Iată cum poți să pregătești mici și grătar chiar la tine în bucătărie – Sfaturi utile

Iată cum poți să pregătești mici și grătar chiar la tine în bucătărie – Sfaturi utile

Iată cum poți să pregătești mici și grătar chiar la tine în bucătărie - Sfaturi utile

Vara se apropie cu pași repezi, așa că renunță la ideea de a folosi un grătar clasic, pe cărbuni, care necesită curățare și elimină mult fum în favoarea unuia electric care îți va face viața mai ușoară. 

 

Iată cum poți obține gusturi perfecte chiar la tine în bucătărie

1. Pregătește carnea corect

Carnea este elementul principal al unui grătar, indiferent ca este de porc, pui sau vită, de aceea, este nevoie ca aceasta să fie pregătită corect pentru a fi suculentă și gustoasă. Maeștrii bucătari recomandă ținerea cărnii la marinat pentru cel puțin 1 zi pentru a absorbi toate condimentele și sosurile necesare pentru a fi ușor de mestecat și de gătit, iar acest baiț nu este deloc complicat de făcut. De exemplu, pentru a oferi o culoare mai închisă cărnii, adaugă sos de soia sau Worcester, pentru a avea o strălucire deosebită pe grătar, adaugă puțină miere, iar pentru un gust mai interesant, presară turmeric sau curry. În acel baiț poți pune orice ingredient și sos dorești, după propriile preferințe, oferind cărnii o aromă diferită. 

2. Alege un mod eficient și sănătos de prăjire cărnii 

Chiar dacă zilele de vară au iz de fum al micilor de pe grătarul clasic, este important de reținut faptul că acel fum emanat de cărbuni este extrem de nociv pentru sănătatea ta și ar trebui evitat cu orice preț. Datorită evoluției tehnologiei, până și grătarul s-a digitalizat, fiind înlocuit cu grătarul electric, un aparat mic, eficient și economic, care îți va prepara carnea în cel mai scurt timp, fără fum sau arderi a acesteia. Această nouă soluție îți va schimba total modul de prăjire a cărnii, existând aparate și cu 6 moduri automate de gătire, tu neavând nicio grijă față de carne sau dacă aceasta se arde prea tare, grătarul știe să te anunțe când își termină lucrul. Grătarul electric îți oferă ocazia de a prăji mici chiar în bucătăria apartamentului tău simplu și rapid deoarece nu emană fumul pe care un grătar convențional îl emană și este ușor de curățat, plăcile de gătit fiind lavabile la mașina de spălat vase. 

3. Garniturile perfecte pentru grătar 

Consumul de pâine în exces nu este recomandat nici de medici, nici de nutriționiști, așa că este nevoie să găsești o altă garnitura care se va potrivi cu felul principal. De exemplu, o salată de rucola cu roșii și mozzarella poate fi o soluție răcoritoare și sănătoasă pentru prânzul tău. Dacă dorești să te folosești în continuare de beneficiile grătarului tău electric, poți tăia cartofi în felii subțiri, așezându-i mai apoi direct pe grătar, fiind gata în scurt timp și fără mult efort. Aceștia pot fi serviți alături de mujdei sau simpli, cu sare și cu ulei, așa cum se mănâncă în Bucovina. 

Așadar, dacă dorești să renunți la grătarul tradițional care necesită timp și muncă, accesează site-ul celor de la Altex.ro, găsește grătarul electric potrivit și bucură-te de un grătar fără fum și cu mâncare sănătoasă. 

Sursa foto: unsplash.com

Facebook Comments