Care sunt beneficiile sistemelor de incalzire prin pardoseala?
Cel mai important motiv datorita caruia din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru aceasta solutie in ceea ce priveste incalzirea locuintei, este reprezentat de economisirea facturilor la energie si o distributie mai uniforma a caldurii in casa, caldura fiind perfect iradiata in fiecare camera dupa o automatizare Salus incalzire in pardoseala.
Din punct de vedere al economisirii energiei, toate sursele de energie disponibile pot fi folosite pentru incalzirea apei din conductele din pardoseala, de la energie solara la energie termica si gaze.
Ba chiar mai mult, spre deosebire de sistemele traditionale de incalzire care ofera caldura prin intermediul radiatoarelor montate pe perete, incalzirea prin pardoseala are nevoie doar de apa temperatura de 30 de grade Celsius pentru a aduce incalzirea in casa la 19 grade Celsius, in comparatie cu sistemele traditionale de incalzire, unde cazanul trebuie sa atinga o temperatura de 60 sau 70 de grade pentru a incalzi casa prin caloriferele montate pe perete, cu o economie evidenta de energie consum.
Pe de alta parte insa, este important sa aveti la cunostinta faptul ca sistemele de incalzire prin pardoseala au nevoie de mai mult timp pentru a incalzi intreaga casa, si asta depinde foarte mult si de materialul care a fost folosit pentru placarea podelelor.
In plus, chiar si de prezenta covoarelor care obstructioneaza radiatia perfecta a caldurii depinde timpul necesar pentru ca sistemul de incalzire prin pardoseala, sa va ofere caldura de care aveti nevoie in locuinta.
Economie de energie cu sisteme de incalzire prin pardoseala
Atunci cand ne uitam la economisirea de energie, trebuie luata in considerare si rezistivitatea diferita a diferitelor acoperiri de podea, aceasta valoare crescand progresiv trecand de la ciment, la ceramica, parchet, pardoseli de covor si linoleu, crescand astfel consumul de energie si costurile asociate.
In ceea ce priveste parchetul de exemplu, este foarte important de amintit faptul ca lemnul este un material natural care odata cu trecerea timpului poate fi afectat de caldura si umezeala, in cazul in care nu este instalat perfect.
Din punct de vedere al calitatii incalzirii, temperatura din casa este mai uniforma, praful si polenul nu se misca usor din camera in camera, podeaua se usuca mai repede chiar si iarna, ceea ce inseamna ca aveti chiar si posibilitatea de a merge desculti pe pardoseala, sau pentru a permite copiilor sa se joace confortabil pe podea fara sa simta frigul (ceea ce este imposibil in cazul incalzirii conventionale).
Este foarte important sa ne gandim mult la materialele utilizate pentru acoperirea pardoselii, datorita faptului ca anumite tipuri de materiale utilizate la instalarea unei pardoseli pot elibera emisiile toxice odata ce sunt incalzite.
Cat dureaza incalzirea prin pardoseala pentru incalzire?
In functie de pardoseala dvs. si de tipul de sistem pe care il aveti, poate dura 2 sau 3 ore pentru a va incalzi. Acest lucru se datoreaza faptului ca sapa din jurul conductelor de incalzire dureaza ceva timp pentru a conduce caldura prin podea si a incalzi aerul.
Ar trebui sa las incalzirea prin pardoseala pornita tot timpul?
In lunile mai reci, una dintre cele mai eficiente solutii de adoptat este aceea de a lasa incalzirea prin pardoseala pornita la o temperatura scazuta pe tot parcursul zilei. Datorita timpului necesar incalzirii, acest lucru inseamna ca locuinta dvs. va fi incalzita mai repede cand veti avea nevoie de ea.
In plus, cu un termostat pentru incalzirea prin pardoseala puteti sa programati incalzirea locuintei, astfel incat sa aveti in permanenta temperatura dorita in camera.
Acestea sunt in mare parte, cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasteti in ceea ce priveste incalzirea prin pardoseala a locuintei.