Cum de sa alegi patul ideal?

Cum de sa alegi patul ideal?

Cum de sa alegi patul ideal?

Pentru ca un somn bun este esential pentru a te simti bine si pentru a fi in forma, te ajutam sa creezi dormitorul visurilor tale, un dormitor Brielle, de exemplu. Patul in care va strecurati in fiecare seara este piesa centrala a dormitorului dumneavoastra si trebuie ales cu grija, in functie de dorintele si stilul dumneavoastra de viata

Somn prost, spatiu nepractic, pat nealiniati. Un dormitor prost amenajat se simte zilnic. Cu toate acestea, este un spatiu in care ne petrecem timpul, asa ca trebuie amenajat cat mai bine! Pentru a face acest lucru, exista cateva greseli care trebuie evitate.

Greseala nr. 1: neglijarea locului patului

Uneori, decis in graba, locul patului in dormitor nu este intotdeauna cel mai potrivit pentru viata de zi cu zi si pentru un somn bun. Cu toate acestea, odata instalat, acest element central nu este usor de mutat, din cauza importantei sale, dar si din cauza mediului in care se afla.

Un sfat bun: inainte de a decide asupra amenajarii camerei, ganditi-va cu atentie la pozitia patului, de preferinta departe de usa si lipit de un perete. Pentru a fi sigur de locul sau, nu ezitati sa intrati in camera, sa va asezati si sa va imaginati ca sunteti intins. Ideea este de a va proiecta in camera, intrebandu-va ce doriti sa vedeti sau sa auziti.

Greseala nr. 2: instalarea unui birou in dormitor

Un birou in dormitor este o modalitate practica de a obtine putina intimitate, dar are si o incarcatura psihologica. Hartii si facturi, dosare in curs, arhive… creeaza un mediu care dauneaza somnului. Ca o reamintire a micilor noastre griji zilnice, ele sparg bula necesara pentru o noapte de odihna buna.

Sfatul cel bun: Daca biroul nu are alt loc decat in dormitor, incercati sa-l ascundeti; de exemplu, intr-o biblioteca sau intr-un raft putin adanc. De asemenea, biroul poate fi transformat intr-un birou deschis sau inchis, in functie de momentul din zi.

Greseala nr. 3: sa vrei cu orice pret un apartament principal

Foarte in voga, apartamentul matrimonial este un dormitor cu o baie sau un dressing adiacent. In paginile revistelor de design interior, este foarte atragatoare pentru persoanele fizice, chiar daca nu este intotdeauna adaptata la configuratia camerei.

Sfatul potrivit: In mod esalonat, optati pentru un dormitor cu doua usi care sa duca la baie, la dressing, la un alt dormitor. Aceasta succesiune de camere reprezinta spatiul de noapte. Deschiderea dubla permite, de asemenea, o buna circulatie.

Greseala 4: sa te lasi prins in dezordine

Haine aruncate de indata ce sunt scoase, carti si reviste imprastiate, pantofi in dezordine… In dormitor, curatenia este un proces fara sfarsit. Organizata prost, camera arata repede ca un magazin in ziua reducerilor, cand ar trebui sa fie cat mai dezordonata.

Sfatul potrivit: Luati nota de scenariul zilnic, punandu-va intrebarile potrivite despre obiceiurile dumneavoastra. Apoi, stabiliti de ce aveti nevoie pentru o mai buna organizare: un raft pentru haine, un dulap pentru pantofi, un cos de rufe frumos pentru lucrurile murdare etc.

De ce e bine sa dormi 8 ore?

Stilul de viata agitat si programele de lucru stresante au dus la o reducere treptata a cantitatii medii de ore pe care oamenii dorm, iar acest tipar este observat pe scara larga in randul angajatilor cu norma intreaga care se plang frecvent de sanatatea precara, fara macar sa-si dea seama ca somnul inadecvat este de vina.

A dormi mai putin de 6 ore pe zi si a avea totusi suficienta energie pentru a efectua activitatile de zi cu zi nu este ceva cu care sa te laudesti. La fel ca mancarea, apa si oxigenul, si somnul joaca un rol foarte important in existenta vietii. Lipsa somnului este asociata cu probleme cardiace, obezitate si chiar deces precoce.

Cercetarile arata ca majoritatea oamenilor au nevoie de cel putin 7 pana la 8 ore de somn pentru a functiona optim. A dormi mai putin si a fi treaz cateva ore in timpul zilei nu este o dovada a fortei si rezistentei tale fizice, ci un indiciu tacut ca sanatatea ta se deterioreaza.

Lipsa somnului perturba nivelul hormonilor ceea ce duce la o crestere considerabila a apetitului persoanei, facandu-i sa se simta foame chiar si atunci cand organismul nu are nevoie de hrana.

Somnul adecvat este o parte esentiala a unui stil de viata sanatos si poate avea un impact pozitiv asupra plamanilor, rinichilor, metabolismului si controlului greutatii. Daca aveti o lipsa cronica de somn, va poate afecta si functia imunitara, rezistenta la boli, sensibilitatea la durere, starea de spirit si functia creierului. Studii recente au aratat ca prea mult, precum si prea putin somn, creste riscul de deces prematur. Nivelurile scazute de imunitate declansate de lipsa somnului incetinesc apararea naturala a organismului impotriva microorganismelor, crescand astfel riscul de a contracta diferite infectii.

Mai mult… de asemenea, predispune o persoana la dezvoltarea unor boli grave pe termen lung, cum ar fi diabetul, bolile de inima, polipii colorectali si chiar cancerul.

Facebook Comments