4 beneficii pentru sanatate de care te poti bucura daca practici navigatia

4 beneficii pentru sanatate de care te poti bucura daca practici navigatia

4 beneficii pentru sanatate de care te poti bucura daca practici navigatia

Navigatia este o activitate minunata de agrement. Te poti bucura de o vacanta linistita departe de aglomeratie cu familia, poti petrece timp cu prietenii sau te poti bucura de un timp pretios si de calitate in timp ce pescuiesti sau pur si simplu te relaxezi pe punte. Dar ceea ce multi oameni nu realizeaza este ca navigatia este mult mai mult decat un simplu hobby sau sport si ca vei avea nevoie de un permis barca cu motor pentru aceasta activitate.

Pe langa faptul ca iti ofera libertatea de a alege unde sa mergi si ce sa faci, ofera si o multitudine de beneficii pentru sanatate. Care sunt aceste beneficii, te intebi? Iata doar cateva dintre ele care te-ar putea convinge sa te inscrii la un curs de navigatie. Acum ca pandemia a disparut, te poti bucura de avantajele acestui curs si poti invata cum sa navighezi in siguranta.

Navigarea dezvolta forta musculara

Navigarea poate fi o activitate distractiva si provocatoare care te poate ajuta sa iti imbunatatesti forta musculara, agilitatea, rezistenta, abilitatile motorii fine, flexibilitatea si coordonarea. Navigand intr-un mod sigur si controlat, poti invata cum sa navighezi cu barca in conditii de siguranta. In plus, navigatia poate fi o modalitate foarte buna de a te bucura de aerul liber.

Navigarea poate ajuta la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare

Navigatia implica munca fizica. Cand te angajezi in activitati intense, plamanii fac, de asemenea, unele „exercitii” pentru a oferi organismului suficient oxigen. Acest lucru, la randul sau, ajuta la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. Beneficiile sunt sporite si de calitatea mai buna a aerului pe care il respiri atunci cand te aflii in mijlocul marii. Si atunci cand ai o sanatate cardiovasculara optima, vei avea, de asemenea, riscuri mai mici de hipertensiune arteriala si alte boli legate de inima.

Navigarea te poate ajuta sa iti menti oasele puternice

Lumina soarelui ajuta organismul sa produca vitamina D, care este esentiala pentru sanatatea oaselor. Cand navighezi, ai acces nerestrictionat la soare. Desigur, cel mai bine este sa te expui la soare dimineata devreme, cand razele soarelui nu sunt la fel de dure. De asemenea, asigura-te ca aplici o protectie solara pentru a preveni deteriorarea pielii si poarta o palarie si ochelari de soare pentru a minimiza riscul de dureri de cap si oboseala a ochilor.

Navigarea ajuta la sanatatea mintala

Fiind inconjurat de ape albastre calme si inhaland aerul proaspat si sarat al marii te poate ajuta, de asemenea, sa iti imbunatatesti bunastarea mentala.

In special, sarea din aer ajuta organismul sa absoarba mai mult oxigen, ceea ce, la randul sau, ajuta la echilibrarea cantitatii de serotonina din organism. Serotonina este cunoscuta de multi oameni ca „hormonul fericirii”, care te poate ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit.

Sunetele apei curgatoare sau a valurilor care se sparg pe partile laterale ale barcii pot ajuta la reglarea starii de spirit. Acesta este si motivul pentru care exista o multime de sunete ale valurilor oceanului ce ajuta oamenii sa doarma. Navigatia este, de asemenea, un sport linistit de care te poti bucura in intimitate si izolare completa.

Ce spun navigatorii despre Marea Nordului?

In Marea Nordului, exista aproximativ 300 de specii de plante si peste 1.500 de animale. Este obisnuita pentru diatomeele marine (in principal in Marea Nordului), algele planctonice si macrofitele verzi, maro, rosii. Printre animale sunt deosebit de numeroase crustacee (600 de specii), viermi, scoici (circa 300), celenterate si pesti (peste 100). Caracteristici ale Marii Nordului sunt pasarile de mare, sulacii, pescarusii, gulemots si altele. Marea Nordului este una dintre cele mai productive mari din lume. Caracteristici ale marii sunt: ​​desisurile litorale fucoide, populatiile mari de scoici, lipace, viermi, amfipode, mai adanc sunt multe iarba de mare, iarba de eel, scoici mari (modiola, scoici, stridii): biomasa bentosului din mijlocul marii este de 350 g/m 2 .

In 1912 in Marea Nordului a fost introdus crabul chinezesc, care s-a inmultit foarte mult si a devenit un daunator in sud, unde vizuini perturba coasta. Marea Nordului ofera stocuri de peste semnificative. Exista codul exploatat, heringul atlantic, crevetii, halibutul si alte specii de pesti.

Marea Nordului are o mare valoare economica prin faptul ca tarmurile sale sunt cele mai dezvoltate tari industriale din Europa de Vest (Marea Britanie, Franta, Germania, Belgia, Tarile de Jos si tarile scandinave) si cele mai importante rute comerciale de la Marea Baltica in Oceanul Atlantic. au loc pe mare. Marea are resurse majore de pescuit , petrol si gaze naturale.

Tarile din jurul Marii Nordului gazduiesc peste 200 de milioane de oameni care creeaza mai mult de 1/5 din produsul intern brut si produc aproximativ 1/4 produse industriale ale lumii capitaliste. Marea Nordului este una dintre cele mai importante regiuni de petrol si gaze din lume. Rezervele de petrol din Marea Nordului au fost deschise acum 50 de ani in secolul XX.

Este inca una dintre cele mai importante surse de energie pentru Norvegia si Marea Britanie, Tarile de Jos si alte tari ale Uniunii Europene. Marea Nordului este de mare importanta ca ruta maritima dinspre Nord si Marea Baltica in America de Nord si de Sud. Principalele porturi sunt: ​​Londra, Anvers, Rotterdam si Hamburg.

Facebook Comments