Ce trebuie sa faci cand vizitezi pentru prima data Brasovul

Ce trebuie sa faci cand vizitezi pentru prima data Brasovul

Brasov 5

Al saselea oras ca populatie de la noi din tara, Brasovul a fost mereu o destinatie turistica la mare cautare, remarcandu-se prin arhitectura sa baroca, vopsita in nuante pastelate, prin istoria sa interesanta si, desigur, prin faptul ca se gaseste destul de aproape de multe atractii majore din Transilvania, cum ar fi Castelul Bran.

Orasul adaposteste un centru istoric superb, este perfect pentru plimbare si este plin de restaurante cu mancare traditionala romaneasca delicioasa. In plus, vei gasi o diversitate de unitati de cazare Brasov, de la hoteluri de 5 stele la pensiuni cu camere mai modeste, pentru orice buzunar.

Daca planuiesti sa vizitezi pentru prima data Brasovul si inca nu ti-ai creat itinerariul de calatorie, ia in considerare urmatoarele!

​Plimba-te prin Piata Sfatului.

Un loc pe care nu ai cum sa il ratezi in acest oras este Piata Sfatului, situata in inima Centrului Istoric. Chiar in mijlocul ei se gaseste Casa Sfatului, construita in anul 1420, o cladire ce se deosebeste de celelalte structuri din piata care au fost ridicate in secolele XVIII si XIX.

Initial, Casa Sfatului a gazduit primaria, insa astazi adaposteste Muzeul Judetean de Istorie al orasului.

In jurul pietei se gasesc o sumedenie de terase si restaurante, unde te vei putea bucura de mancare buna in timp ce admiri arhitectura si urmaresti trecatorii.

​Viziteaza Biserica Neagra.

Dupa ce te plimbi prin Piata Sfatului, continua-ti itinerariul cu una dintre cele mai inedite experiente pe care le poti avea in acest oras: o vizita la Biserica Neagra.

Construita in stil gotic intre secolele XIV si XV, aceasta este, cu siguranta, cea mai impunatoare cladire din Centrul Istoric al Brasovului, masurand o inaltime de 65 de metri. Totodata, este a doua cea mai mare biserica din tara noastra, prima fiind Catedrala Mantuirii Neamului din Bucuresti.

Dincolo de exteriorul sau impresionant, interiorul bisericii este si el remarcabil, mai ales datorita faptului ca gazduieste cea mai mare orga functionala din Europa de Est. Totodata, aici se gaseste cea mai mare colectie de covoare orientale de pe Batranul Continent.

​Strecoara-te pe Strada Sforii.

Ascunsa undeva in spatele Bisericii Negre, Strada Sforii este o alta atractie turistica de mare interes in Brasov, fiind cea mai ingusta strada din Romania si a treia din Europa.

Construita candva in secolul al XVII-lea – o perioada in care incendiile reprezentau o amenintare semnificativa pentru orase – strada a fost conceputa pentru a-i ajuta pe pompieri sa economiseasca timp pretios.

Desi mersul pe aceasta straduta ar putea sa nu fie cea mai palpitanta experienta pe care ai avut-o vreodata, este cu siguranta distractiv. Strada este atat de ingusta (masoara intre 111 cm si 135 cm in latime), incat un barbat adult nu isi poate intinde bratele complet in timp ce o parcurge.

​Urca pe Muntele Tampa.

Din Centrul Istoric al orasului, cu siguranta vei zari imensul semn al Brasovului, similar cu cel al Hollywood-ului din Los Angeles, care este situat pe muntele Tampa. Ei bine, poti face o plimbare pana acolo, urmand un traseu destul de usor prin padure. De asemenea, exista posibilitatea de a lua telecabina pana la acel semn, o plimbare dus-intors pentru adulti avand costul de 35 de lei.

​Savureaza mancarea traditionala romaneasca.

In Brasov se gasesc unele dintre cele mai bune restaurante traditionale romanesti din toata Romania. La Ceaun si Sergiana sunt printre cele mai renumite, ambele fiind situate in centrul orasului si avand in meniu jumari, ciorba de fasole in paine, mititei, sarmale, papanasi si cate si mai cate.

Facebook Comments