Ce poti face in Bucuresti, odata ce te-ai mutat aici?

Ce poti face in Bucuresti, odata ce te-ai mutat aici?

Ce poti face in Bucuresti, odata ce te-ai mutat aici?

Cand ajungeti in Bucuresti, pregatiti-va pentru o calatorie prin istorie, deoarece capitala Romaniei este presarata de pietre pretioase arhitecturale care amintesc de vremuri demult apuse. In urma cu mai bine de un secol, Bucurestiul se mandrea ca este un Mic Paris si daca te plimbi pe marile bulevarde umbrite de copaci din centrul orasului vei vedea de ce.

Exista o multime de cladiri Art Nouveau bogat decorate, care se imbina cu casele Art Deco din perioada interbelica. Daca stii unde sa cauti, poti gasi comori ascunse, cum ar fi bisericile vechi, cuibarite printre cladiri moderne falnice.

Cei mai multi oameni care vin sa se mute aici cauta apartamente noi. Acum poti cumpara un studio Pipera cu rate direct de la investitor si vei primi apartamentul gata finalizat, doar pentru a te muta in el.

Palatul Regal

Ce loc mai bun pentru a incepe un tur al Bucurestiului decat Piata Revolutiei, un loc atat de bogat in semnificatii pentru Romania? Este locul unde a avut loc revolutia din 1989 si daca te uiti cu atentie unele dintre cladiri inca poarta urmele gloantelor trase atunci.

Piata este dominata de Palatul Regal, un impresionant edificiu neoclasic cu elemente baroc. Astazi, Palatul gazduieste Muzeul National de Arta, dar in interior se mai poate vedea Sala Tronului sau Sala Regala. Chiar in fata palatului se afla statuia de bronz a lui Carol I, primul rege al Romaniei.

Biserica Kretzulescu

Din moment ce sunteti aici, nu ratati Biserica Kretzulescu, ascunsa in spatele Palatului Regal, care este un bun exemplu al stilului arhitectural brancovenesc. Construita in anii 1720-1722, bisericuta cu fatada din caramida poarta influente bizantine si otomane, imbinate cu elemente renascentiste, semne distinctive ale stilului brancovenesc.

Ateneul Roman

Tot in Piata Revolutiei, faceti o scurta pauza pe una dintre bancile de-a lungul aleii care duce la cea mai importanta sala de concerte din tara, Ateneul Roman construit la sfarsitul secolului al XIX- lea . Ateneul gazduieste principalele evenimente ale Festivalului International de Muzica George Enescu, care are loc in fiecare toamna. Chiar in fata impunatoarei cladiri neoclasice se afla statuia lui Mihai Eminescu, cel mai celebru poet al tarii.

Muzeul George Enescu

Indiferent daca esti sau nu iubitor de muzica, cu siguranta ar trebui sa vizitezi palatul George Enescu, mai jos, pe Calea Victoriei. Muzeul este dedicat celui mai faimos compozitor al tarii si este gazduit intr-un edificiu splendid, care odinioara era cunoscut sub numele de Palatul Cantacuzino. Palatul baroc a fost inaugurat in 1902, cand era resedinta privata a domnitorului Gheorghe Grigore Cantacuzino , fost prim-ministru. Asigurati-va ca vizitati muzeul si pregatiti-va sa fiti uimit de interiorul somptuos, dominat de fresce rafinate si coloane de marmura roz uluitoare. Violonistul si compozitorul George Enescu a locuit in incinta dupa 1939.

Palatul CEC

Mergeti pe Calea Victoriei, pana ajungeti la Palatul CEC, care poarta numele celei mai vechi banci din tara. Construit la sfarsitul secolului al XIX- lea , palatul are un stil compozit, cu arcade si coloane elegante, plus cupolele renascentiste inconfundabile care infrumuseteaza cele patru colturi ale acestui edificiu impresionant.

Palatul Parlamentului

Este o necesitate de vazut pentru orice turist. Uriasa cladire situata nu departe de malurile raului Dambovita este marturie a megalomaniei fostului domnitor comunist Nicolae Ceausescu, dar si a muncii titanica a supusilor sai subnutriti si prost platiti. Nicolae Ceausescu nu a ajuns niciodata sa gazduiasca un Congres de Partid acolo si acum gazduieste Parlamentul Romaniei , desi cu cele 1.100 de sali ale sale este mult prea mare pentru asta. Edificiul poate fi vizitat si, din moment ce esti acolo, ar trebui sa vezi si Muzeul National de Arta Contemporana, gazduit tot in cladire.

Peste 700 de arhitecti au lucrat la acest proiect gigantic si depinde in totalitate de tine sa decizi daca iti place sau nu palatul. In orice caz, merita cateva fotografii deoarece este una dintre cele mai mari cladiri din intreaga lume.

Palatul Elisabeta

Daca faci un tur al Bucurestiului, cu siguranta vei dori sa te plimbi pe aleile frumosului Parc Herastrau, in partea de nord a orasului. Daca ajungeti acolo, nu uitati sa vizitati Palatul Elisabeta, resedinta familiei regale a tarii. Micul palat confortabil a fost construit in 1936 in stilul arhitectural brancovenesc ca resedinta privata a fostei Regine Elisabeta a Greciei (nascuta Principesa Elisabeta a Romaniei), in urma divortului acesteia de regele George al II-lea al Greciei in 1935.

Muzeul Satului

Daca esti pasionat de arhitectura, trebuie neaparat sa vizitezi Muzeul Satului care se afla chiar langa Palatul Elisabeta. Acesta este un loc cu adevarat unic, deoarece puteti vedea zeci de case de lemn foarte vechi din diverse parti ale tarii care au fost mutate la muzeu pentru conservare. Majoritatea exponatelor au o vechime de sute de ani si, in multe cazuri, puteti pasi inauntru pentru a vedea cum traiau oamenii. Unele interioare sunt complet mobilate si puteti vedea, de asemenea, ustensile de bucatarie, semineuri si covoare traditionale. O vizita foarte educativa daca calatoriti cu copii.

Facebook Comments