Cum va afecteaza obezitatea si supraponderalitatea sanatatea?

Cum va afecteaza obezitatea si supraponderalitatea sanatatea?

Cum va afecteaza obezitatea si supraponderalitatea sanatatea?

Excesul de greutate si obezitatea pot creste riscul multor probleme de sanatate, inclusiv diabet, boli de inima si anumite tipuri de cancer. Din acest motiv, persoanele care observa ca se ingrasa din ce in ce mai mult in ultimul timp, incearca diferite solutii pentru a slabi cat mai repede, incepand de la pastile de slabit, la ceaiuri de slabit, si nu numai.

Vom discuta despre diferite afectiuni si despre cum poate ajuta slabirea in astfel de situatii, deci este recomandat sa parcurgeti acest articol pana la final.

Diabetul de tip 2

Diabetul de tip 2 este o boala in care nivelul zaharului din sange este peste limita normala. Glicemia ridicata este o cauza majora de boli de inima, boli de rinichi, accident vascular cerebral si orbire.

Diabetul de tip 2 este cel mai frecvent tip de diabet. Istoricul familial si genetica joaca un rol important in diabetul de tip 2. Alti factori de risc includ un nivel scazut de activitate, o dieta slaba si excesul de greutate corporala in jurul taliei.

Peste 87% dintre adultii cu diabet zaharat sunt supraponderali sau obezi. Nu este clar de ce persoanele supraponderale sunt mai predispuse sa dezvolte aceasta boala. Este posibil ca supraponderalitatea sa provoace schimbarea celulelor, facandu-le rezistente la hormonul insulina. Insulina transporta zaharul din sange catre celule, unde este folosit pentru energie.

Atunci cand o persoana este rezistenta la insulina, zaharul din sange nu poate fi preluat de celule, rezultand un nivel ridicat de zahar in sange. In plus, celulele care produc insulina trebuie sa lucreze foarte mult pentru a incerca sa mentina zaharul din sange normal. Acest lucru poate provoca esecul treptat al acestor celule.

Daca sunteti expus riscului de diabet de tip 2, pierderea in greutate cu ajutorul ceaiurilor de slabit SicuroSlim sau cu ajutorul unor pastile de slabit, va poate ajuta la prevenirea sau intarzierea aparitiei diabetului.

Daca aveti diabet de tip 2, pierderea in greutate si faptul ca deveniti o persoana mai activa din punct de vedere fizic, sunt doi factori care va pot ajuta sa va controlati nivelul zaharului din sange si sa preveniti sau sa intarziati problemele de sanatate. Pierderea in greutate si exercitiile fizice va pot permite de asemenea, sa reduceti cantitatea de medicamente pe care le luati pentru diabet.

National Institutes of Health a sponsorizat un amplu studiu clinic numit Programul de prevenire a diabetului (DPP) pentru a analiza modalitati de prevenire a diabetului de tip 2 la adultii care erau supraponderali.

DPP a constatat ca pierderea de la 5 pana la 7 la suta din greutatea corporala si activitatea fizica (cum ar fi mersul rapid) timp de 150 de minute pe saptamana, poate preveni sau intarzia aparitia diabetului de tip 2.

Tensiune arteriala crescuta

Hipertensiunea arteriala nu are de obicei simptome, dar poate provoca probleme grave precum boli de inima, accident vascular cerebral si insuficienta renala.

O tensiune arteriala de 120/80 mm Hg este considerata normala. Daca numarul maxim (tensiunea arteriala sistolica) este constant 140 sau mai mare, in timp ce numarul inferior (tensiunea arteriala diastolica) este de 90 sau mai mare, se considera ca aveti tensiune arteriala crescuta.

Tensiunea arteriala crescuta este legata de supraponderalitate si obezitate in mai multe moduri. Avand o greutate corporala mare, este posibil sa va creasca tensiunea arteriala, deoarece inima trebuie sa pompeze mai greu pentru a furniza sange tuturor celulelor. Excesul de grasime va poate afecta rinichii, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Pierderea in greutate care va va apropia de intervalul normal de IMC, poate scadea mult tensiunea arteriala. Alte modificari utile sunt renuntarea la fumat, reducerea sarii si desfasurarea activitatii fizice regulate. Cu toate acestea, daca modificarile stilului de viata nu sunt suficiente, medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente pentru a va scadea tensiunea arteriala.

Boala cardiaca

Boala cardiaca este un termen folosit pentru a descrie mai multe probleme care va pot afecta inima. Cel mai frecvent tip de problema se intampla atunci cand un vas de sange care transporta sange catre inima devine dur si ingust. Acest lucru poate impiedica inima sa primeasca tot sangele de care are nevoie.

Alte probleme pot afecta cat de bine pompeaza inima. Daca aveti boala cardiaca, este posibil sa suferiti de infarct, insuficienta cardiaca, moarte subita cardiaca, angina (durere toracica) sau ritm cardiac anormal.

Persoanele supraponderale sau obeze au adesea probleme de sanatate care pot creste riscul bolilor de inima. Aceste probleme de sanatate includ hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat si glicemia crescuta. In plus, excesul de greutate poate provoca modificari ale inimii, ceea ce face sa functioneze mai greu pentru a trimite sange catre toate celulele din corpul dumneavoastra.

Pierderea de 5 pana la 10% din greutate va poate reduce sansele de a dezvolta boli de inima. Pierderea in greutate poate imbunatati tensiunea arteriala, nivelul colesterolului si fluxul sanguin.

Concluzie

Este deosebit de important sa aveti o greutate corporala optima in primul rand pentru sanatatea dvs. In cazul in care incepeti sa cresteti in greutate din ce in ce mai mult, si doriti sa gasiti cea mai buna solutie pentru a slabi, atunci cu siguranta aveti nevoie de pastile pentru slabit sau ceaiuri de slabit. Veti slabi sanatos, in cel mai scurt timp.

Facebook Comments