune pulberii.

Piesa care urmeaza sa fie pictata este impamantata electric. Cand sunt pulverizate, particulele de pulbere incarcate sunt atrase ferm de suprafata partii impamantate pana cand se topeste si se topeste intr-un strat neted in cuptoarele de intarire. Pe Electrostatica.ro poti gasi mai multe detalii.

Vopsirea electrostatica ofera beneficii mari in metale, deoarece componentele sale o fac ideala cu finisaje perfecte, durabile, care impiedica coroziunea proiectelor. Ofera diferite finisaje, cum ar fi luciu, satin, mat, texturat si multe altele.

Vopsirea electrostatica industriala are trei tipuri de clasificari:

1- Poliester: Este ideal pentru exterior.

2- Epoxidice: Are o rezistenta mai mare la daune chimice, dar nu este ideal impotriva razelor UV sau a temperaturilor ridicate.

3- Epoxid-poliester: Este o combinatie a ambelor proprietati, astfel incat sa poata lucra in aer liber, la temperaturi ridicate si rezista agresiunilor chimice.

Previne coroziunea

Aceasta vopsea, asa cum am mentionat anterior, previne coroziunea metalelor, deoarece sustine schimbarile de temperatura, caldura, impacturi etc.; In plus, finisajele pot fi obtinute pentru orice gust sau nevoie, cum ar fi lucios, semi-lucios, mat, metalic, perlat si multe altele. Printre beneficiile sale se numara si faptul ca este prietenos cu mediul si nu emite gaze toxice.

Vopseaua nu se amesteca u alti aditivi

Spre deosebire de vopseaua lichida, vopseaua electrostatica nu se amesteca cu alti aditivi si are o aderenta mai mare, este mai groasa, astfel incat finisajul este de o calitate mai buna, iar marginile sau capetele sunt rotunjite putin; desi suprafata sa poate sa nu para complet neteda, este aproape imperceptibila cu ochii.

Mici dezavantaje

Exista unele dezavantaje, de obicei estetice, cum ar fi faptul ca culoarea unei vopsele electrostatice poate sa nu fie la fel de vie ca intr-o vopsea lichida conventionala, cu toate acestea, intr-un echilibru, beneficiile oferite de aceasta tehnica sunt superioare oricarui dezavantaj pe care il poate prezenta.

Daca lasa reziduuri de praf, acesta poate fi amestecat cu pulbere virgina si reciclat. Deci nu genereaza atat de multe deseuri si nu dauneaza mediului sau sanatatii celor care le aplica. Nu necesita solventi care volatilizeaza si afecteaza sistemul respirator. La fel ca si atunci cand este in contact cu pielea, este necesara numai apa fierbinte pentru a o indeparta, fara a fi nevoie sa se utilizeze alti compusi .

De ce sa folositi vopsea pulbere- electrostatica?

  • Neinflamabil
  • Rezistenta fizico-chimica mai mare fara zgarieturi sau coroziune
  • Aplicare rapida
  • Eco-friendly
  • 100% fara solventi

Ce este de fapt campul electrostatic?

Pentru un sistem de sarcini trebuie gasite fortele dintre fiecare set de sarcini; atunci, forta neta asupra unei sarcini date este suma vectoriala a acestor forte. Urmatoarea problema ilustreaza aceasta procedura.

Exemplul 1: Luati in considerare sarcini egale ale lui Q a caror valoare in coulomb nu este cunoscuta. Forta dintre doua dintre aceste sarcini la distanta X este F. In figura, trei sarcini (3 Q ) sunt plasate in punctul A , care este o distanta X de punctul B. O sarcina (Q) este plasata in punctul B , care este X /2 distanta de punctul C, care are o sarcina. Care este forta neta asupra sarcinii in punctul B ?

Solutie : Aceasta problema poate fi rezolvata prin rationament proportional. Forta lui 3 Q asupra unei sarcini la B va fi 3 F . Deoarece sarcina unica este o jumatate de X din B , forta va fi de patru ori mai mare decat la o distanta X , adica 4 F . Fortele lui 3 F si 4 F sunt in unghi drept si, prin urmare, forta rezultanta este 5 F.

Cand o sarcina de test pozitiva mica este adusa aproape de o sarcina pozitiva mare, ea experimenteaza o forta indreptata catre o sarcina mare. Daca sarcina de testare este departe de sarcina mare, forta electrostatica data de legea lui Coulomb este mai mica decat atunci cand este aproape. Aceste date de directie si magnitudine ale unei forte electrostatice, datorate unei sarcini fixe sau unui set de sarcini fixe, constituie un camp electrostatic. Campul electric este definit ca forta pe unitate de sarcina exercitata asupra unei mici sarcini de testare pozitive (q 0 ) plasata in acel punct.

Retineti ca atat forta, cat si campul electric sunt marimi vectoriale. Sarcina de testare trebuie sa fie mica, astfel incat campul sarcinii de testare sa nu afecteze campul sarcinilor stabilite care sunt examinate. Unitatea SI pentru campul electric este newtoni pe coulomb (N/C).

Facebook Comments